Pienoismallit.net

Willys MB

Väkästelin tuossa scratchinä Willys MB:n mallin mittakaavassa 1:6. Laite on radio-ohjattava ja nelipyörävetoinen. Moottorina Truck Puller 12 V sekä sen perässä 1:50 alennusvaihteisto. Runko tehty 2 mm alumiinista epoksilla liimaamalla. Kori pääosin 2 mm styreeniä. Pikkuosat messinkiä, muovia, Necuronia, jne. Akselit polyuretaanivalua, mukaillen ulkonäöltään oikean jeepin akseleita. Koneistettu ontoiksi niin että hammaspyörät mahtuvat sisään. Perien välitys 1:1, tehty Mod. 0,5 kartiohammaspyörillä. Jouset ruostumattomasta pellistä. Perusväri Humbrolin Olive Drab. Kaksi filtteröintiä öljyväreillä ja sen jälkeen kirkas akryylilakka. Kuraaminen Mig:in pigmenteillä. Siirtokuvat piirretty ensin Corel Draw:lla ja teetetty USA:ssa. Kuski Dragonin sotilashahmo, jota sopivasti liattu litkuttelemalla ja pigmentoimalla. Kaikki meni muuten ihan mukavasti, mutta siirtokuvien kiinnityksessä oli ongelmia. Paljon pieniä ilmakuplia jäi kuvien alle, huolimatta kirkkaasta lakasta pohjalla. Siirtokuvat oli sinänsä laadukkaat, mutta taisi jäädä vielä pohja liian mataksi. No onneksi kura peittää suurimmat mokailut.

Kommentit

Siirtokuvaongelmat eivät tunnu missään kun katsoo tuota todella hienoa kokonaisuutta!
Pakko lätkäistä puolta tähteä vaille täydet tähdet - ihan sen takia "vaille", kun en oikein ole vielä tähän mennessä pystynyt hahmottamaan, että minkälainen kokonaisuus sitten yleensä ansaitsisi ne täydet viisi tähteä - noh, sanotaan nyt sitten, että sait minulta kuitenkin "moraaliset" 5 tähteä :-)
Joo on kyllä loistava malli. Viekää minut vaikka sinne saunan taakse, mutta sanon että viikon malli.
Kokonaisuus loistava. Figuuri todella hyvännäköinen, tussarit, juomapullo yms. antaa lisäarvoa.
Olisi kiva nähdä yhdessä kuvassa, jotain esim. tikkuaski josta näkisi mallin todelliseen koon.
Miksi mallissa "keinotekoinen" säistys? Meikäläinen lähtin kyllä rällään vehkeellä ulos hakemaan sitä ehtaa kulupintaa :-)
-Sami- 19.2.2009 12:23 Vastaa lainauksella
Todella upea kokonaisuus, ja niin kuin jo sanottiinkin, ei siirto-kuva ongelma ole mitään, kun katsoo kokonaisuutta. Oivallinen malli pelkästään noinkin, mutta sopisi myös todella hyvin jonkin laiseen dioraamaan.
Esa Heikonen kirjoitti:
Olisi kiva nähdä yhdessä kuvassa, jotain esim. tikkuaski josta näkisi mallin todelliseen koon.
Heh, kiitos kiitos! Kun ei oikein enää saa tikkuaskiakaan ympättyä noihin kuviin niin ohessa laitteen strategiset mitat: Pituus puskurista puskuriin 520 mm, leveys 240 mm ja korkeus pöydän pinnasta konepellin huippuun 180 mm.
Harvemmin tulee enään arvosteltua tai kommentoitua malleja mut nyt oli pakko. Mainion näköinen "väkästely". Ja kun ottaa huomioon että on radio-ohjattava joka näyttää staattiselta pienoismallilta eikä radio-ohjattavalta. Detaljointiin, maalaamiseen ja muutenkin ulkoasuun panostettu. Ja pisteenä iin päälle figu joka ei sekään pakasta vedetty. Jeeppi mikä jeeppi.:)

p.s. Jos nyt jotain rutinaa niin toi vihree ehkä turhan vaalee. Olive drab kuitenkin hiukan tummempi.
Onpa erinomaisen hienoa työtä! Vetää kunnioituksesta hiljaiseksi. Puolimetrinen scracth-malli on varmaan melkoinen katseenvangitsija livenä. Kun vielä tähän lisää toimivan koneiston, niin melkoinen suoritus
Paras RC-auto minkä mä olen nähnyt. Uskaltaako tällä enää ajaakaan?
MikkoHeikkinen kirjoitti:
p.s. Jos nyt jotain rutinaa niin toi vihree ehkä turhan vaalee. Olive drab kuitenkin hiukan tummempi.
Joo, unohtu vielä mainita että olen noita suurempia pintoja vaalentanut Olive Drabin ja valkoisen seoksella. Vastaavasti varjopaikkoja ruiskuteltu tummennetulla maalilla. Ihan niin kuin ohjeissa on sanottu.
mitä tähän voi enää lisätä, viikon malli on tässä! Hieno, hieno ja vielä kerran hieno :-)
No ohoh, tämä ei ole enää todellinen! Kerrassaan upeaa työtä!
Jopas on upea projekti, tämä olisi hienoa nähdä liikkuvana. Paljonko kertyi työtunteja?
-Nostan työstöhattua c|:)
Samuli 19.2.2009 16:57 Vastaa lainauksella
Aivan mahtava!
NO HUH HUH!!!!
TÄYSIN PROFESSIONAALISTA TASOA!!!
jeeppi saa tuon teollisesti valmistetun ukkelin näyttämään käsintehdyltä=)
Sanattomaksi vetää…Huippulaatua.
Tally-ho 20.2.2009 15:33 Vastaa lainauksella
Täysin henkeäsalpaavan hieno malli. Ei minkäänlaista nokan koputtamista. Absolutely fantastic!
Se on hiano.Liian harvoin näkee että RC-malleja säistetään,varustellaan ja maalataan aidon näköiseksi vaikka näinkin iso mittakaava antaa siihen mahdollisuuksia ihan eri tavalla kuin pienempi.
Tuo solttubarbikin näyttää näin hienon mallin yhteydessä hyvältä.
kyllä on megamahtava malli,ei edes pariisin viime vuoden modellismissa ollut tollaista itse tehtyä 1:6 jeepiä,vaan porukalla oli osto kamat jotka jää jälkeenkuin valovuosi.eli mitä seuraavaksi,taikoo hatusta?
Mahtava rc-auto!
Laitappa videota jonnekin, ois hienoa nähdä liikkeessä, jos siis uskallat tuolla ajaa ;)
No vau, enpä olisi uskonut saavani tuollaista ylistystä. Tässähän menee aivan sanattomaksi. Kiitos vaan kaikille vastanneille!
Janne kyseli työtuntien määrää. Sitä on vähän vaikeaa mennä sanomaan kun laitetta on työstetty pikkuhiljaa parin vuoden aikana.
Eerikille vastauksena, että työn alla on 1:5 höyrykäyttöinen malli englantilaisesta Frolic 21 höyrypinassista. Saa nähdä koska on niin pitkällä että voi esitellä täällä.
Käsityölle täytyy taas nostella hattua. Kokonaisuus hakkaa realistisuudessaan kaupalliset mallit mennen tullen.
Mitenkäs muuten tuo hieno jäähdytinsäleikkö? Miten on syntynyt?
pertti jarla kirjoitti:
Mitenkäs muuten tuo hieno jäähdytinsäleikkö? Miten on syntynyt?
Jäähdyttimen säleikkö on piirretty ensin Autocadilla ja sen jälkeen leikattu 2 mm styreenistä laserilla.
J Pokki 2.3.2009 10:55 Vastaa lainauksella
Onko ihan Suomessa laseroitu, vai pitikö ulkomailla teettää. Ja jos Suomessa, niin mitä, missä, kuka, paljonko jne.
J Pokki kirjoitti:
Onko ihan Suomessa laseroitu, vai pitikö ulkomailla teettää. Ja jos Suomessa, niin mitä, missä, kuka, paljonko jne.
Tehty Porvoossa: laser.riimikko.fi Oli nopea ja kohtuuhintainen homma, muistaakseni siinä kympin hujakoilla. Teetin saman tien 2 kpl jos vaikka olisin pilannut toisen.
J Pokki 2.3.2009 11:07 Vastaa lainauksella
Kiitos tiedosta! Laitetaan korvan taakse!
Sen verran pitää vielä lisätä että laitteessa on normaaleiden ohjauksen ja eteen/taakse, sekä nopeudensäätötoimintojen lisäksi radiolla toimivat valot sekä äänimoduli johon on pakattu portaattomasti ajonopeuden mukaan säätyvä aidon willysjeepin ääni. Äänimoduli on saksalaisen Thomas Benedinin tuotantoa.
hyvä malli.Onko toista työn alla?
Eetu Marttinen kirjoitti:
hyvä malli.Onko toista työn alla?
Rakentelen höyrykäyttöistä Frolic 21:n mallia mittakaavassa 1:5. Laite on 127 cm pitkä. Runko lasikuitua. Tulee kaksipyttyinen höyrykone, kaasukäyttöinen kattila, radio-ohjaus, ym. ym.
Seuraavaksi suunnitteilla suomisturmi mittakaavassa 1:6. Referenssejä kerätään ja telaketjut jo hankittu Englannista.
Isorova kirjoitti:
Hieno malli, hyvin tehty ja viimeistelty. Detaljointikin erittäin lähellä alkuperäistä. Kiinnostaisi nähdä myös rakennusaikaisia kuvia - onko sinulla niitä otettuna, haluaisitko laittaa tänne näytille?
Eipä tullut räpsittyä rakennusaikaisia kuvia kun aluksi ei ollut tarkoitus julkistaa tätä ollenkaan. Täytyy parantaa tapansa seuraavan projektin myötä.
voi jukolaut et on hieno!

=D
ISOT hatun nostot.. LOISTAVAA jälkeä.. ei mulla muuta..
AJ 1.2.2013 15:45 Vastaa lainauksella
Moi Matti,
Parin vuoden takaa huippumallisi - helppo kompata tätä:
Jari Jalonen kirjoitti:
ISOT hatun nostot.. LOISTAVAA jälkeä.. ei mulla muuta…
Parhain terveisin, AJ
Kiitos kiitos kommenteista! Hauskaa että vanhatkin mallit vielä kiinnostavat. Nämä on muuten kaikki nähtävillä Panssarimuseossa Parolassa, jos sinne tulee käyntiä.

Ja nyt sitten miettimään mitä alkais seuraavaksi rakentaa.