Pienoismallit.net

P-40N 48" Warhawk

Eduardin profipackista kasaamani kone, sarja oli mielestäni laadukas ja sisälsi riittävästi resiini ja etsiosia. Malli on maalattu Revellin maaleilla ruiskun kanssa, litkuteltu harmaalla öljyvärillä, kuivasivelty hopealla ja myös MIGin pigmenteillä hieman viimeistelty.

Kommentit

tosi hieno maalipinta ja pakokaasu jäljet on hyvässä kohdassa ja realistinen. Nyt ei tule mitään negatiivistä mielee
Hienosti rakennetun oloinen Warhawk.siisti maalaus ja maltillinen säistäminen miellyttää ainakin minua.Hyvä!
Muuten nätti ja silmää miellyttävä kokonaisuus, mutta oliko toi interior green tosiaan noin myrkyn vihreetä?
Ihan komeen näköinen haukka,joten kannattaa jatkaa aiheessa.Väreistä en ala sanomaan,koska vaikeaa määritellä täysin oikeita yhdistelmiä jos olis mahdollista verrata 40 luvun vastaaviin oikeisiin.Pitäisi joskus kasata saman skaalan Kittyhawk, joka palveli 112 sq,RAF,Egyptissä 1942.Tässä on hyvä esimerkkikone Amerikkalaisesta versiosta.
Tervo Salminen kirjoitti:
Muuten nätti ja silmää miellyttävä kokonaisuus, mutta oliko toi interior green tosiaan noin myrkyn vihreetä?
Asiantuntijat osaa antaa tähän varmasti oikean vastauksen, mutta tuossa vikassa kuvassa sävy hieman korostuu kirkkaammaksi kuin oikeasti on, sitä on vielä litkuteltu kuvan oton jälkeen . Ei se mielestäni hirveän kaukana ole esim. PM 5/2008 olevan Miettisen tekemän Warhawkin ohjaamon väristä.

E:Värin pitäisi olla vissiin Zinc chromate green
Jäätävän kaunis kun vertaa omiin tuotoksiin. Maalaus on toteutettu hyvin ja huolella. Kateellinen olen tuosta taidosta tehdä pakokaasu vanoja, ne korostaa tuon aitouden tunnetta.
Kiitoksia kommenteista teille.

Joni ootko kokeillut noita MIG pigmenttejä, ovat mielestäni helppoja käyttää.
Tally-ho 27.1.2009 22:53 Vastaa lainauksella
Erittäin siististi rakennettu Warhawk. Maalausjälki on siistiä, ja kone näyttää aidolta.

Mutta sitten vähän kritiikkiä: Ohjaamon vihreä on mielestäni aivan liian kirkasta, pakoputkien väritys saisi olla tummemman ruskeata (ruostemainen) ja kuomu ainakin 1. kuvassa näyttää olevan hieman liian takana irvistäen jonkun verran. Maalaus voisi olla vähemmän mattapintainen. Mutta kaikesta huolimatta olet mielestäni saanut oikein hyvän lopputuloksen aikaiseksi.
Ton kuomun pitäis auki asennossa olla vielä taaempana mutta se ei oikein sovi tuohon päälle, täytyy katsoa jos sitä saisi jollain tapaa aseteltua paremmin.

E: Kuomu on sen mallinen että irvistää takareunasta, eli vaikka laittaisi kiinni asentoon niin takareunat irvistää, liekö sitten maanantai kappale.
wade 28.1.2009 09:34 Vastaa lainauksella
Tervo Salminen kirjoitti:
oliko toi interior green tosiaan noin myrkyn vihreetä?
Jos tuohon sivuun on uskominen

www.colorserver.net/history/history-zinc-chromate.htm

niin se on voinut olla melkein mitä vaan kirkkaasta omenanvihreästä sameaan oliivinvihreään. Tuo kun ei ole mikään varsinainen värisävy, vaan suojapinnoite jonka väri vaihteli sen mukaan mitä ominaisuuksia haluttiin.

Ihan hyvin istuu mielestäni tuohon muuhun sävykkääseen maalaukseen, kun ottaa huomioon että kamera varmaan tekee omat säätönsä vielä päälle.
Hieno se on. OIKEIN HIENO!
Niin, Joni, oletko kokeillut noita mainittuja MIG pigmenttejä? Niillä saa aikaiseksi vaikka mitä.
AJ 28.1.2009 18:08 Vastaa lainauksella
Aidon näköinen P-40N Warhawk, hienosti rakennettu, maalattu ja viimeistelty.