Pienoismallit.net

Fieserler Fi 156 C Storch

Tässä Tamiyan juhlamalli, joka oli aivan mahtavan hieno rakennettava. Tein koneesta version päivämäärältä 23.3.1940, jolloin se oli vielä uusi ja potkurikin oli puinen. Tuolloin koko runko oli maalattu vihreäksi alapuolta myöten. Muuten malli alkaa olla valmis, kunhan laitan langat suksien kärjistä laskutelineisiin. Yhtään referenssikuvaa siitä, miten radiopiuha(t) kuuluu vetää, en ole nähnyt. Jos joku tietää, otan vinkin mielelläni vastaan.

Mallin rakentamiseen meni puolisen vuotta johtuen pääasiassa rakentajan laiskuudesta, mutta eipä näillä projekteilla niin kiirettä pidä ollakaan. Fieselerin parasta antia olivat moottori ja ohjaamo, joiden tekemiseen kului suurin osa ajasta. Maalasin koneen Vallejon akryyliväreillä. Ensin ruiskutin siipien alapuolet ja sen jälkeen vihreät alueet. Sitten pintaan kirkaslakka ja dekaalit ja niiden kuivutta mattalakka. Litkutin konetta hillitysti, koska kyseessä on ST-112 Talvisodan kuosissa ja konehan oli tuolloin melko uusi.

Kommentit

Hieno haikara! Minkä ohjeiden mukaan katsoit sopivat värisävyt? Konehan maalattiin Fieselerin tehtailla ilmeisesti tehtaan omien värisävyjen mukaan, suomalaista talvisodan aikaista värikaaviota mukaillen. Tarkkoja värisävyjä ei taida tietää kukaan?
Tarkkaa tietoa oikeasta värisävystä ei löytynyt mistään, joten pyrin mahdollisimman lähelle Suomen armeijan perinteistä vihreää sävyä: taitoin oliivinvihreää parilla tipalla vaaleanharmaata. Maalauskaavio tuli Koran Suomi-dekaalien mukana.
On kyllä komia malli! Sopivan puhdas koneen käyttöikään nähden. Koran hakaristien sininen saattaa olla hieman liian haalea, mutta siitä mallari ei saa moitteita vaan Kora. Hieno!
perttiL 23.2.2009 20:37 Vastaa lainauksella
vanha…p
Tally-ho 23.2.2009 22:09 Vastaa lainauksella
Todella hyvin rakennettu malli. Onneksi olkoon! Itselläni on sama rakennussarja odottelemassa, ja teen siitä varmasti Afrika Korps-mallin Rommeleineen kaikkineen! Miten muuten onnistuit maalaamaan kuomun kymmenet raamit noin hyvin? Käytitkö mallin mukana tulleita omia maskeja (Eduardiltahan saa maskit, jotka on valmiiksi leikattu irti)? Oliko maalaushomma hankala?

Sitten ihan valokuvaukseen liittyvä juttu. Sinun hienolle Haikarallesi tekisi paljon enemmän oikeutta, että tausta olisi mahdollisimman rauhallinen. Fieseler Storch pöytäliinalla ei oikein toimi mun mielestäni :-)
Kiitos Pertille hyvistä korjausvinkeistä. Eipäs se ollutkaan sitten ihan heittämällä tarkka Suomikone. Erikoista, että noinkin puutteellisia dekaaleja myydään kuin nyt nu Koran ovat. Annan niiden kuitenkin olla tuollaiset, kun kilpaileviakaan tuotteita ei ole näköpirissä. Laitan radiolangoitukset kuntoon ja etsin jostain oikean malliset
sukset. Onkohan Koran resiinisukset sopivat?

Tally-holle tiedoksi, että käytin koneen mukana olleita, valmiiksi leikattuja maskeja. Ne oli helppo asentaa - avattavaa sivuovea varten oli maskit myös sisäpuolelle. Kuvaukseen en nyt kummemmin satsannut - hakusessa on joku vaalea vakioalusta, jota voisi käyttää kaikkiin galleriaan kuvattaviin malleihin. Nyt oli tarkoistus vain löytää valoa ja sitä oli tarjolla partsilla:) Kiitos kaikille hyvistä kommenteista ja lisää toki saa antaa.
Hassua oli, että Koran dekaalit+sukset tulivat ensin markkinoille ennenkuin tämä itse Tamiyan Storch.
Antti kirjoitti:
Hassua oli, että Koran dekaalit+sukset tulivat ensin markkinoille ennenkuin tämä itse Tamiyan Storch.
Ja ihmetyttää lisäksi, että miksi ylipäätään nähdä vaiva dekaalien valmistamiseksi, jos niistä ei kuitenkaan tehdä autenttisia? Nuo Koran tuotteet ovat sikälikin huonolaatuiset, että kaikki merkit ovat yhtä pintaa; eli
pienimmätkin hilkkeet pitää leikata reunoja myöten irti arkista ennen liottamista. Siinä saa olla näppärät näpit!
perttiL 24.2.2009 09:40 Vastaa lainauksella
väärin…p
Aaro.k 27.8.2009 16:04 Vastaa lainauksella
Hieno Fiesleri:). Pidän tuosta "puisesta" propellista. Moottori on myös hieno.