Pienoismallit.net

Porsche 917K 1970

Tämä projekti sai inspiraationsa osittain Steve McQueenin leffasta "Le Mans", ja myöskin siitä, että Leo Kinnunen toimi Porsche 917:n kuskina vuoden 1970 Le Mansissa (vaikka hänen ajokkinsa numero olikin 21). Tämä malli esittää Kinnusen auton sisar-yksilöä numero 20, joka oli ym. leffan "pääosassa". Porsche 917 on kilpa-auto joka toi Porschelle sen ensimmäiset yleiskilpailun voitot Le Mansissa vuosina 1970 ja 1971. Voimanlähteenä löytyi 12-sylinterinen 4.5, 4.9 tai 5-litrainen moottori, jonka tehokkain versio antoi autolle 0-100km/h kiihtyvyyden alle 2.5 sekunnissa ja 394 km/h huippunopeuden.

Fujimin sarja oli pääpiirteissään ihan ok-tasoinen, mutta ei erityisen käyttäjäystävällinen osajakonsa ja muutamien sovitteluhaasteiden ansiosta. Kittiä ei juurikaan tarvinnut, mutta esim. alustan ja korin sovittelussa meni hetki jos toinenkin. Käytin sarjassa jonkin verran fotoetsejä Renaissancelta ja Acu-Stionilta, ja muutama decali tuli myös otettua Renaissancelta, sarjan omat decalit kun olivat varsin hauraita. Tämä oli ensimmäinen mallailuprojekti jossa käytin oikeita automaaleja, eli kaksikomponenttista muovipohjustinta ja samoin kaksikomponenttista "Gulf Porsche blue" pääväriä. Pohjustimen kanssa kaikki ei mennyt ihan putkeen, sillä pohjamaalin pinta jäi oudosti hieman kumimaiseksi. Pääväri istui kuitenkin sen päälle ihan kohtuunätisti, vaikka vähän siihen appelsiinipintaa jäikin. Varsinaiset kauhunhetket koittivat sitten kun lähdin istuttamaan decaleja Micro Solin kanssa. Kahdessa sauma/uppoviivakohdassa Micro Sol pääsi kosketuksiin pohjamaalin kanssa ja jostain tuntemattomasta syystä yhteisreaktio oli sellainen, että koko maalikerros pintoinen kaikkineen lähti irtautumaan ja menemään rullalle! Onneksi en lähtenyt panikoiden säätämään jotain hätäkorjausta tuohon, sillä Micro Solin kuivuttua maalikerros suoristui takaisin omalle paikalleen. Varmistaakseni että maali pysyy auton pinnassa ja tasatakseni maalipinnan ja decalien kontrastia ruiskutin päälle vielä pari kerrosta kirkasta lakkaa (Mr.Hobby Topcoat gloss). Tiedän, että kilpa-autojen mainosdecalien kanssa on kahta koulukuntaa; joidenkin mielestä decalien pitääkin näyttää tarroilta niinkuin oikeissakin autoissa eli decaleja ei saisi lakata. itse kuitenkin tässä päädyin tuohon toiseen näkökantaan eli lakka antaa yhtenäisemmän kokonaisuuden.

Kommentit

Gulf Porsche - ooh, tämä tuo muistoja mieleen 70-luvulta! Tuo Steve McQueenin tähdittämä leffa oli siihen aikaan todella Kovaa Kamaa varsinkin niiden elokuvassa nähtyjen vauhdikkaitten onnettomuuskohtausten takia - muistan vieläkin kuinka istuin jännityksestä hikisenä Bio Bostonin parvekkeen ekalla rivillä.
Hyvin on malliin saatu jäljennettyä tuo voimaa uhoava ulkonäkö ja tykkään myös väreistä ja maalipinnasta tässä yleensäkin.
Nostalginen porsche ja Gulf-väritys on upea. Meikäläisellä oli autoradassa samanlainen ajokki. :)
-QWQ- 20.2.2009 15:14 Vastaa lainauksella
Aaah, tämähän on hieno isolla Hoolla! Hienot värit! Plussana vielä se että malli on automalli on vähän erikoisempi…
Nätti on, ja huolellisesti tehdyn näköinen, värikin näyttäis ihan oikealta. Itsekin tottunut lakkaamaan siirtokuvien päälle, eli ilmeisesti samaa koulukuntaa kuin sinäkin ;-)
Kenen valmistamia noi 2K-maalit, erityisesti toi muovipohjuste on? Itsellä ainakin toi Mipan 2K-lakka on ollut täysin tunteeton MicroSolille, noiden Jammun teippien kanssa sai läträtä oikein tosissaan.
Tervo Salminen kirjoitti:
Kenen valmistamia noi 2K-maalit, erityisesti toi muovipohjuste on? Itsellä ainakin toi Mipan 2K-lakka on ollut täysin tunteeton MicroSolille, noiden Jammun teippien kanssa sai läträtä oikein tosissaan.
Pintaväri-nimisestä liikkeestä nuo maalit aikoinaan hain, webbisivun mukaan myyvät SpiesHecker:in tuotteita. Tuosta pohjustimesta en tuotenimeä/numeroa sen enempää muista, lensi aika nopeasti roskikseen huonon kokemuksen seurauksena :)
Hienoa, Jouni… Itsellä hankittuna tuo "Le Mans"-leffa DVD:llä… Taitaa ola pakko katsoa tuo leffa jo tänään. Ko. leffasta on mukavia muistoja nuoruusvuosilta; olin katsomassa täällä Kuopiossa jotain kutsuvierasnäytöstä, jonne olin saanut piletin isältäni. Leffa jäi lähtemättömästi mieleen. Erinomaisen hieno Porsche Jouni. Jotenkin tuo Gulfin sininen ja oranssi vain käyvät niin hyvin yhteen.
Kaunis yksilö! Itselläni on samaisesta autosta tulossa 1970 Daytonan kisan voitto auto. Just sain korin kiillotettua ja kohta meinaan sotkea sen kisan jälkeiseen kuntoon. Onko nuo etuluukun pikalukot etsejä?
Wau, on se hieno! Maalipinta näyttää ainakin kuvissa hyvältä. Näkeekös sitä livenä Tampereella? Meikäläisellä on myös kaapissa tuo Fujimin 1971-mallinen auto. Harkitsin myös etsien ostoa. Miltäs nuo Renaissancen etsit vaikutti? Mulla on harkinnassa ostaa joko ne tai Studio 27:n etsit tuolta Grand Prix Modelsilta. Samasta paikasta olis tarkoitus ostaa myös jotain siirtokuvia kyseiseen projektiin:) Hiroboyltä Englannista ajattelin tilata Zero Paintsin Gulfin värit, kunhan tulee sopiva rako muista projekteista. Onko kellään kokemusta kyseisistä Zeron maaleista?
Huikea esitys,väreineen päivineen,puolikkan täydest verottaa etulokarin sisällä näkyvä vaaleus,joka ei millään mahtunu omaan ajatusmaailmaani,no personal.Huippuauto.
Nuo pikalukot ovat tosiaan etsejä, mutta en kuollaksenikaan muista enää että kumman valmistajan arkilta. Muutenkin noista etseistä jäi sellainen mielikuva, että kummankin valmistajan arkilla oli jotain kivaa jota toisella ei ollut ja toisaalta sitten jotain turhaa. Zeron maaleista on ollut juttua FCMA:n foorumin puolella, esim. tuossa ketjussa: www.fcma.fi/FCMABBS/viewtopic.php?t=5056&highlight=zero
Eipä tule yleensä automalleja täällä katseltua mutta tässäpä on tyylikäs muotoilu ja värit, hieno kokonaisuus.
Komea on Porsche! Tässä yksi niistä harvoista automalleista jotka sytyttää meikäläisenkin. Steve McQueen on vanha suosikkini ja 70 luvulla tehtiin parhaat elokuvat.
Le Mans on lisäksi parhaita autourheiluelokuvia kauttta aikain… Dvd täytyy täälläkin kaivella esiin.
Kähee peli! Maalaus näyttää ainakin kuvissa tosi hyvältä ja etsiosat antavat viimeistellyn vaikutelman. Turvavyöt vähän ottaa silmiin. Voisin melkein vaikka vannoa, että 70-luvun alussa Britax oli käytetyin merkki. Sabelt on joka tapauksessa väärin, koska merkki tuli markkinoille 1972… Mutta tuo nyt menee näin hienon tekeleen kohdalla lähes saivarteluksi.
Erittäin komia. Ovisaumojen mustaus on vallan täydellisen näköinen. Miten muuten on, joissain tätä autoa kilparadoilla esittävissä kuvissa nuo sivuikkunat näyttävät kellertäviltä? Vai oonko nähnyt omiani?
pertti jarla kirjoitti:
Erittäin komia. Ovisaumojen mustaus on vallan täydellisen näköinen. Miten muuten on, joissain tätä autoa kilparadoilla esittävissä kuvissa nuo sivuikkunat näyttävät kellertäviltä? Vai oonko nähnyt omiani?
Kyllä nuo omissa referenssikuvissani aikalailla peruskirkkailta yleensä näyttävät, tosin parissa aikalaiskuvassa ainakin sivuikkunan keskellä olevan pienemmän liuku-ikkunan reunat ovat vähän kellertävän suuntaan. Tiedä sitten johtuneeko käytetystä materiaalista, reunan pinnoituksesta vai mistä.