Pienoismallit.net

Harbour Tug Boat

Tämä on minun ensimäinen malli. Omasta mielestä se on hyvä mutta tarvitsen vähän apua seuravalle mallille.
Asiat jota menivät paskaksi:
1.Savupiipun raidat eivät kohtaa. Maalasin puoliskot erillään ja vaikka yritin katsoa että ne olisivat oikealla korkeudella niin ei.
2.Olen jättänyt kaikki narut/lankat. En sa ne pysymään ja en saa ne kireäksi. Se näyttä niin tyhmältä kun sillä on pair lanka ihan löysällä.
Onko teillä joku niksi miten asiat saadan kuntoon?

Kommentit

Mielenkiintoinen purtilo. Maalaus kuitenkin tehty liian paksulla maalilla.
Ensimmäiseen kysymykseen vastaus vastaus: TEIPPI, sama pätee myös tuohon alaosan raitoihin.

kysymykseen 2 en osaa äkkiseltään vastata.
Jos tuo on ensimmäinen mallisi niin lähtökohdat ovat ihan hyvät. Ja rohkea valinta ensimmäiseksi tehtäväksi.

1. Maskiteipillä saat suoratlinjat onnistumaan varmastikkin esim. tuo korsteenin raitojen kohtaaminen on varmaa kun laitat maskiteipin ympäri savupiipun maalarinteipin reunat tahtovat valskata niin pyri hankkimaan oikein mallailuun tarkoitettu maski teippi

2. Takilan lankojen vetämiseen auttaa tippa pikaliimaa solmujen vahvistukseksi niin varmasti pysyy kiinni sekä saa tiukallekkin tarvittaessa

Ja muuten paljon parempi kuin oma mallini aiheesta, olet saannut sen jo rakennettua oma lojuu edelleen aloittamattomana hyllyssä, heh kyllä se siitä onnistuu.
Mixa Aho 3.2.2009 18:36 Vastaa lainauksella
Kun mittakaava on noinkin pieni, niin lähtisin kyllä virittelemään langat siimasta. Lämmittämällä kiristettävyys on ehdoton etu. Jos jonkinlaista tekstuuria halajaa, kannattaa miettiä monikuitusiimaa, löytyy kalastustarvikeliikkeistä.

Tämä näin LeKo-mallarin ajatuksena, laivoista mitään käsittämättä ;)
Heh jos kysessä on 1:100 malli niin kysessä on aika suuren mittakaavan alus nuo laivat kun ovat yleensä hiukan pinemmässä skaalassa, kiinnitys touvit ovatten helposti vähintään ranteen vahvuudesta aina käsivarrenvahvuuteen kyseessä siis satama hinaaja eikä huvipursi. Tosin kyllän se siima sopisi ehkä anteni lagoiksi, mutta niin käy tavallinen lankakin. Paksumpiin touveihin voit käyttää vaikka sopivan kuosista ja vahvuista kegännauhaa löytyneen kanssa melkein lähikaupasta tai kaverin kegistä ja vielä sopivan kulunuttakin heh.

Tämä näin laivakeittäjän näkökulmasta spyssän fönsteristä joskus hinaajan nähneenä nääs.
Hauskan näköisiä paatteja nämä hinaajat,niitä ei paljon näe.Teippauksia vaan seuraavaan malliin niin ohuetkin viivat saa suoriksi ja siisteiksi.
Tuosta savupiipusta,kannattaa kasata savupiippu kokonaisuutena,kitata saumat ja sitten vasta maalata vaikka jonkin tikun päässä.Silleen onnistuu saamaan maalaukset kohdilleen.Tämän jälkeen vasta kiinnitys runkoon.
Tuolla tavalla muittenkin vastaavien rakenteiden maalaus käy helpommin.
Eihän tuo ole niin "p si" mennyt ollenkaan ja seuraavaan voi sit parantaa.Erikoisen mallin olet tuonut katseltavaksi.
No sehän on oikein kelpo malli. Noiden takilaongelmien kanssa olen itse tuon liimatippa-konstin kannalla ja parit pinsetit kannattaa olla jotta saa kiristeltyä solmimisvaiheessa kunnolla langat. Kyllä se siitä löytyy.
Kiitos vastauksesta. Yritän nyt lähiaikoina laittaa ne stagit/narut valmiksi. Maalaus hommat saa jäädä siihen asti että aloitan seuravalle mallin kasamiseen kun kerran on sivonnut pois kaikki tinneriastiat kirjoituspöjdästä.

Mutta kiitos kaikille