Pienoismallit.net

Republic P-47D Thunderbolt, "Dallas Blonde"

Rakensin tämän Thunderbolt "Razorbackin" japanilaisen valmistajan Ariin (=Otaki) rakennussarjasta 7 vuotta sitten. Ostin malliin Cutting Edgen dekaalit, joilla tein koneesta "Dallas Blonden". Luutnantti Don Kearns lensi koneella Italian sotarintamalla, Foggian lentotukikohdasta, ja hän sai "Dallas Blondella" kolme ilmavoittoa.

Ariin sarja on aika vanha. Yksi ongelma olivat uppoviivat, jotka ovat niin ohuet, että niitä ei saanut kunnolla esille litkuttamalla, varsinkin kun koneen maastoväritys on tumman vihreä. Muutenkin malli oli hieman krouvi nykyisiin "tamigawa" huippumalleihin verrattuna. Valumajälkiä ja kuoppia sai aika paljon korjailla. Kaikesta huolimatta malli on mielestäni esikuvansa näköinen, massiivinen "jug".

Kommentit

On se massiivinen kone. Pidän tuosta lisäpolttoainetankin väristä. Realistisen oloinen. Tarkemmin pitää kai kommentoida kun ei ole niin väsynyt kuin nyt. Malli ansaitsee kyllä sen vaivannäön.
Itsekin olen rakentanut tämän ko. Ariin malli joka oli ainoja Razorback-sarja markkinoilla siihen aikaan. Muistan hyvin kans nuo mainitsemasi epäkohdat sarjassa ja mm. toimisto on aika kolho. Näistä huolimatta olet tehnyt todella hyvännäköisen mallin. Hyvin maalattu ja vanhenttu ja erikoinen checker-kuviointi pyrstössä on näyttävä lisä!
Tally-ho on jälleen tehnyt mallin isolla M:llä. Onko musta-keltainen "shakkilauta" maalattu vai siirtokuva?
Tally-ho 9.2.2009 07:56 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Tally-ho on jälleen tehnyt mallin isolla M:llä. Onko musta-keltainen "shakkilauta" maalattu vai siirtokuva?
Huomenta Mika,

Kiitti kommentista. Huolimatta vanhasta rakennussarjasta olen ihan tyytyväinen tähän massiiviseen "möhkäleeseen". Musta-keltainen shakkilauta on siirtokuva. Pari nitroa siinä taas tuli otettua ennenkuin pyrstö oli valmis:-)
Ronnie F 9.2.2009 10:10 Vastaa lainauksella
Hieno on ei voi muuta sanoa
Kyllä tuo "shakkilaudan" näyttävyys on parin nitron arvoinen suoritus.
asdasd 9.2.2009 20:53 Vastaa lainauksella
Tää on HIENO kone! Ja noi ruudut on TODELLA hyvin tehty!
Late 9.2.2009 21:01 Vastaa lainauksella
Ruudut ja ruudut! Tietääkö kukaan miten ne oikeasti ihan todellisuudessa tehtiin. Oliko tosiaan aikaa maalata tuollaisia, kun sotatoimiin piti kiireesti saada uusia koneita?
Tally-ho 9.2.2009 21:11 Vastaa lainauksella
Late kirjoitti:
Ruudut ja ruudut! Tietääkö kukaan miten ne oikeasti ihan todellisuudessa tehtiin. Oliko tosiaan aikaa maalata tuollaisia, kun sotatoimiin piti kiireesti saada uusia koneita?
Ihme kyllä sodan loppuvaiheessa ainakin jenkeillä oli aikaa koristella koneitaan kirkkailla väreillä, ruudukoilla ja hemaisevilla typyköillä. Näistä koneistahan on tuhansia kuvia. Kornia, mutta toisaalta aika inhimillistä, kun koskaan ei tiennyt milloin noutaja tulee.
Komea kone,ilmeisesti kentällä rullates tarttunut ruohoakin pyöriin vähän,harmahtavan kuran kaveriksi.Paljon on mietitty yksityiskohtia,kaippa se puolikas olis tullu paneelirajoista lisää.mutta annoin yli keskiarvon,koska rakentamisen laatu näkyy.