Pienoismallit.net

KV-1 "Pulttiklimi"

Olen aina pitänyt pulttiklimin ulkonäöstä, jossa isot pultit antavat tankille todella massiivisen ja panssarimaisen olemuksen. Tankin historia lähtee Saksan hyökkäyksestä Neuvostoliittoon kesäkuussa 1941. Tällöin puna-armeijan sodanjohto määräsi tankkeihin asennettavaksi lisäpanssarit, koska saksalaisilla epäiltiin olevan 100 mm:n tykkejä, jotka pystyisivät tuhoamaan minkä tahansa neuvostopanssarin. Näin syntyi KV-1 " s ekhranami" eli suomeksi "lisälevyillä". KV-1 taas sai nimensä sotamarsalkka Kliment Voroshilovin mukaan.

Rakensin tämän pulttiklimin Trumpeterin erinomaisesta sarjasta. Lisäosina käytin Eduardin fotoetsiarkkia ja netistä tilaamiani ketjuja, jotka koostuivat yksittäisteloista. Telat liitettiin helposti yhteen, ja niiden avulla sai myös Klimille tyypillisen telaketjujen roikkumisen. Trumpeterin sarjan ainoa hankala kohta oli iskulausedekaalien "Bey fashistskuyu gabinu!" ("taistelkaa fasisistilmatelijoita vastaan") asettaminen tornin epätasaisiin kylkiin. Siinä joutui paikkailemaan valkoisia kohtia, leikkaamaan koloja ja säätämään tuskastuttavan paljon. Lopputulokseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen.

Kommentit

Hieno malli, oikeastaan ainoa yksityiskohta jota itse kaipailisin on telapyörästöön paljasta metallia. Tässä kuitenkin hieno esimerkki siitä ettei WW2 mallin tarvitse olla umpeen kurattu näyttääkseen hyvältä.
Tally-ho 31.1.2009 14:00 Vastaa lainauksella
Tomi Eloranta kirjoitti:
Hieno malli, oikeastaan ainoa yksityiskohta jota itse kaipailisin on telapyörästöön paljasta metallia. Tässä kuitenkin hieno esimerkki siitä ettei WW2 mallin tarvitse olla umpeen kurattu näyttääkseen hyvältä.
Kiitos kommenteista,

Täytyy käsitellä kuluvat osat uudelleen.
Voiko venäläinen mullassa möyrijä ja puiden kaataja olla kaunis? No näköjään voi. Tämä on kuin hieno tuulahdus niiltä menneiltä ajoilta, kun 1/35 skaalan panssarivaunuun ei välttämättä tarvinnut sekoittaa kahdeksan ja puoli kiloa savea, multaa ja hiekkaa, ennenkuin sitä uskalsi esitellä muillekin. Miellyttää minun silmääni - kumpaakin siis.
Raimo-> Ei onneksi niitä kaikkia :-) (potut pottuina)
Totetukseltaan ehkä paras tankkisi. Telat tuossa jo mainittiin, mutta muuten loistavaa työtä.Siirtokuvat plussaa ja kyllä meikäläisenkin silmäpari pitää tuosta puhtaasta pinnasta.
Hauska nähdä että Tally-hokin rakentelee myös ns maakalustoa. Hyvin ja siististi rakennettu, mutta kun ne peruskäsittelytkin on jääneet tekemättä. Eli ne telojen kulutuspinnat sekä ulko- että sisäkehällä. On syytä muistaa että telat kuluvat kirkkaiksi myös sisäpinnaltaan telapyörien kohdalta, samoin johtopyörän kehä kuin vetopyörän hampaat. Nyt mallissa alatelapyörien pinnat vihreässä värissä, ei katu-uskottavaa :). Samoin olisi voinnut vaikka pientä kuivasivelyä tehdä rungossa ja tornissa, eikä pieni kevyt (8g) kenttäpölytyskään olisi ollenkaan huonoa tehnyt. Mutta kukin tietysti tekee oman näkemyksensä mukaan. Toisaalta taas yleinen suuntaus on mennyt kohti realistisemman näköisiä malleja, kuin mitä vielä oli -80 ja osin -90 luvulla. Itse yritän opetella omieni mallien kohdalla käyttämään tämän päivän konsteja ja niksejä saadakseni ne näyttämään muulta kuin -80 luvun leluilta ;).

t.Hessu
Tally-ho 31.1.2009 17:59 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille ruusuista ja risuista!

Niinhän se on, että kauneus on katsojan silmissä. Huolimatta siitä, että "peruskäsittelyt" ovat jääneet tekemättä, olen itse ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kulutuspintoja olisi tietenkin pitänyt paremmin käsitellä, mutta pigmenttejä, liitukäsittelyä ja litkutusta eri nesteillä kyllä Klimiin tuli tehtyä. Itse, vanhempana mallarina olen varmaankin jämähtänyt 80-90-lukujen lelulinjalle. Myönnän sen avoimesti. Minulle riittää kevyempi vanhennus ja likaaminen. Pääasia, että malli on esikuvansa näköinen, vaikkakin hieman mudassa möyrinyttä tankkia puhtaampana. Kukin taaplaa tyylillään :-)!
Tally-ho kirjoitti:
Kiitos kaikille ruusuista ja risuista!

Niinhän se on, että kauneus on katsojan silmissä. Huolimatta siitä, että "peruskäsittelyt" ovat jääneet tekemättä, olen itse ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kukin taaplaa tyylillään :-)!
Hyvin kiteytetty :-)
Tally-ho!
Olet rakentanut todella uskottavannäköisen mallin ja eiväthän ne kaikki tankit olleet kuran peittämiä, kesäkelilläkään. Vitonen ja pöllö otsaan! Onneksi olkoon!
Aika täydellinen malli on,ehkä noihin pyörästön muttereihin vaiks lyijykynäl lievää erottumis tummennusta,ikäänkuin olisi ollut pienessä käytös,vain yksi mielipide.Tällaisenaankin loistava.
T.L. 31.1.2009 18:59 Vastaa lainauksella
Jäitä hattuun… Oletuskuvasta näkee telojen "magneettisuuden". Eiköhän vetovoima tekisi teloille huomattavasti erilaisen muodon? Kysyn vaan, voihan kuskilla olla magneetti ohjaamossa… ;)
Ainostaan metallipintojen esille tuomista pyörästössä kaipailen. Muuten malli on hyvä.
Tally-ho 31.1.2009 19:37 Vastaa lainauksella
Klimin selvä uskottavuusongelma on kulumien puuttuminen pyörästöissä, niinkuin kommenteissa on tullut esille. Tämän vian korjaan huomenna ja laitan uudet kuvat Galleriaan. Jos joku vielä haluaa niitä katsoa, niin otan mielelläni vastaan kommentteja. Pääasia on se, että saan pulttikoneen parempaan kuntoon :-)
Se on hienoo mallihommissa,että voi ,mikäli haluaa täydentää myöhemminkin mallia.Itselläni olis paljon hommia sen suhteen kans,pulttejahan siellä tankin pyörästös on ,mutterit on mopoissa,heh ;)
Joo miekin aattelin että telapyörästö kaipaa vähän kulutusta ja diesel-myllystä varmaan roiskahtaa jo ekalla käynnistyksellä vähän saastaa tuohon takakannelle… tai siis ainakin pakoputkien päihin. Muuten on kyllä tosi hieno klimi. Aina ei tosiaan jaksa katsella niitä über kurattuja tankkeja.