Pienoismallit.net

AerMacchi MC.200 x4

Vuosia sitten Aasian reissulla tarttui yhdestä pienestä mallikaupasta käteen pari laatikkoa tällaista pikkuruista Sweet:n Mc.200 mallia. Kun olen ihan höperönä Italialaisiin lentokoneisiin ja niiden kirjaviin maalauksiin, niin oli pakko-ostos tiedossa.

Sweetin mallit ovat nimensä mukaisia. Jokaisessa laatikossa on kaksi kappaletta malleja ja niille runsaasti siirtokuvia. Macchi sarjassa on laskujeni mukaan siirtokuvat kuudelle eri mallille. Valu on japanilaiseen tapaa todella tarkkaa ja yksityiskohdat hienoa. Sweetin versio MC.200:staon paras kaikki mittakaavat mukaan lukien ja pääjää isojen mittakaavojen malleille. Olen rakentanut paljon huonompaa ns. isoilta mallitaloita mittakaavoissa 1/72 ja 1/48. Ainoat miinukset ovat laskutelinekuilujen puuttuminen ja tarjolla on vain yksi läpinäkyvästä muovista tehdyt lasiosat. Paketin toisen hävittäjän kuomu on ruskeata muovia. Myöskään ohjaamon sisäosia ei ole tarjolla, mutta mielestäni tässä mittakaavassa niitä ei hirveästi tarvita.

Näillä Sweetin malleilla oli sellainen ”ikävä” sivuvaikutus, että olen melkein täysin siirtynyt mittakaavaan 1/144. Revell, Sweet, Platz ja Dragon tarjoavat nykyään sellaisia malleja mistä aikoinaan voi vain unelmoida. Koska pidän maalauksesta ja kokoelmista, 1/144 sopii varsin hyvin minun mallailuun. Hyllyssä on toistakymmentä pikkumallia ja lisää on tulossa. Ja postissa on Hannatsilta arkki Xtradecalsin pikku-Huntereitä, joten sitten vasta alkaa todellinen sarjan kerääminen.

Kuvien mallit ovat vasemmalta ylhäältä alkaen: 85a Squadriglia, 18 Gruppo, 3 Stormo, Caccia Bombardiere, 1942 Greece; 370a Squadriglia, 152 Gruppo, 54, Stormo, Caccia Terrestre, 1940-41 Grottaglie; 362a Squadriglia, 22 Gruppo Autonomo, Caccia Terrestre, 1941 Krivoi Rog; 373a Squadriglia, 153 Gruppo Autonomo, Africa Settentrionale, 1941 Cyrenaica.

Edit 18.2. Kuvat vaihdettu. Valoisuus ja väribalanssi vaikuttaisi paremmalta. Tarkkuudelle en voi enempää koska perus pokkarini ei kykene parempaa vaikka kuinka laittaisi makroja. Tuo viiden sentin kolikko kertoo kuinka pienistä malleista on kysymys.

Kommentit

Tally-ho 17.2.2009 17:31 Vastaa lainauksella
Ciao Bombardiere!- che modelli piu belli hai fatto! Hienosti olet saanut tehdyksi mallit noinkin pieneen mittakaavaan. Olisi todella mukava nähdä lähikuvia niistä. Meikäläisen nakeilla ei taitaisi tulla mitään mallailusta tuossa kokoluokassa. Yksi hieno piirre on tietenkin se, että mallisi vievät paljon vähemmän tilaa kuin meikäläisen 1/48:set. Jään odottelemaan mielenkiinnolla muita miniatyyrejäsi.
Grazie Mille! Nakkisormet minullakin. Ja kuvaus on vieläkin enemmän hakusessa, joten kävin lisäämässä yhden kuvan kun kokeilin kameran ominaisuuksia. Helppoja koota, ja mittakaava varmaan suosii pensselöitsejää.
-Sami- 17.2.2009 21:41 Vastaa lainauksella
Joo, kuvat vähän kaukaa otettuja, ja epä-tarkkoja, joten ei voi pahemmin arvostella malleja. Tarkempia kuvia tilalle, niin tulee tähdet, ja parempi arvostelu. Kaukaata katsottuna ihan hyvän näköisiä.
Yritän illalla ottaa uusia kuvia. Ilman salamaa ja korjaan tuon valkopalanssin. Mutta lähemmäksi minun kameralla ei pysty zoomaamaan. Nämä ovat todella pieniä ja kameran tarkkuus ei riitä.
aika hiano ja söpö