Pienoismallit.net

Julle 4

Julle 1:n (ja 2:n ja 3:n) kehitystyön tulos. Kuten kuvassa olevat Jullet 5 ja 6:kin. Malli on muuten sama, mutta katajaiset painokaaret on sahattu saarnista syysuuntaan ja liotettu muutama tunti kuumassa vedessä jotta ne taipuivat rungon muotoon murtumatta. Lisäksi tervasin mallit sisältä ja ulkoa tervan ja pellavaöljyn sekoituksella. Airot käsittelin puhtaalla pellavaöljyllä.
Kunhan jäät sulavat, päästään testaamaan mallin ominaisuuksia meressä…

Kommentit

Marate 26.2.2009 19:26 Vastaa lainauksella
Aina vaan paranee.
Teet siis myös oikeankokoisia veneitä, millaisia?
Teetkö noita oikeita veneitä tilauksesta, vai onko sinulla vakiomallisto ja niille jopa hinnat?
Kiitos, kiitos. Itse asiassa veneenrakennuksessa päivälleen yhtä alussa kuin mallarinakin, kts. mun profiili. Eli koulussa opiskelemassa veneenrakentajaksi ja valmistua pitäisi nyt toukokuussa… '
Lasikuituoppi käyty läpi, ja nyt työn alla 4m rimavene, 6m tasasauma moottorivene ja valmiina 4m limisauma soutuvene. Siis kurssiporukan puitteissa.
Siitä eteenpäin aika näyttää mihin tulee ruvettua. Sotavaltion hommia laivastossa kuitenkin 9 vuotta jäljellä.
Mutta nykyjään on pihassa 30 m2 talli/ verstas jossa on koneet hankittuna, että jos jossain vaiheessa…
Tämä on oikeata käsityötä. Puuta sen olla pitää ja tulos on nähtävillä malleissasi. Kun olisi tilat ja koneet, tekisin, jos osaisin samaa.
Kiitos. Eiköhän kaikki opi, jos minäkin.
Ko. malleissa on käytetty nauhahiomakonetta ja neljänkympin pikkuvannesahaa. Ja puukkoa ym pikkukäsityökaluja. Ja tiloina on metrin kanttiinsa oleva pöytä. Kiitollisempaa silleen kuin oikean tekeminen.
Materiaalit on kaikki koulun polttolaatikosta kerättyä!
Nyt sain sen verran lisää tallennustilaa että sain esille rakennusvaiheen kuvia Julle 1:n kansioon. Sinänsähän vaiheet ovat täysin samat, vain kaarien materiaali vaihtui.
Moro!
Mistähän olet noin halvalla vannesahan löytänyt? Pitäis styreeniä sahailla hieman…
Antti Gullman kirjoitti:
Moro!
Mistähän olet noin halvalla vannesahan löytänyt? Pitäis styreeniä sahailla hieman…
On kaverilta vähänkäytettynä. Uutta löytyy halvimmillaan varmaan johonkin satasen päälle. Mutta miten olis kuviosaha; suuri kitasyvyys, halvat terät ja sahata voi mihin suuntaan haluaa. On nimittäin hankinnassa, johtuen juuri siitä että pikkuvannesahan terät eivät kestä kauaa johtuen teräpyörien pienestä koosta, ja terät maksaa pari kymppiä kappale…
Esim. Claes Ohlson, 30-9686 79,90,-. Biltemassa on ainakin ollut 50,- hintaisia koneita.