Pienoismallit.net

M60A1

Tamiyan M60A1 rakennussarja jostain 70 / 80-luvulta. Sarjaan on lisätty Verlindenin puskuterä ja sarjaa parannettu rakennuskohdan (about 1995) ajanhengen mukaisesti uusimalla lokasuojien kannakkeet, varustelaatikoidet kahvat ja muita kahvoja. Reput ovat myös Verlindenin tuotantoa ja ilmeisesti myös puiset laatikot, tarkasti en enää muista onko näin. Mallissa on Tamiyan alkuperäiset kumilenkkiset telaketjut ja niiden istuvuus on hieman niin ja näin. Malli esittää M60A1 vaunua jenkkien MERDC nelivärisessä maalauskaaviossa ja tässä tapauksessa aavikkokaaviossa joka kuitenkin poikkeaa normaalista aavikkokaaviosta siinä, että 7:n panssaridivisioonan käyttämässä kaaviossa on "normaalia" enemmän heikan ja punaruskean alueita. Joku voinee korjata ja kertoa tarkemmin tästä nyt jo ei enää käytössä olevasta naamiokaaviosta? Kaavion idea perustui kuitenkin 12 väriin, joita yhtä tai kahta vaihtamalla vaunu oli käytettävissä uudella toiminta-alueella. Tässä tapauksella ylimaalaamalla esim. heikka ja punaruskea metsänvihreällä ja maanruskellla vaunu olisi ollut käytettävissä vaikkapa Euroopassa. Omat havaintoni tähän kaavioon perustuivat tuolloin Zalogan tekemään juttuun vuodelta 1975 jenkkien MERCD-kaaviosta ja siis mallin rakennusaikaan noin 1995.

Kommentit

Nätti ja siisti aikansa tuote. Hieman on kliinisen puhtaan oloinen, kun vertaa nykyisiin litkuteltuihin, pestyihin ja chippailtuihin tekeleisiin.
Siitä huolimatta komea vaunu. Erikoinen maalaus on mukavaa vaihtelua.
asdasd 14.2.2009 19:37 Vastaa lainauksella
Tosi hyvin maalattu! Vanhennus ihan kohdallaan.Mutta on tästä pakko antaa:
Hei ja kiitos kommenteista. Unohdin vielä mainita, että maalaukseen olen käyttänyt Model Masterin emalimaaleja.

t. Jake
Juu aika erikoinen maalaus, mutta hyvä sellainen. Purnukat, Reput, yms pienet jutut kyllä parantaa mallia mukavasti.
Näinhän se on että paha on mennä alansa mestarin töitä moittimaan kun kerran hänestä mallia otetaan omiin tekeleihin ja lisätään vain omat mausteet.

Hieno ja tarkka malli jossa upea maalaus vaikkakin erikoinen.Yksityiskohdat olet tuonut esille oiwallisesti mitenkään liioittelematta eli kasseja ja purnukoita on juuri sen verran kuin miehistö tarttee ja ne on hyvin viimeistelty.
Nykyään kun katsoo näitä nykyajan mestareiden malleja niin ovat enempi sodalla-,kuralla-ja mudalla sotkettuja malleja jotka tietenkin lisäävät omaltaosaltaan autenttisuutta vaan on mukavaa nähdä tämänkaltaisia ettensanoisi "old-school"vanhan koulukunnan tapaisia malleja joita ei ole turhemmin sutattu ja siten lutraamalla pilattu,puhtaus on puolisilmänruokaa näissä malleissa,mutta nämä asiat on jokaisen oma asia.

Yksi asia tuli näin mieleeni jonka Jarmolta kysyisin elikkä näissä nykyisissäkin panssareissa kuljetetaan jerrykannuja niin miten on vesikannujen laita?…miten ne tulisi esitellä-eroavatko mitenkään polttoaine jerrykanistereista väritykseltäänkään.
Timo Vuokila kirjoitti:
miten on vesikannujen laita?…miten ne tulisi esitellä-eroavatko mitenkään polttoaine jerrykanistereista väritykseltäänkään.
Väritystä taitaa olla useampaa sävyä, mutta korkeista erottaa polttoaine- ja vesikanisterit toisistaan. Ainakin näin minä olen asian käsittänyt. Jaken M60A1:ssä näyttää olevan vesikanistereita, tosin vasemmalla sivulla olevasta puuttuu korkki kokonaan.
Tästä kuvasta hieman näkee korkkien eroa, polttoainekorkki on "tasakattoinen".
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/04/93/69/049369.jpg[/img]

EDIT: Erottaa kanisterit toisistaan siitäkin, että toisessa lukee "WATER" ja toisessa "FUEL 5GAL". Nuo tekstit näkyvät hieman tuossa kuvassa kanistereiden keskikohdilla.
Myöskin vesikannun ja pa-kannun erottaa noista kahvoista. PA-kannussa on 3 ja vesikannussa 1 kahva. Ainakin näin olen antanut itseni kuvien perusteella ymmärtää…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
PA-kannussa on 3 ja vesikannussa 1 kahva.
Juu, tuota en edes hoksannut, vaikka tuossa edessä pöydällä on molempia kanistereita(1:35).
Luulisi, ettei noilla eroilla Jim hörpää väärästä kanisterista pimeässäkään.. :)
Terve, vesi- ja polttoainekannujen eroista tulikin jo edellä kommentteja. Pikainen selaus omista lähteistä kertoo samaa, eli molempia kannuja on erivärisiä. Perussääntö näyttää olevan se, että vesikannut ovat mustia (muovisia ? ja sisältä jotenkin vuorattuja veden haihtumisen estämiseksi?), niissä lukee tuo em. Water ja kannussa oleva X:n muotoinen kuvio on hieman erilainen (paksumpi) kuin polttoaine kannuissa plus tuo Jaakon mainitsema kahvaero ja Pekan mainitsema korkkiero. Polttoainekannujen väri näyttää olevan vihreä, mutta molempia kannuja näyy myös olevan esimerkiksi Persianlahden vaunuissa hiekanvärisinä versioina.

Vaunun likaisuudesta sen verran, että tämä vaunu ei kuvaa taistelussa ollutta yksilöä, vaan ihan Jenkkilän tukikohdassa Texasissa (ft.Hood) harjoituskäytössä olevaa yksilöä. Miehistöllä on ollut aikaa huolehtia vaunustaan ja pitää se siten suhteellisen siistissä kunnossa ;)

t. Jake