Pienoismallit.net

IL-2 Sturmovik

Lentokone, joka suututti mutta valmistuttuaan on ehkä sen väärti. Ensimmäistä kertaa kokeilin suolavanhennusta, joka osoittautui yllättävän käytännölliseksi ja elävöittäväksi. Tulen varmasti käyttämään suolavanhennusta myös tulevaisuudessa! Hämmästyin Italerin laatua, joka ei aivan vastannut edellisimpiä kokemuksiani. Moniin saumoihin jäi hillitön rako ja kittiä kului mutta lopputulos on mielestäni suhteellisen hyvä. Lekon rakentamiseen kului järjetön määrä aikaa ja hermoja, (kyllä olisi varmasti monta toppaa palanut jos palaisi). Seuraavaa Italeria mallaillessa taidankin tehdä jonkun muun siihen väliin ihan omaa henkistä puolta ajatellen…

Kommentit

Tupe 5.2.2009 20:59 Vastaa lainauksella
Italerin laatu ja työmäärä selittyvät sillä, että "maatalouskone" on vanhaa Accurate Miniaturesia. Hyvin olet onnistunut suolavanhennuksessa ja mallia on ilo katsella. Yllättävää oli nähdä myös itärintamatunnuksen tapainen nauha rungossa, luulisi tämän aiheuttaneen sekaannuksia.

[edit] JouniR muistikin tuon valmistajan oikein.
T.L. 5.2.2009 21:04 Vastaa lainauksella
Vaikken Leko-hemmo olekkaan, niin nyt täytyy sanoa, että tankin kuosin olet flygariin maalannut. Onhan tuo jalkaväenkauhu ihan komeasti kasaan rakennettu, mutta… Onko tää jo romuttamolla?
Hienosti rakennettu,aivan kuin olis ollut 30 vuotta jossain suuressa ladossa jemmassa.Hieno.
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
"maatalouskone" on vanhaa Classic Airframesia.
Siis Accurate Miniatures, ei Classic Airframes.
Alkuperäisen laadussa ei pitäisi olla moittimissa, Italeria en ole käpistellyt.

Hienosti rakennettu Il-2 muuten.
Eihän tuo minun silmääni näytä olleen 30 vuotta ladossa, vaan koneelta josta on talvinaamio jo (rankasti) kulunut pois. Paneelisaumat ovat hyvin litkutettu. Minä pidän.
Tally-ho 5.2.2009 22:04 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvin ja siististi rakennettu Sturmovik. Tuota suolavanhennusta en itse ole yrittänyt, mutta erittäin virttyneen lopputuloksen olet sillä saaanut aikaiseksi. Meikäläisen silmiin kone on kyllä liiankin kärsineen näköinen.
Kiitoksia kommenteista! Kuten Tero mainitsi, että onko kone jo romuttamolla niin eihän neukkukoneet koskaan primakunnossa olleetkaan?! :D ja todellakin kulunut talvinaamio antaa hyvinkin epäsiistiä ja romuuntunutta näköä, vaikka pellit kunnossa olisivatkin.
-QWQ- 6.2.2009 00:48 Vastaa lainauksella
Kyllä tuo suolatekniikka ajaa asiansa! Mahtavaa työtä!
Tupe 6.2.2009 10:05 Vastaa lainauksella
JouniR kirjoitti:
Siis Accurate Miniatures, ei Classic Airframes.
Äh, niinpä tietysti. Sekoitin nuo kaksi. Pahoitteluni!
Kyllä tuo näyttää oikein aidolta, ainakin yhden talven ankarasti joko sakemanneja tai suomalaisia tai molempia rökittäneeltä yksilöltä. "Za Rodinu"(= isänmaan puolesta) slogankin on hienosti osittain näkyvissä! Ootsen harasoo!!!