Pienoismallit.net

68 Firebird

Muuten suoraan laatikosta paitsi foilit alumiiniteippiä.Maaleina emalit Humbrol ja Revell.Sitten vielä mm
pohjassa MR hoppyn metalcoloria jota Hoppy Point mainostaa kiillotettavana maalina,kyllä voi kiillottaa mutta tosi köykäisesti,muuten lähtee pinta tosi helposti kokonaan pois,muuten ihan mukavaa tavaraa.
Konepellin ilmanotto aukot tuli puhkastua samoin tuulilasin ja konepellin välissä keskellä olevat aukot.
Taas tuli kokeiltua ihan uusiakin asioita,esim kone sai ensi kertaa tulpanjohdot jotka jätin paikoilleen,Dodgessa jo kokeilin metallisia mutta oli sen verran tökeröt että sai mennä,eihän muuten nämäkään laatikossa olleet tulpanjohdot laitoin ompelulangasta,sais olla lyhyemmät,no eka kerta,ens kerralla toivottavasti paremmin.
Foilausta olen aikaisemminkin tehnyt mutta nyt kohteet laajeni uusina tuli mm tuulilasin pyyhkimet,ovipaneelit,
kojelauta,ratti ja vaihdekepin juuren kotelon reunat.
Ai niin rengaissa vanteiden taustat ,punaset ovat tussilla värjättyä Rizla savuke paperia.
Näin siksi että kokoamis vaiheessa halusin kokeilla kumpi on parempi väri sinne punainen vai musta,värjäsin paperit ja kokeilin,yllättäen oli niin siisti noin paperilla että värjäsin loput kolmekin tussilla eli tässä autossa on rööki paperiikin.
Mallin puutteita on.Maski meni nakeiks oma moka mutta myös kromi oli niin ohutta että sitä pyyhkiytyi pois, kun jouduin putsaamaan liikaa levinnyttä maalia.Matkustamo,ratti tulee syliin olisi ollut varmaan aika helpostikkin korjattaessa mutta huomasi sen liian myöhään kun joutu kekittyy että sen koko ohjaamo/matkustamon sai oikein paikalleen,samoin mielestäni takapenkistä puuttuu osa selkänojan täytteistä.
Tuulilasin ja kojetaulun nurkkiin jäi "ihme" kolot,ei enään niin helppo juttu.
Näyttää olevan yleinen vika Revelin malleissa,pohjan kiinnitys ,ei meinaa sopia millään.
Tässäkin jouduin kittaamaan n.1/2-1mm raot kyljistä,ei ollut kiva kun meni samalla uusiksi korin helmojen alaosat.Noitten kanssa kun tappeli niin tietysti takatuulilasi lähti monta kertaa irti liimauksista ja matkustamo/ohjaamo oli tietysti jo liimattu koriin kiinni,pieni liimatahra jäi tästä tappelusta siihen lasiin.
Muuten korin pinta onnistui suht koht ok,maalasin siveltimellä niinkuin koko mallin.
Itse olen loppu tulokseen tyytyväinen,toki olisi voinut onnistua paremminkin,te toivottavasti kerrotte missä ja miten.Toivon tottakai kaiken näköistä palautetta.

Kommentit

Mukavan näköinen auto,tuo valkoinen sisusta sopii kullan väriseen autoon.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
tuo valkoinen sisusta sopii kullan väriseen autoon.
Niin sopiikin,mutta toi pohjan harmaa ei sovi.Muutenkin oikein hieno Firebird
Mun mielestä hienoa jälkeä, vaikka ei edustakaan parhaimmistoasi, tosin vähän vanhempi mallikin on kyseessä… Kullan väri sopii tähän oikein hyvin, valkoinen sisusta myös. Moottorissa näyttäis nuo tulpanjohdot vähän pitkiltä, niinkuin tossa sanoitkin, mutta ei se haittaa. Foilaus näyttää hyvälle.
Kantri 21.10.2010 20:24 Vastaa lainauksella
Kiitos.
Joo nuo tulpanjohdot on munkin mielstä tässä mallissa sitä tökeröintä osaa. Kelasin et joskus ne ekatkin pitää laittaa ja kun tuli tällaiset niin tuosta on helpompi parantaa 8) Eihän tää enään parhaimmistoani olelekkaan mutta omalla ajallaan oli ja tämä niinkuin muutkin mallini ovat harjoitusta seuraavaan 8)
Eli näitä täytyy tehdä että kehittyy.
Tai no välillä on kyllä pakko vaan tehdä joku ilman mitään ihmeitä (yleensä 1/72 lentokone), että jaksaa taas hieroo seuraavaa.