Pienoismallit.net

Jump…

Eli tämä pikkudio sai alkunsa kun joulupukki toi tullessaan Mirror's edge-pelin lahjaksi. Peli tuli pelattua melkeinpä heti ja lähestulkoon yhtä nopeasti syntyi idea tästä figusta. Eli eli pelin päähahmohan on ns. "runner" eli tulevaisuudessa ison veljen valvomassa kaupungissa toimiva kuriiri, viesteille, jotka eivät ole tarkoitettu kaikkien nähtäväksi. Pelin maailmahan on lähes ällön kirkas ja sille uskollisena dio'stakin tuli puhtaan valkea. Punainen lankku taasen juontaa juurensa pelin "runner visioniin" eli pelaajaa avustavaan gps:än kaltaiseen reittineuvojaan joka paljastaa aina pelaajalle nopeimman/turvallisimman/parhaan reitin eteenpäin. Kaikki muu dio-pohjassa onkin sitten omasta päästä sovellettua, mielestäni teemaan sopivaa härpäkettä. Erityisen tyytyväinen olen nimenomaan pohjasta, eritoten ilmastointisäleiköt onnistuivat mielestäni hyvin.

Figu itsessään ei ole niin uskollinen pelille, suurimpana erona selvästi hahmon sukupuoli. Figun muokkaus taitoni ei kuitenkaan ole sitä luokkaa, että voisin alkaa suorittamaan sukupuolenvaihdoksia. Siispä lopputulos onkin jonkinlainen sekoitus pelin päähahmoa ja kuviteltua itseäni kyseisessä maailmassa. Pelistä suoraan otettuja osia ovat lähinnä yleinen runner-look, laukku, tatuointi oikeassa kädessä ja useammat käsi tuet ja nauhat.

Materiaalit: tamiyan ja vallejon akryylit, hahmo tamiyan ww2 us soldiers setistä, laukku kahdesta kar 98k:n lipaskotelosta, huppu ja huivi sinitarrasta (juujuu, köyhän miehen puttia/green stuffia w/e ei ehtinyt ostoksille), kädet miljoonalaatikosta (kuten suurin osa dion elementeistäkin) ja hiukset muotoilin kuumennetulla nuppineulalla figun päässä olleesta kypärästä. Pohjana vanhan muovisen korurasian kansi. Projektin edetessä kuvittelin, että lopputulos näyttäisi enemmän liikkuvalta, mutta eihän se ihan nappiin mennyt, tyytyväinen olen kuitenkin.

edit. Kommentit ovat suotavia. Piristävät ja opettavat monesti. Kiitos etukäteen sekä kommenteista että äänestyksestä.

Kommentit

Varsin dynaaminen vinjetti. Peliä ja sen värimaailmaa en tunne, mutta liike on mielestäni hyvin vangittu figuuriin. Mukavasti muutettu figu. Maalauksessa hieman kaipaisi varjostuksia ym.
Silmissä on liikaa valkoista. Taitaa hypätä liian korkealta;)
Jouni Koski kirjoitti:
Maalauksessa hieman kaipaisi varjostuksia ym.
Silmissä on liikaa valkoista. Taitaa hypätä liian korkealta;)
Tuon silmäongelman laajuuden tajusin itsekin vasta kuvista, menevät korjaukseen kunhan ehtii. Varjostuksissa taas olen rehellisesti sanottuna niin huono, että muutaman pahemman mokan ja uudelleen maalaamisen jälkeen tyydyin lopputulokseen. Pitää harjoitella ajan kanssa, eikä viitsi tätä pilata kun vihdoin jonkun uudemmankin tuotoksen kehtasi laittaa tänne. Mukava kuulla, että liike siirtyi mielestäsi malliin ja juu kyllähän tuossa liian korkealta hypitään. Kun tuossa tippuu katolta liian lyhyen hypyn tms takia, niin ottaa välillä oikeastikin vatsan pohjasta.
Täydet viisi pojoa napsahti erittäin hyvästä aiheesta (omistan Mirror's Edgen PS3:selle). Toteutuskaan ei ole hassumpaa, ainoa mikä pistävät silmään ovat nuo silmät ja ilmastoinnista nouseva höyry. Mutta eivät ne kuitenkaan niin suuria ole.

Erittäin hyvä, täytyy sanoa! Oletuskuva vain ei päästä vinjettiä oikein uskoonsa. Olisiko mahdollista saada kuvapankkiisi kuva tuosta figuurisetin laatikon kannesta?
Dynamiikka on välittynyt malliin oikein hyvin ja yksityiskohdat ovat hienoja. Silmät ovat tosiaankin miinusta, mutta toivottavasti saat korjailtua ne paremmiksi.
Kalle Julin kirjoitti:
Olisiko mahdollista saada kuvapankkiisi kuva tuosta figuurisetin laatikon kannesta?
Aijai, k-16 peli tuo muuten. No ei vaan =) . Mutta kiitos kommentista, toivomasi kuva lisätty pankkiin.
Raikas idea, pisteet siitä! Tulee vähän mieleen Lego-miljöö, joten seuraavaa vois vähän viedä enemmän ei-Legoks. Mutta muuten mielenkiintoinen vinjetti!
Kalle Julin kirjoitti:
Täydet viisi pojoa napsahti erittäin hyvästä aiheesta (omistan Mirror's Edgen PS3:selle).
:D Todella hyvä arviointiperuste.Ja sitten täällä jotkut seuraavat oikeasti tosissaan saamiaan pisteitä. :D
ja niillä pisteillä myös saa sitä levytilaa…
Mitä minä otinkaan esille kun systeemi aloitettiin.
No mutta, kyllähän idea on tärkeä arviointiperuste, joskaan se ei saisi olla ainut. Tässä kieltämättä aika harvinainen idea ainakin tällä sivustolla. Vaikka voihan se olla että maailmalla tehdään enemmänkin pelien mukaan vinjettejä. Toteutusta en kuitenkaan kummoisena pidä ja se vie pohjaa idealta, mutta hyvä ajatus kuitenkin. Siitä vain kehittämään vastaavaa mutta enemmän panostaen.
Pasi Kiiski kirjoitti:
Kalle Julin kirjoitti:
Täydet viisi pojoa napsahti erittäin hyvästä aiheesta (omistan Mirror's Edgen PS3:selle).
:D Todella hyvä arviointiperuste.Ja sitten täällä jotkut seuraavat oikeasti tosissaan saamiaan pisteitä. :D
No jaa.. En yleensä (koskaan) todellakaan pelkän aiheen perusteella arvioi mallia - tietenkään. Ja sitä paitsi, eikös tuossa nimenomaan lue Oma arviosi? ;) Pistetään perään vielä :D, koska en harrasta tätä kuuluisaa väittelyä :D

Kiitos Aleksille kuvapankin kuvista. Googletin kyllä, ennenkuin kysyin mutta en löytänyt sopivan näköistä settiä, joten kiitos kuvista :)
KimmoR 20.1.2009 10:10 Vastaa lainauksella
Idea hyvä, toteutus kaipaisi pientä hiomista, kuten em. silmät. Nyt näyttää siltä kuin ko. nainen olisi aineissa. Pelin päähahmohan siis on nainen.
KimmoR kirjoitti:
Idea hyvä, toteutus kaipaisi pientä hiomista, kuten em. silmät. Nyt näyttää siltä kuin ko. nainen olisi aineissa. Pelin päähahmohan siis on nainen.
On, toki, mutta kuten mainitsin mallin kuvauksessa niin mieshän tämä on, eli ei ole pelin hahmo faith.