Pienoismallit.net

Morane Saulnier MS 406

Raidoitettu Ranskalainen

Tsekkiläisen Azurin 1/32 skaalan sarja ranskalaisesta Moranesta. Malli kuvaa koneyksilöä vuodelta 1941 Ranskan antautumisen jälkeen ja siihen on maalattu punakeltaiset "vissyviivat/orjan raidat", jotka olivat saksalaismielisen Vichyn hallituksen alaisten ilmavoimien tunnuksina.
Sarjassa on 64 muoviosaa, 13 resiiniosaa, 28 fotoetsiosaa ja 3 kpl osia läpinäkyvästä muovista. Tämä oli tyypillinen tsekkiläinen Limited Run-sarja, jota ei missään tapauksessa voi suositella tämän harrastuksen aloittelijoille, nimittäin sen verran huonoa oli osien yhteensopivuus ja pakkelia/hiomapaperia kului valtavat määrät. Oma omituisuutensa oli myös rakennusohjenivaska, jossa oli kyllä kiitettävän isoja piirroksia työvaiheista, mutta ikävä kyllä monesta äkkiseltään hienon näköisestä kuvasta ei pystynyt päättelemään ollenkaan tiettyjen osien sijoituskohtia - paljon jäi siis arvailujen varaan, eli oli syytä hankkia referenssikuvia aidosta lentokoneesta, joista sitten pystyi päättelemään aika paljon lisää.

Muuten, käsittääkseni tässä Moranen mallissa ei ollut antennilankaa - tosin koneen pohjassa oli toinen antenni, joka lentoon lähtiessä "avautui" ulos.

Kommentit

Aah ja Ooh…tää on upea ja hieno.Jälleen taidonnäyttö Raimolta.

Oikeastaan olisi antoisaa jos esmes Mallix-pienoismalli lehti joskus lähestyisi Raimoa ja tekisi jutun hänen malleistaan,ehkäpä ne eivät edusta tarkkaan esikuvia mutta ovatkin muutoin sitten todella upeita ja taidokkaita,näistä ja tekovaiheista olisi mieluisaa lukea jostain alan lehdestä kuitenkaan aliarvioimatta näiden lehtien jo vakiintuneita mallarikonkareita.
Timo Vuokila kirjoitti:
Aah ja Ooh…tää on upea ja hieno.Jälleen taidonnäyttö Raimolta
Mersii, niinkuin meillä tampereenranskalaisilla on tapana kiittää … nyt minä lähden saunaan. Palataan asiaan.
Late 27.2.2009 19:13 Vastaa lainauksella
Varsin nöyryyttävä maalaus sotilaskoneelle, kumma että suostuivat tuollaisella lentämään. Mistä löytyi noin mainio pilottifiguuri?
Mahtava laitos, naamioväritys on hienosti toteutettu tuo värien kirjo on kaunista katseltavaa.
Miten ihmeessä osaat maalata noin eläväisen näköisen figuurin, Raimon malleja on aina ilo katsella silmä lepää.
Marazuk 27.2.2009 19:20 Vastaa lainauksella
Uuuuh… Nice one! Tää on upee yksilö.

Juu ei tainnu olla antennilankaa pyrstön ja kuomun välis
Tally-ho 27.2.2009 19:29 Vastaa lainauksella
Kerta kaikkiaan mahtavaa työtä. Kone on hyvän näköinen ja erittäin hyvin rakennettu ja maalattu. Parasta on tuo lentäjää. Että osaa olla aidon näköinen. Onneksi olkoon!
Äh, Raimo ehti ensin…masentavaa. Minäkin sain juuri valmiiksi Vichy-Moranen, tosin Hasegawan 1/72. Kehtaanko tuota edes enää näytille laittaa. No, joka tapauksessa tämähän on totaalisen upea, en väkisin keksi moitittavaa. Nämä ranskalaiset "suojamaalaukset" ovat kyllä tosi värikkäitä. Tuovat piristystä muiden mallien sekaan.
On kyl hieno, ei voi muuta sanoa
Todella hieno,ainoa mikä vähän paljastaa malliksi on taustat ja ehkä hieman liiankin siististi tehty kone,silti pidän tällaisista,ovat parhaimpia malleja täällä.Yritetään itsekkin rakentaa joskus isompaa, kuin tuttua 1:72.
Jösses miten nätti lentovehje. Lentomiekkonen tuo lisää elävyyttä malliin, turhan harvoin noissa lentovehkeissä on muita kuin tiukasti eteenpäin tapittavia ohjaajamiekkosia. Pidän ehdottomasti.
Late kirjoitti:
Mistä löytyi noin mainio pilottifiguuri?
Ensinnäkin kiitoksia kaikille kommenteista!

Tuo pilottifiguuri tuli 21st Century Toysin 1/32 Vought Corsairin mukana ja olen istuttanut sitä milloin minkäkin mallin ohjaamoon - jopa saksalaisten koneiden penkille. Ukko siis taitaa olla jonkin sortin palkkasoturi, koska näyttää kulkupeliksi kelpaavan vaikka minkä maalainen härveli - noh, Zeron ohjaamoon en häntä kuitenkaan ole kokeillut, vielä. Tuo on siitä kätevä figuuri, että sen käsivarsia voi liikutella haluamaansa asentoon.
Timo Vuokila kirjoitti:
Oikeastaan olisi antoisaa jos esmes Mallix-lehti joskus lähestyisi Raimoa ja tekisi jutun hänen malleistaan,ehkäpä ne eivät edusta tarkkaan esikuvia mutta ovatkin muutoin sitten todella upeita ja taidokkaita,näistä ja tekovaiheista olisi mieluisaa lukea jostain alan lehdestä kuitenkaan aliarvioimatta näiden lehtien jo vakiintuneita mallarikonkareita.
Mallixia jonkin verran tuntevana voisin kertoa seuraavaa: Mallix ei tee juttuja itsestään eikä lehdellä ole päätoimisia toimittajia (pl päätoimittaja) jotka kiertävät tekemässä juttuja ihmisten malleista. Raimo: jos siltä tuntuu niin tarjoa ihmeessä juttua malleistasi em lehteen. Yhteystiedot löydät lehden nettisivuilta tai saat ne tarvittaessa minulta.
Esko Koskinen kirjoitti:
Raimo: jos siltä tuntuu niin tarjoa ihmeessä juttua malleistasi em lehteen. Yhteystiedot löydät lehden nettisivuilta tai saat ne tarvittaessa minulta.
No enpä tiedä, eiköhän se riitä että laitan näitä kuvia vaan tälle palstalle - jotenkin vaan tuntuu ettei minulla ole (muka) aikaa ruveta mihinkään työläämpään jutuntekoon lehden kanssa.

Kiitokset kaikille tätä mallia äänestäneille, mutta ihmettelen kyllä kovasti, että miten noin huonolla keskiarvolla voi tulla valituksi Viikon malliksi - olen aina kuvitellut että Viikon mallin "keskari" huitelee reilusti neljän pointsin yläpuolella. Noh, en minä valita.
Hienon koneen taas kerran on Raimo rakentanut.Mukavaa nähdä Morane muissakin kuin Suomen tunnuksissa.Ai huono keskiarvo?? Joskus kun saiskin tuollasia keskiarvoja;)
Tykkään figuureista, hienoa että sellainen on raaskittu laittaa istuindetaljeja peittämään. Katsokaa noiden hanskojen pintaa…täydellistä.
Varsinainen lentokonegallerian väripilkku :) mukavan näköinen kokonaisuus.