Pienoismallit.net

Zaku II MS-06S

Bandain erittäin laadukas malli tästä 18,5 metrisestä tulevaisuuden taistelukoneesta on vihdoin valmis, tai no onhan se jo kauan aikaa ollut melkein valmis mutta nyt vasta viimeistelin ja hain Tiimarista sinistä kartonkia että saa wanhasta kameranromusta vielä jotain irti.

Zaku II, MS-05 Zaku I:n manttelinperijä ja Zeonin eniten massatuotettu mobile suit muutti lopullisesti tulevaisuuden sodankäynnin Yhden Vuoden Sodan alettua Tammikuussa UC 0079, nämä erittäin nopeat ja varsin ketterät, kiitos monien ohjausrakettien ja AMBAC-järjestelmän kylvivät tuhoa sodan ensimmäisenä viikkona Federaation kömpelöiden taistelualusten joukossa ydinkärjillä varustettujen sinkojensa kanssa. Vaikka molemmat osapuolet suostuivat ydinaseiden käyttökieltoon ensimmäisten taisteluviikkojen jälkeen piti Zaku II Zeonin joukot ylivoimaisina vielä seuraavat 9 kuukautta ennen kuin Federaation onnistui aloittaa omien mobile suittiensa massatuotanto.

Malli kuvaa Zaku II:n S-alatyyppiä eli komentoyksikköä. Näissä oli suurempitehoinen Minovsky-fuusioreaktori ja enemmän ohjausraketteja ja paremmat pääraketit. Tämä kyseinen yksilö on muunnettu kenttäolosuhteissa maataistelutyypiksi, varusteille on tehty kiinnityslenkkejä, ohjausraketit otettu pois käytöstä ja peitetty suojapressuilla, sekä pilotin ohjaimet ja keskusyksikön ohjelmointi vaihdettu vastaamaan maataisteluyksiköiden vastaavaa.

Malli oli erittäin mukava kasata. Tämän pystyisi halutessaan kokoamaan ilman liimaa ja maaleja, mutta mitäs iloa siinä nyt taas olisi? Mallissa tuli mukana kolme asetta, kiinnitys sellaiselle jännälle alustalle jos sellaisen hankkii, henkilönosturi ja 2 pilottifiguuria, 1 seisomassa ja toinen istuma-asennossa.
Mallissa on täydellinen sisärunko panssaroinnin alla, joka toisaalta harmittaa ettei siitä näy kuin pieni osa käsien taipeissa ja polvissa. suurilla panssarointipinnoilla tein rouheloista valupintaa levittämällä ensin nesteliimaa ja senjälkeen röpelöitin pinnan käyttäen hammasharjanromua. Lommoja, reikiä ja osumajälkiä kaiversin pienoisporalla. Kilpeen ja rakettireppuun tein kiinnityslenkkejä varusteita varten kuparilangasta, varusteita tosin laitoin vain kilven kiinnikkeisiin. Varusteet on tehty erilaisista muovinpaloista ja elektroniikkakomponenteista, tämän päälle tein pressun paperinenäliinasta. Ohjausrakettien suojapeitteet on tehty foliosta.

Malli oli tarkoitettu tehtäväksi MS-ässä Char Aznablen henk.kohtaisiin väreihin eli lohenpunaiseksi/viininpunaiseksi, joten sehän ei käynyt laisinkaan päinsä ja päädyin harmahtavan vihreään/tummanvihreään väritykseen, joka oli käytössä suurimmassa osassa Zakuja. harmahtava vihreä oli Revellin 67 ja tummempi vihreä samaa sävyä tummennettyna mustalla. Mustat osat ovat Revellin mattamustaa, jota korosteltu tummanharmaalla ja antrasiitilla. Rakettireppu on maalattu Humbrolin 104:llä. Jalkoja sotkettu Vallejon akryyleillä ja pastelleilla. vihreitä alueita litkuteltu tummanruskealla.

280mm sinko ja 120mm konekivääri maalattu Revellin tummanharmaalla (luulisin että matta 77) Lähitaistelukirves sai pintaansa harmahtavan vihreää ja antrasiittiä, sekä teräksenväriä kulutuskohtiin. Aseet litkuteltu mustalla. Siirtokuvista osa on sarjan mukana tulleita dry-transfereita, mukana tulleita tarroja en käyttänyt, loput siirtokuvat on omista varastoista.

Itse olen suht tyytyväinen malliin, mielestäni onnistuin parhaiten kilven, pään ja jalkojen teossa, jos jotain toisin tekisin, niin pohjamaalaisin huolellisemmin. Ajatus oli tehdä dioraama tämän ympärille käyttäen 1:72 skaalan saksalaisia ukkoja, sillä ne näyttävät pienellä muunnostyöllä aivan Zeonin jalkaväeltä, mutta dioraama-ajatus on nyt jäänyt taka-alalle muhimaan ennalta määräämättömäksi ajaksi.

Kommentit

Aihepiiri ei välttämättä niin hirveesti kiinnosta, mutta toi sun toteamus vanhasta kameranromusta sai mielenkiinnon heräämään ;-) Aikasten tavalla oot vanhasta romusta saanut irti, ei noi kuvat tosta kameraa vaihtamalla parane! Ja mallikin on ihan realistisen näköinen (jos näissä nyt voi realismista puhua).
Ronnie F 24.2.2009 21:46 Vastaa lainauksella
myydäänkö noita bandai malleja missään suomen puolella?
Hieno Malli!!!
Ehkäpä jokin pienehkö alusta toisi vielä lisää realistisuutta tähän malliin(?), mutta hieno näinkin.
Jani H 24.2.2009 22:06 Vastaa lainauksella
Aedron kirjoitti:
myydäänkö noita bandai malleja missään suomen puolella?
Itse ostin omani viime Model Exposta, mutta ei ole kyllä enää yhtään minkäänmoista muistikuvaa, kenen ständiltä siellä.
Mikko Luoma kirjoitti:
Ehkäpä jokin pienehkö alusta toisi vielä lisää realistisuutta tähän malliin(?)
Olen kyllä ajatellut tehdä tälle alustan, mutta se nyt on jäänyt, rakentelen sitten joskus kun oon saanut rakennettua kaikki keskeneräiset mallit tuosta pöydältä pois. Kenties jonkinlainen "astumassa metsästä aukealle/tielle, murskaa vahingossa alleen tiellä olleen auton." kuulostais hienolta.
Tyylikäs kokonaisuus , erittäin onnistunut ulkoasu "solttukoneesta". Bandain malleja saa Combat Modelsilta ainakin jonkin verran.