Pienoismallit.net

North American F-86F-30 Sabre

Trumpeterin pieni suuri malli parin vuoden takaa on yksi viimeaikojen kulmakivistä 1:144 mittakaavan sotilasilmailussa. Yhdessä Sweetin, Revellin, ja Dragonin kanssa, tämä pieni mittakaava mahdollistaa ainakin minulle oman ilma-armadan kokoamisen. Koska minua kiinnostaa enemmän maalaukset ja merkinnät, koen mittakaavan olevan vallan mainio minulle.

Trumpeterin malli on hyvää laatutyötä, joskin ei ihan ole saamaa tasoa kuin uusimmat Revellit. Panelointi on tehty syvillä uppoviivoilla, jotka saattavat häiritä joitakuita. Vanhan kunnon Matchbox tyyliin. Minua se ei hirveämmin häiritse, koska maalaan muutenkin pensselillä varsin raskaalla kädellä ja tuppaa nuo hienommat detaljit kadota. Erinomaista sarjassa on ohjaamon yksityiskohdat, jotka ovat karut mutta toimivat tässä mittakaavassa. Rakentaminen oli yksinkertaista ja helppoa, osien sopiessa hyvin, enkä käyttänyt kittiä lainkaan.

Siirtokuvat ovat tyydyttävät. Painatus on hyvin rekisterissä, mutta hieman herkät ja ohuet. Menevät helposti kasaan. Mukana tuli yhdet siirtokuvat USAF Korean sodan aikaiselle koneelle. Sen tarkemmin en tiedä mikä yksikkö on kyseessä.

Varastossa odottaa F-86F-40 versio JSDF tunnuksilla varustettuna. Ja pari ylimääräistä, joihin yritän haalia siirtokuvia. Ainakin olisi RAF ja SAAF versiot mielessä. Kunhan vain aftermarket valmistajat alkaisivat painaa siirtokuvia suuremmissa määrissä, niin minulla olisi mallailumateriaalia vuosikausiksi.

Kommentit

KimmoR 23.2.2009 11:50 Vastaa lainauksella
Pieni on kaunista, näinhän sitä sanotaan mutta noin pieniin ei minun sormet ja silmät enää taivu. Perushienoa viimeistelyä ja kokoamista.
Ompa ne pieniä. Jäis mun nakkisormilla rakentamatta :D hienoja!
Ihan hienoja ja vielä noin pienessä mittakaavassa