Pienoismallit.net

Macchi C.205 Veltro

Macchi Veltro oli mielestäni yksi kauneimmista II maailmansodan hävittäjistä Spitfiren ja Mustangin ohella, (jos hävittäjästä nyt ylipäätänsä sitä sanaa voi käyttää). Veltro oli myös Italian ilmavoimien, Reggia Aeronautican tehokkaimpia hävittäjiä.

Rakensin tämän Macchi Veltron viime syksynä Hasegawan yli 10 vuotta vanhasta sarjasta. Kyseessä oli "shake and bake"-tyyppinen, erittäin hyvälaatuinen rakennussarja, johon ei pahemmin tarvinnut kittiä tai hiontavälineitä käyttää. Ainoa ongelma oli siirtokuvien laatu. Ne ovat Cartografin tekemät, mutta jostain syystä niiden saaminen tiiviisti koneen kiiltolakatulle pinnalle oli todella tuskallista. Micro Solia tuli käytettyä runsaasti, mutta hopeointia joissain kohdissa en siitäkään huolimatta pystynyt välttämään. Eli varoituksen sana niille, jotka aikovat rakentaa tämän Hasegawan mallin: Älkää käyttäkö rakennussarjan omia siirtokuvia, vaan ostakaa uudet dekaalit jälkimarkkinoilta!

Kommentit

Ruiskumaalausta ei voi muuta, kun ihailla.
Ruiskutitko nuo siipien rinkulat "vapaalla kädellä" vai käytitkö jonkinlaista maskia apuna?
On kyllä kaunis malli kauniista koneesta.
Tally-ho 6.2.2009 11:28 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Ruiskutitko nuo siipien rinkulat "vapaalla kädellä" vai käytitkö jonkinlaista maskia apuna?
On kyllä kaunis malli kauniista koneesta.
Ruiskutin ne rinkulat vapaalla kädellä. Minulla on Aztekin ruisku, ja sen "fine nozzle"-suuttimella nuo rinkuklat saatiin aikaiseksi. Itse asiassa jälkimarkkinoilla myydään myös "rinkuladekaalia", mutta enpä tiedä miten ne taipusivat Veltron kaikkiin ulkonemiin ja kulmiin. En viitsinyt lähteä kokeilemaan :-)
Ciao Tally-Ho! Tu hai fatto un bellissimo Veltro!

Varsinkin siivissä "savurenkaat" ovat onnistuneet hyvin, ja kone on aidon oloinen.

Hienoa työtä, Ottimo lavoro … Petri
Tally-ho 6.2.2009 12:13 Vastaa lainauksella
Grazie mille Petri!

Gli italiani non sanno combattere, ma sanno construire aeroplani molto belli :-)!

Tally-ho
Hervottoman hieno. Tässä huippumalli, oma 202 Baracca on vasta matkalla kaukaa kotiin.Samaa skaalaa,tyydyn pensselöintiin mahdollisesti.Samaa mieltä koneen mallista,yksi hienoimpia sarjassaan.
Multo, multo bene T-h!! Ruiskutus rulettaa!!
Upeaa työtä! Ja myös hyvälaatuiset kuvat tekevät oikeutta mallille!
Itse en ole kiinostunut kovin näistä Italian hävittäjistä, mutta tämä on molto bene :D
Tally-ho 16.2.2009 18:48 Vastaa lainauksella
Juho Majaniemi kirjoitti:
Itse en ole kiinostunut kovin näistä Italian hävittäjistä, mutta tämä on molto bene :D
Grazie mille!
Hieno malli, ei muuta voi sanoa. Olen itse aikoinani rakentanut Hasegawan MC.202 version. Helppo rakentaa ja laadukas malli, joskin on jo pikkuisen vanha ja ehkä vähän jäänyt jälkeen uusimmista huippumailleista. Toi siirtokuva ongelma on tuttu. Noissa Italialaisissa tunnuksissa on niin paljon läpinäkyvää aluetta, että melkein pakostakin jokin kohta jää "hopeoitumaan." Ja on työ saada Fascit oikeaan kulmaan … Tällaisia ongelmia ole Brittien maalitaulutunnusten kanssa. Skymodelsiltä löytyy huippulaatuisia siirtokuvia, jos mallin omat alkavat kyllästyttää.

Ai niin mitä maaleja käytit mallisiisi? Erityisesti tuo alapinnan väri? En löytänyt vielä minua mielyttävää vastinetta Grigio Azzurro Chiarolle. Lifecolorin väri on varmaan tarkka, mutta en ole oppinut maalaamaan Lifecolorilla. Tuoren yritykseni on Humbrol 129, josta tosin puuttuu sinertävyys.
Tally-ho 17.2.2009 12:39 Vastaa lainauksella
Ai niin mitä maaleja käytit mallisiisi? Erityisesti tuo alapinnan väri? En löytänyt vielä minua mielyttävää vastinetta Grigio Azzurro Chiarolle.
[/quote]

Moi, maalaan koneeni aina, jos mahdollista, Xtracolorin maaleilla. Olen nyt lentokentällä, matkalla hiihtolomalle, joten en pääse chekkaamaan maalikoodeja. Ilmoittelen sulle numerot, kunhan palaan takaisin.
AJ 23.3.2009 17:55 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,

Tämä mallisi on päässyt luikahtamaan ohitseni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan… Todella molto bene malli, viikon malli ehdottomasti. Italodesign on aina kaunista, tuotteessa kuin tuotteessa – italialaisten vuosisataista geneettistä verenperintöä. Italialaiset osannevat tehdä pelkästä kakkosnelosen lankusta kauniin designtuotteen…ja italian kielikin on kaunista, ellei peräti kaunein kieli.

No niin, takaisin Macchi M.C. 205 Veltroon (Veltro = Greyhound = englannin vinttikoira), joka on yksi kauneimmista II MS:n lekoista, kuten sanoit. Veltro kuului viimeiseen sukupolveen Italian II MS:n hävittäjistä, ns. sarja V:seen yhdessä kahden muun italialaisen kaunottaren nimittäin Fiat G.55 Centauron ja Reggiane Re.2005 Sagittarion kanssa. Kaikki kolme V-sarjan konetta rakennettiin loistavan saksalaisen Daimler Benz DB 605 A rivimoottorin ympärille, joten moottoritehot nousuunlähdössä olivat aivan identtiset 1475hp. Macchi oli ko. kolmesta koneesta ensimmäisenä operatiivisessa käytössä Regia Aeronauticalla huhtikuussa 1943. Tiettävästi vain 312 kpl:tta Macchi M.C. 205 Veltroa rakennettiin, mutta lopullisesta valmistusmäärästä ei ole täysin varmaa tietoa, se lienee loputtoman väittelyn aihe.

Suorituskyvyssä Macchi M.C. 205 Veltron ei tarvinnut hävetä millekään liittoutuneiden tai saksalaisten koneelle, sillä huippunopeus oli 652 km/h/405 [email protected] m/24300 jalkaa, nousunopeus 4 minuuttia 52 sekuntia 6000 metriin/19690 jalkaan lakikorkeuden ollessa 11350 metriä/37200 jalkaa ja aseistuksena 2×12.7 mm Bredan konekiväärit koneen nokassa moottorin päällä sekä siivissä 2×20 mm MG 151 tykit. Erityisesti Veltro oli nopea ja ketterä matalilla ja keskikorkeuksilla lennettäessä. Italopilotti lienee kutsunut Veltroaan Carissimakseen. Veltrosta tehtiin useita parennettuja protoja, mutta mikään niistä ei päässyt/kerinnyt sarjatuotantoon; päätuotantomallina oli M.C. 205V ja muutamia niistä (18? kpl:tta) muutetttiin saattohävittäjiksi M.C. 205S lisäpolttoainesäiliöillä; korvasivat nokkakk:t.

Toisena V-sarjan koneena Regia Aeronautican operatiiviseen käyttöön kesäkuussa 1943 tuli Fiat G.55 Centauro (Centauro = Centaur = kentauri). Fiat osoittautui vieläkin tehokkaammaksi lekoksi kuin Macchi lennettäessä yli 7000 metrin/22970 jalan korkeudessa. Suorituskyky muutoin oli hyvin samankaltainen Macchin kanssa, sillä käyttiväthän molemmat koneet samaa moottoria. Fiatin suorituskyvystä; huippunopeus oli 630 km/h/392 [email protected] m/24600 jalkaa, nousunopeus 8 minuuttia 57 sekuntia 7400 metriin/24600 jalkaan lakikorkeuden ollessa 12700 metriä/41700 jalkaa ja aseistuksena esisarjassa (G.55/0) 2×12.7 mm Bredan konekiväärit koneen nokassa moottorin päällä plus moottorin läpi, keskellä moottoria a`la Bf 109 ampuva 1x20 mm MG 151 tykki sekä siivissä 2×12.7 mm Bredan konekiväärit ja puolestaan tuotantosarjassa (G.55/I) 2×12.7 mm Bredan konekiväärit koneen nokassa moottorin päällä plus moottorin läpi, keskellä moottoria a`la Bf 109 ampuva 1x20 mm MG 151 tykki sekä siivissä 2×20 mm MG 151 tykit. Tiettävästi vain 305 kpl:tta Fiat G.55 Centauroa valmistettiin sodan aikana (G.55/0 + G.55/I) ja sodan jälkeen valmistettiin jonkin verran lisää, karkeasti noin 60-65 kpl:tta (G.55/A + G.55/B) – italialaisten koneiden tarkkoja valmistusmääriä on eriitäin vaikea sanoa – tieto ei ole täysin varmaa ja niistä debatoidaan yhä.

Kolmas V-sarjan kone oli Reggiane Re.2005 Sagittario (Sagittario = Sagittarius/Archer = jousimies), jonka tst-debyytti tapahtui jo huhtikuussa 1943 testilentojen yhteydessä, mutta vasta kesä- ja heinäkuussa 1943 alkoi Regia Aeronautican virallinen operatiivinen käyttö konetyypillä. Reggianea pidettiin parhaana kolmikon lentokoneista, se oli nopein, ketterin, käsiteltävin, paras kääntyjä ja soveltuvin sekä kaartotaisteluun, että korkealla tapahtuvaan taisteluun – johtuen pitkälti sen suurista siivistä ja niiden muodosta (hyvin samankaltaiset siivet kuin amerikkalaisella P-47:llä). Reggianen huippunopeus oli 678 km/h/421 [email protected] m/22800 jalkaa, nousunopeus 6 minuuttia 30 sekuntia 7000 metriin/23000 jalkaan lakikorkeuden ollessa 12000 metriä/39400 jalkaa ja aseistuksena 2×12.7 mm Bredan konekiväärit koneen nokassa moottorin päällä plus moottorin läpi, keskellä moottoria a`la Bf 109 ampuva 1x20 mm MG 151 tykki sekä siivissä 2×20 mm MG 151 tykit; aivan kuten Fiatin tuotantoversiossa. Tiettävästi vain 63 kpl:tta Reggiane Re.2005 Sagittarioa valmistettiin sodan aikana (16 ns. nollasarjan konetta, 18 ns. esivalmistuskonetta ja 29 tuotantokonetta). Reggiane kärsi rakenteellisesta viasta rungon takaosassa, joka viivästytti tuotantoa ja vika saatiin melko myöhään korjattua.

Kaikki kolme italialaista V-sarjan lentokonetta ovat varsinaisia kaunottaria, mielestäni esteettisesti kauneimpia IIMS:n lekoja, mutta kuten kaikki me tiedämme kauneushan on katsojan silmissä. Ko. kaunottarista silmiäni hivelee eniten ehkä Fiat G.55 Centauro erittäin subjektiivisesti sanottuna. Joka tapauksessa kauniita ne kaikki ovat.

Olisi kiva nähdä näitä, italobeauteja enemmänkin – itseäkin himottaisi tehdä pienoismalli tuosta Centaurosta, mutta taitoni eivät riittäne tällä hetkellä haluamaani lopputulokseen.

Tally-ho, olet tehnyt Prima Donna mallin! – enuff said.

AJ
Tally-ho 23.3.2009 22:09 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Moi Tally-ho,Tally-ho, olet tehnyt Prima Donna mallin! – enuff said.
AJ
AJ

Grazie mille! Kiitos taas lämmittävistä kommenteistasi ja mielenkiintoisista taustoista, joita aina jaksat kertoa. Odotan jatkossakin uusia kommenttejasi mielenkiinnolla.

t. Tally-ho
AJ 24.3.2009 11:10 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,

Kiitos itsellesi hienoista malleista meidän kaikkien silmien iloksi. Mielelläni kirjoitan hieman taustaa, kun data löytyy jo valmiina tietokoneeltani - tai lähinnä sen eri levyiltä. Joskus on tullut kerättyä "melkoisesti" (tämähän on suhteellista) tietoa erityisesti II MS:n eri lekoista niiden valmistajien ja ilmavoimien dokumenteista, piloteilta yms… Samoin tietoa on karttunut jonkin verran asuessani ulkomailla aikoinani…Enemmänkin voisi sitä taustaa hienon mallin yhteyteen kirjoittaa, mutta huomiota ei saa vetää pois itse mallista; tausta vain hieman valoittaa mallin historiaa. Ja historiahan on mielenkiintoista.

Tally-ho, mielellään sinun mallejasi katselee ja samalla yrittää ottaa oppia niistä, ne ovat yksinkertaisesti aivan loistavia!

Parhain terveisin,

AJ

PS Tällä foorumilla on kokonaisuudessaan erittäin hyviä malleja kaikissa kategorioissaan - eivät varmasti häpeä millekään kansainväliselle/ulkomaiselle mallifoorumille. Nöyrin kiitos tästä kuulu foorumin ylläpitäjälle/luojalle ja foorumin jäsenille!
Tally-ho 24.3.2009 12:21 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Tally-ho, mielellään sinun mallejasi katselee ja samalla yrittää ottaa oppia niistä, ne ovat yksinkertaisesti aivan loistavia!
AJ, you made my day :-)!

Tally-ho