Pienoismallit.net

A7V Sturmpanzerwagen

A7V oli sakasalaisten vastaus Britannian ensimmäisenä kehittämille tankeille. Vaunuja valmistui vain 20 kpl ja ne ehtivät rintamalle vasta v. 1918.Tankin nimi, A7V tulee itseasiassa hyvin mielikuvituksellisesta ja saksalaistyyppisen lyhyestä :D ilmaisusta: "Allgemeine-Kriegs-Department 7. Abteilung-Verkehrswesen" eli jotenkin tähän malliin: "Yleisen sotajaoston nro 7. kujetuskalustotoiminto". Laatikkomainen tankki painoi 30 tonnia ja siinä oli 18 hengen miehistö. Aseistuksena oli 57 mm:n tykki ja kuusi kk:ta. Tankissa oli 200 hevosvoiman moottori, jolla tämä hirvitys kulki nopeimmillaan 12 km/h. Yksi suurimpia vaaroja tankin miehistölle vihollisen tulituksen ohella oli se, että korkea ja laatikkomainen tankki kaatui hyvin helposti kumoon!

Rakensin mallin Tauro-modelsin sarjasta. Mitään erityisiä ongelmia kokoamisessa ei ollut. Tankin maalisin sirpalekuvioiseksi ja lähdemateriaalina käytin Ospreyn teosta saksalaisista WWI-takeista.

Kommentit

Ei ihan yhtä virtaviivainen kuin monet Israelin ilmavoimien lentokoneet, mutta komeasti onnistunut työ kyllä muuten.
18 hengen miehistö! Voi taivas - on siellä taistelutilanteessa mahtanut hiki virrata ja pieru haista, kun luodit ja kranun sirpaleet kolisevat tuon laatikon kylkiin. Tämä tuskin kävi läpi tuulitunnelitestejä aerodynamiikan kehittämiseksi ;-)
Todella hyvin tehty. Aidon näköinen pölyt tuovat sota kaytön jälkeä. =)

Näita WW1 aikaisia tankkeja ja lentokoneita on mukava katsella.

Solid Snake
Mielenkiintoinen naamioväri. Hyvä kun jotkut rakentelevat näitä WW1-vehkeitä, varsinkin kun se johtaa näin hyvään lopputulokseen. Ruosteisista pakoputkista kannattaisi mielestäni tappaa tuo kiilto pois ja kenties lisätä ruosteeseen hieman sävyvaihtelua.
Upean näköinen toteutus tästä taistelukenttien varsinaisesta rumiluksesta. Oli korkeine pystyseinineen varmaan ihannemaali brittitykkien suorasuuntaukselle. Maalaus ja likaisuus näyttävät hyvin luonnolliselta.
HO HO todella hienoa jälkeä olet tehnyt. Voisin jopa äänestää v,,,,,m,,,,. Hyvä hillitty säistäminen sopii tähän.
Sirpalekuvio saisi olla ehkä hieman pehmeämpi. Rajat aika terävät nyt.

Itsellä oli liipasimella tämä sama malli Tauro modelin valmistamana. Päädyin kuitenkin silloin tilaamaan Fiat 3000 ja sitä työstänkin parhaillaan.

Erittäin tervetullut malli sivuston valikoimaan.
Upea malli, ei voi muuta sanoa. Aseita näissä WW1 tankeissa oli enemmän kuin WW2 tankeissa, mutta olivat ilmeisesti aika tehottomia.
Tohveli 24.1.2009 15:12 Vastaa lainauksella
Hieno on, käsittääkseni saksalaiset käyttivät tätä ensimmäisessä
maailmansodassa (ainakin).
AKK 24.1.2009 15:14 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut A7V. Harvemmin näkee tästä mallia. Sitten kritisointiin, mallin maalaus onnistunut muuten loistavasti ja olet valinnut varsin näyttävän camon. Olisin kumminkin liannut mallia hiukan enemmän, koska mallin helma on kumminkin melto matala ja maavaraa vaunulla ei kummoisesti ollut. four points
Tally-ho 24.1.2009 15:25 Vastaa lainauksella
Kommentit likaamisesta ovat ihan aiheelisia. Toisaalta ei tankki varmaan ehtinyt kauaa likaantua ennenkuin tuo loota meni kyljelleen. Siihen sitten jäätiin, sillä 30 tonnin painoisen tankin nostaminen pystyyn rintaman mutavellissä oli sula mahdottomuus. Pakoputkia kyllä tulen käsittelemään lisää. Kiitos vinkeistä
Voi helkutta tätä ensimmäisen maailmansodan "desaignia"8) Itse vaunu on kyllä absurdimmasta päästä, mutta mallina erittäin onnistunut. Hyvin hillitty vanhennus kauttaaltaan, siitä plussaa!
T.L. 24.1.2009 16:32 Vastaa lainauksella
Itsellä saman valmistajan MkIV rakentelun alla ja en voi hirveästi firmaa kehua. Mutta, tavallaan hienoa että näitä on, sillä tästä on pitkä historiallinen tie Merkavaan…
Tässäpä olisi mukava nähdä solttupoika vieressä mittakaavaa selvittämässä.
Komea tankki kaiken kaikkiaan. Suoranainen insinööritaidon ihme etten paremmin sanoisi. Tyylikästä ja siistiä työtä. Likaamisesta.. no ehkä voisi liata lisää, mutta onhan se nyt jossain kohtaa ollut uusikin. Ainut että miten huonoon kuntoon sitten pakoputket olisivat ehtineet. Onko yksilöstä historiaa laittaa kehiin? Ihan siis uteliaisuudesta kyselen.
Tuollahan sitä mittakaavaa yms. löytyy.

de.wikipedia.org/wiki/A7V
Minua "lytätään tuolla vieraskirjassa",no Tally-Ho, sinun mallisi piristi kun osui silmään,erittäin hienot värit olet tankkiin,joka "synkkä aihe",luonut, luojan luomaa,heh.Upea kerrassaan.
Timo Rasimus kirjoitti:
Onko yksilöstä historiaa laittaa kehiin?
Zwei A7V-Exemplare, Schnuck (504) und Hagen (528), kamen am 31. August 1918 bei Frémicourt schneller voran als die Infanterie, mit der sie den Angriff durchführten. Der Kontakt zur Infanterie brach ab. Bei einem darauf folgenden Gegenangriff britischer Tanks feuerte die deutsche Artillerie nicht nur auf diese, sondern auch auf die zwei eigenen Panzer. Hagen wurde dabei nur leicht beschädigt, fuhr sich aber fest, während Schnuck so schwere Treffer erhielt, dass beide Panzer aufgegeben werden mussten.

Beide wurden von Soldaten der New Zealand Expeditionary Force geborgen und der britischen Armee übergeben. Nach einer Untersuchung im Depot des Royal Tank Corps wurden sie Ende November nach London gebracht. Dort wurden sie 1919 auf Horse Guards Parade, Hagen zuvor im Regent’s Park, ausgestellt.

Ende 1919 kam Schnuck in das Imperial War Museum. Als dieses Anfang 1922 umzog, war nicht ausreichend Platz für den Panzer, woraufhin er verschrottet wurde. Lediglich ein Teil der Lafette sowie die Kanone befinden sich noch in der Außenstelle des Museums in Duxford.

Hagen sollte zuerst nach Neuseeland gebracht werden. Da er aber nahezu komplett ausgeschlachtet worden war, wurde auch er verschrottet.

Als dritter Panzer schließlich wurde Herkules (562) bei Kriegsende von britischen Einheiten erbeutet, nachdem er zuvor manövrierunfähig aufgegeben worden war. Sein genauer Verbleib ist nicht sicher, wahrscheinlich wurde auch er nach England transportiert und dort verschrottet.

Jotain pientä Hagenista yms, kielestä pahoitteluni, mutta enpä jaksa kääntää.
Onko tämä uusi malli vai Tauron malli uudelleen paketoituna? Hyvin tehty malli.
Tally-ho 25.1.2009 14:57 Vastaa lainauksella
Mika ja kaikki muut,

Sorry ! Nyt alkaa meikäläisellä todella dementia painaa päälle. Mallihan on tietenkin Tauron eikä Emharin. Vasta kun Mika mainitsi tuon nimen, muistin, että Tauron laatikostahan tuo hirvitys syntyi. T. Tally-ho, 54 v. :-)
-Sami- 25.1.2009 20:35 Vastaa lainauksella
Todella hieno.. öö, miksi tuota pitäisi sanoa? ;-)

Hienosti vanhennettu, maalaus onnistunut hyvin, samoin siirto - kuvat.

Itse en viellä "tämän" tason malleihin uskalla koskea, sen verran aloittelija viellä olen. Taitaa tässä ennen tuollaista tulla tehtyä viellä muutama Revelin 1:72 skaalan pikku-hyökkäysvaunu / tankki. :-D
Tally-ho 25.1.2009 22:40 Vastaa lainauksella
-Sami- kirjoitti:
Todella hieno.. öö, miksi tuota pitäisi sanoa? ;-)

Hienosti vanhennettu, maalaus onnistunut hyvin, samoin siirto - kuvat.

Itse en viellä "tämän" tason malleihin uskalla koskea, sen verran aloittelija viellä olen. Taitaa tässä ennen tuollaista tulla tehtyä viellä muutama Revelin 1:72 skaalan pikku-hyökkäysvaunu / tankki. :-D
Kiitos vaan kommenteista Sami,

Minäkin tein aikoinani 1/72-mittakaavaisia tankkeja, mutta kyllä näissä isompimittakaavaisissa on enemmän potkua. Yksityiskohtia on enemmän, ja jotenkin ne ovat aidomman oloisia (tämä on siis vain oma mielipiteeni). Ehkäpä sun kannattaisi kokeilla kerran suuremman tankin tekemistä. Tietysti sitten on uutena panssarimittakaavana tullut 1/48, joilla saa vastaavan kokoisten hävittäjien kanssa aikaan dioraamoja.
Kiitoksia kapteeniluutnantille. Varsinkin kuvat joissa miehiä on tankin päällä olivat valaisevia. Hökötys on yllättävänkin pieni verrattuna siihen miltä näyttää. Ikävä kyllä historiikkiosuus meni sivu suun, koska saksani rajoittuu korkeajännityssarjan lyhyeen saksan kielioppiin jolla ei pärjää kuin korkeintaan Trabanttia ajaessaan.
Timo Rasimus kirjoitti:
Ikävä kyllä historiikkiosuus meni sivu suun, koska saksani rajoittuu korkeajännityssarjan lyhyeen saksan kielioppiin jolla ei pärjää kuin korkeintaan Trabanttia ajaessaan.
Lyhyesti: 31.8.1918 yhdistetyn jalkaväki – panssarit hyökkäyksen jälkeen Frémicourt’ssa ”Hagen” joutui oman tykistötulen uhriksi, vaurioitui, jäi kiinni maastoon ja hylättiin. Hagenin valtasivat Uuden Seelannin joukot, luovuttivat briteille. Lokakuun lopussa vietiin Englantiin, esiteltiin voittoparaatissa. Sittemmin ”Hagen” piti kuljetettaman Uuteen Seelantiin, mutta huonon kuntonsa takia romutettiin. Vaunuista ainoana säilyneenä ”Mephisto” on museoituna Brisbanessa, Australiassa (1919 - 1979 ulkona, sen jälkeen entistettynä sisätiloissa).
Kiitoksia… Hyvä että edes yksi säästynyt. Varsinkin kun noita ei niin montaa sitten tehty.