Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109 E-7

Mersuissa käytetty läikikäs aavikkocamo on aina ollut yksi suosikkejani, joten pitihän aiheesta rakentaa malli. Valitsin esikuvayksilön kirjan "Jagdwaffe: War over the Desert" kuvasta, ja lähdin työstämään mallia Hasegawan Bf109E-4/7 Trop 'North Africa' sarjasta ja Eduardin fotoetsisetistä. Resiinipenkkikin mahtui mukaan, kiitokset siitä JariB:lle. Sarja meni kasaan varsin kivuttomasti, mitä nyt pari isompaa saumaa vaati vähän kittailua. Käytin valtaosan fotoetsisetin sisällöstä joten jonkinverran muovinleikkelyä tuossa sai myöskin harrastaa, lähinnä alapinnan jäähdyttimien läppien yms vaihdon osalta. Maalien osalta käytin Mr. Hobbyn ja Xtracrylixin akryylejä perusväreinä. Vihreiden läikkien ruiskuttelu vapaalla kädellä vaati hiukkasen säätöä ja ihmettelyä kun tuo kynäruiskun hienokäyttö ei kovin hyvin ole hanskassa, mutta lopputulos on omaan silmään kohtuupasseli. Dekaalit ovat sarjan omalta arkilta, paitsi valkoinen 6 -numero joka irtosi geneeriseltä Luftwaffe-arkilta. Sarjan dekaalit reagoivat jostain syystä erittäin voimakkaasti Micro Soliin, joten niiden kanssa sai muutaman harmaan hiuksen ennenkuin kaikki istuivat suorina. Testasin malliin filtteröintiä ohennetulla Vallejon värillä, mikä ei mennyt aluksi ihan putkeen liian paksun maalin takia, mutta pienen siivousoperaation jälkeen lopputulos oli ihan kohtuullinen. Paneelirajat saivat hieman ohennettua burnt umber -sävyistä öljyväriä ja varovaisen chippailun jälkeen vedin pintaan vielä mattalakan.

Kommentit

Todella hieno ja puhuttelevan näköinen mersu.
Erittäin hienoa jälkeä. Väkisin jos yrittää kritiikkiä niin nuo läiskät hyppää ehkä hiukan liian voimakkaasti silmille, mutta tää nyt on ehkä turhaa nipotusta. Upea mersu.
olpi 13.2.2009 13:19 Vastaa lainauksella
Helppohan se on kun osaa.
-Sami- 13.2.2009 15:19 Vastaa lainauksella
Hieno mersu. Jos nyt jotain negatiivista, paremminkin sanottuna rakentavaa kommenttia pitäisi antaa, niin tässä: Omaan makuun / näkö tottumukseen olisi naamio läiskät voineet rungon osalta olla hitusen pienenpiä, sekä enemmän niitä. Ja ehkä hieman alempana runkoa.
Kiitoksia kommenteista. Samille voisin jatkokommentoida, että tuolla läiskäcamollakin on ollut ulkoasuja melkein yhtä paljon kuin koneyksilöitäkin, eli pientä vaihtelua on esiintynyt niin läiskien kokojen kuin sijoittelunkin suhteen. Vrt esim. perthone.com/05-L-Me109-E4Trop-102.jpg ja www.planes-and-tanks.com/HangarC/MesserschmittBf109E4TropFoto1.jpg
Hyvännäköinen Eemeli! Hyvin litkutettu paneeliurat. Vähän mitä purnaan niin liian monotonisen ympyräiset laikut. Enemmän rikkonaisuutta olis ollut piste I: päälle mallis, mutta hieno malli!
Ihan mukavan näköinen "iso" kone.Itse tuskailin 1:72,sarjaisen kanssa ja penselillä nuo maastoläikät.Ne aion tehdä jatkossakin siten.Omissa joskus sama ongelma,että nokan ja rungon välistä päivä paistaa,josko näin on oikeassa,en tiedä.Väritykset ovat oikein hienot tässä koneessa.
Samuli O. 13.2.2009 23:45 Vastaa lainauksella
Tämähän näyttää hyvältä, litkutus on juuri sopiva minun makuuni. Ohjaamokin näyttää sopivalta kuvista päätellen. Kuomun maskaus on myös onnistunut hyvin. Jos nyt jotain saa "inistä", niin vähän olisin kaivannut tuota chippailua enemmän varsinkin noihin siipien kohtiin, joissa nyt yleensä tallusteltiin ja tamppailtiin.
Pojotin kun tykästyin. Älyttömän hyvä maalaus ja kasaus. Pojottelen satunnaisia malleja, kun olen saikulla.
Tämä viehättää.