Pienoismallit.net

Junkers Ju 87B-2 Stuka

Rakensin Revellin Stukan Afrikan sotarintaman väreihin. Tämä koneyksilö on hyvin tunnettu, käärmekuviolla varustettu Stuka. Kukaan ei itse asiassa tiedä varmasti, oliko kyseinen kuvio molemmilla sivuilla. Revellin dekaaleissa oli pelkästään vasemman kyljen käärmekuvio. Koneesta on vain yksi kuva olemassa, ja siinä näkyy koneen vasempi sivu. Esim. Three Guys Replicas-arkilta nro 48005 löytyvät molemmien kylkien käärmekuviot. Lisäosina koneeseen käytin Eduardin fotoetsisarjaa ja apuna Eduardin maskiteippejä hankalasti maalattavaan kuomuun.

Stuka on mielestäni yksi 2. maailmansodan legendaarisimpia koneita, Kone taisteli sodan alusta asti lähes kaikilla rintamilla ja se oli myös osasto Kuhlmeyn kalustona Kannaksen torjuntavoitossa.

Kommentit

komia on. Ehkä turhan siisti , mutta paneelirajat on just sopivasti litkutettu. Pientä chippailua olisin kaivannut tähän. Muuta "moitittavaa" en keksi.
Mixa Aho 20.1.2009 22:21 Vastaa lainauksella
Sangen puhutteleva kone, itsellä odottelee hyllyssä sekä Revellin, että Hasegawan paketoinnit, mallihan on molemmissa sama. Toisesta tuleekin varmuudella tämä sama yksilö, yritän toteuttaa koko koneen merkinnät Montexin Super Maskeilla, joissa on konekohtaiset tunnukset, käärme ja kansallisuustunnukset, kaikki maskeina.
Pieni "fiba" maalauksessa on kumminkin tullut - Stukat, ainakin tämä nimenomainen yksilö, toimitettiin Afrikkaan normaalissa RLM 70/71/65 -sirpalekaaviossa, johon päälle vedettiin tuo RLM 79 tai 79a, suurinpiirtein niin, että puolet maalista oli hiekanruskeaa ja puolet 70/71. Eli muuten upeasta koneesta puuttuu tuo tummempi vihreä.
Vaan eipä se kuitenkaan mallia huononna :)
On hieno stuka ja maalaus kaunista ja tuo luikerteleva käärme on hieno, kyllä moni hävittäjä lentäjä on miettinyt ennenkuin hyökkää pureeko tämä takaisin vai ei. Itsellä täysin sama kone 1/72 paketointina odottaa vielä päivää jolloin ehdin. Silmiä hivelevä stuka.
Tally-ho 20.1.2009 22:49 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. Syöksyjarrujen palkkiristin osat ovat dekaalia. Mitä maalauskuvioon tulee, vihreässä alueessa on varmaankin tullut Mixa Ahon mainitsema virhe. Nyt sille ei enää valitettavasti voi mitään :-(. Täytyy jatkossa olla tarkempi
On hieno Stuka vaikka yhdelläkin käärmeen kuvalla,ei se mallis haittaa,,jenkkihävittäjis oli usein sama homma,vasemmas kyljes joku hahmo,esim,avattuani Tamiyan Mustang P- 51B koneen paketin,oli hämmästyksekseni "Shangri La" kuva vain vasemmalle puolelle.
KL 21.1.2009 00:42 Vastaa lainauksella
Itsellä sama Stuka tehtynä. Siihen laitoin sirpalekaavion ja tummemman vihreän.
Se tässä virheenä.
Plussat kuomun maskauksesta, on muuten hankalaa. Saitko helposti käärmeen paikalleen? Minulla repesi.
Tally-ho 21.1.2009 07:34 Vastaa lainauksella
Käärmekuvio ei tällä kertaa repeytynyt, mutta kyllähän nuo isot dekaalit aina aiheuttavat sydämentykytyksiä.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
On hieno Stuka vaikka yhdelläkin käärmeen kuvalla,ei se mallis haittaa,,jenkkihävittäjis oli usein sama homma,vasemmas kyljes joku hahmo,esim,avattuani Tamiyan Mustang P- 51B koneen paketin,oli hämmästyksekseni "Shangri La" kuva vain vasemmalle puolelle.
Luulen, että saman maalauksen tällääminen molemmille puolille on monien siirtokuva-arkkien ja ohjeiden yleinen virhe. Komeita dekoraatioita kantavat koneet kuvattiin tietysti aina sieltä dekoraation puolelta, eikä kuvia toisesta kyljestä ole olemassa. Silti usein oletetaan, että monimutkainenkin maalaus toistui samanlaisena molemmissa kyljissä. Havaintoni on erityisesti 1.MS koneista ja niihin tarjotuista siirtokuvista, mutta uskoisin asia kannattaa huomioida yleisemminkin.

Onko tästä Stukasta olemassa valokuvia 'tyyrpuurin puolelta'? Kärmes on sen näköinen, ettei sitä varmaan aivan samanlaisena olisi voinut molempiin kylkiin toistaa kovinkaan helposti.

Mikko

Mikko
Mixa Aho 21.1.2009 14:01 Vastaa lainauksella
Moi Mikko.
Ihan aiheellista epäilyä. Itse en ole törmännyt yhteenkään kuvaan noista käärme-Stukista, piirustuksia löysin yhteensä viisi kappaletta, joissa on esitetty kolme eri yksilöä StG 2 'Immelmannin' koneista.

-T6+CP. Revellin maalausohje, Ju-87 From 1939 To 1945 -kirja
-T6+MP. John Wardin Hitler's Stuka Squadrons -kirja
-T6+AN. Montexin Super Maskit, Kageron Ju-87 -kirja

Yhteistä kaikille on RLM 70/71/65 -sirpalekaavion päälle vedetty RLM 79 tai 79a kaavio ja se, ettei ole varmuutta, onko käärme ollut puna-valkoinen vai RLM 79-valkoinen. Myös se, onko käärme vain vasemmalla vai molemmin puolin runkoa vaihtelee, esim. T6+AN; Montexin mukaan molemmin puolin ja Kageron mukaan vasemmalla.