Pienoismallit.net

PAK40 L/46

Pitkä projekti on nyt valmis…kyltin syövytys on toki vielä kesken.
Maalattu vallejon, humbrollin sekä GW:n maaleilla.
Alusta on lastulevysta sekä pakkelista mihin on lisätty hiekkaa. Kasvit on kuparijohtimista.

Lisäkuvia löytyy www.mje.1g.fi/kuvat/Pienoismallit/PAK40/

Kommentit

Kerrassaan mukavan näköinen kuvaelma :) Varsinkin, kun sivusta katsoo, on "ukkoloilla" asiaankuuluvan keskittyneet ilmeet :)

Oikein toimivan tuntuinen dioraama, onnittelen rakentajaa :)
Toimintaa kyllä kuvassa on, tosin ampuja on omituisen kaukana paikaltaan ja asentokin vähän erikoinen. Samoin ammusmies on hivenen liian keskellä, meinaan 75 K 40:n puoliautomaattikoneisto heittää kuuman hylsyn äijän jaloille juuri tuolla kohden. Samoin kranaatit ovat liian keskellä, oikeampi paikka olisi reilusti oikean lavettihaaran oikealla puolella josta ammusmies niitä tuo lataajalle. Mutta muuten ihan mukava dioraama. Tämä tähän harrastukseen oleellisesti kuuluva "nipotus" juontaa juurensa varusmies aikaiseen 75 K 40 koulutukseen :) !!

t.Hessu
jk. Samoin tuo yksinäinen kiikari ammuslaatikon päällä on siinä ja siinä, ettei se lähde lentoon laukauksen painevaikutuksesta tai sitten ainakin saa päällensä kunnon pölykuorrutuksen.
olpi 7.3.2009 17:25 Vastaa lainauksella
Ehkä kaikki yllä mainitut yksityiskohdat ovat pielessä koska kyseessä on poseeraus propagandakuviin tai sitten kyseessä on koulutustilanne.

Hyvä diorama joka tapauskessa.
ASA 7.3.2009 17:31 Vastaa lainauksella
Kokonaisuus on kaunis. Kiitosta on turha antaa enempää, ettei tekijä ylpisty. Joten pikku mokiin
1.) lavetissä on kannuslevyt, jotka on tarkoitettu tuettavaksi maata vasten, jollei niitä tueta 75 PAK peräytyy, kokonaisuudessaan joka laukauksella kovalla maalla jopa useista metrejä, hiekkaan se kyllä kaivautuu ihan itsekseen ensi laukauksella, mutta samalla ensi laukaus menee maalin yli ja paljastaa kohteelle tykin paikan - SIIS pahin virhe kuvissa - tykin ansaimet selvästi maan pinnalla ja tukematta
2.) hylsyjen ja kovien laukausten paikat värin, puoliautomaatti heittää hylsyt ammuntasuunnassa takaoikealle, jolloin ammusmiehen tulisi syöttää uudet laukaukset lataajasta katsoen oikealta, sillä tykin takaa kulkeminen on hieman riskialtista ammunnan aikana, hylsyt tulevat aika kyydillä tykistä ulos, eli hylsyt nykyisten kovien paikalle ja kovat ansaimen oikealle puolelle ja ammusmies noin ansaimen vierelle sen ulkopuolelle. Ampuja yksin tykin vasemmalle puolelle. Tykinjohtaja tuulen yläpuolelle, niin, että ammunnan nostama pöly ei peitä tähystystä maalialueelle, voi siis ollamyös ampujan läheellä - huudon pitää kuulua ampujalle myös taistelun metelin yli
3) Hessua yllä kannattaa lukea

T ASA
Jäärkärivänskän ei tarvitse onneksi puuttua noihin pieniin virheisiin tykkiaseman sijoittelussa. Lataaja raukkakin putoaisi diosta, jos vaihtaisi paikkaa kauemmas ;)
Toimiva dioraama heti ensisilmäyksellä. Pohja näyttää hyvältä, ja tuo sähköjohtojen käyttö tuohon heinäpuskiin on ainakin meikäläiselle ihan uusi. Jotain pientä lehtisilppua vielä lankoihin kiinni, niin se olisi siinä. Sopivan karu aavikkonäkymä.

Figut kaipaisivat vielä enemmän yksityiskohtia, ja varjostusta, mutta ovat hyvin maalatut.
Ei tarvitse hävetä, tykkimiesten mutinoista huolimatta;)
MJE 8.3.2009 14:03 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille kommenteista…
Ja nuo kaikki ASA:n ja hessun havaitsemat virheet on varmasti aivan totta…täytyy ensi kerralla perehtyä asian oikeellisuuteen enemmän.
Kaipaan OIKEASTI myös tuollaisia kommentteja, ei pelkästään mallin laadusta vaan kuinka asiat todellisuudessa olivat, kiitokset.
T.L. 10.3.2009 19:11 Vastaa lainauksella
Markolle suuri kiitos,upeasta mallailusta ja loistavasta asenteesta. Itse en intissä nähnytkään tankkia, joita rakentelen… (Rantapyssy/merivalvonta/vene). Kuitenkin kiinnostus asiaan ja rakentava kommentointi on aina plussaa…
Kosti K 17.3.2009 18:51 Vastaa lainauksella
Hieno! Miehet näyttää kyllä saaneen jotain tähtäimiinsä!
teemu o 2.4.2009 13:46 Vastaa lainauksella
Tosi hieno malli.Itsekkin haluaisi tuon tykin vain 1:72 koola.
mallaaja 8.3.2012 18:06 Vastaa lainauksella
minullakin on tuosta diodraama…siinä pak metsästää shermaneja. oli kiva tehdä! mutta se ei ole VIELÄ täällä arvosteltavana.