Pienoismallit.net

Julle 1

Kurssikaverillani veneenrakentajakurssilla on työn alla Alfons Kvarnströmin "7 1/2 fots släpjolle No 129". jonka mitat ovat 2,30 x 1,02 x 0,37. Hänellä sattui olemaan ko. malliin 1:10 piirustus, joten…
Ensimmäisen mallin tein rakkaalle puolisolleni, toisen tyttärelleni ja kolmannen äideilleni joululahjoiksi 2008. Mallien rungot ovat mäntyä, penkit, rallit, suupantit, hankaimet, köli jne. tammea ja painokaaret katajaa. Näiden jälkeen taisin hieman innostua, ja nyt on valmistumassa jo "Julle" n:o 6 joka lähtee kurssini mukana tuliaislahjaksi Tukholmaan Skeppsholmenin veneenrakennuskouluun samalla matkalla kun menemme "Allt för Sjön"- messuille. Näissä myöhemmissä malleissa kaaret ovat sahattua saarnia.

Kommentit

Siistiä käsityötä ja komeita pikkupurtiloita.
Penkeissä puunsyyt näkyvät ehkä turhan isona mittakaavaan suhteutettuna? Varsinkin tuossa kuvassa missä mallit on värjättynä.
Kiitos kovasti. Yhteiskuvassa on toinen, kolmas ja neljäs PUUmalli jotka olen eläissäni tehnyt. Kiersin päiviä Pöytyän ja Paraisten metsiä etsien tammista bonsaita jotta olisi mittakaavassa, mutta ei tärpännyt… :- ) Olet kyllä oikeassa, nyt vaan hyllyssä ei ollut tiuhempisyistä tammea.
Otin tervattujen "Jullejen" kuvan pois koska teen yhdestä uudemmasta "terva- jullesta" oman kansion galleriaan saadakseni arvioita malleista. Muuten ei riitä kuvien tallennustila jotta saisin liitettyä mukaan myös rakennusvaiheen detaljeja kuten tein storbåtin kansioon.
Marate 26.2.2009 18:02 Vastaa lainauksella
Hienoja on, enkä koe syiden tiheydessä olevan ongelmia, eihän pienoismallipuita olekaan.
Kyllä on hieno työ. Ei voi muuta sanoa