Pienoismallit.net

Ilmestyskirjan neljä ratsastajaa

Vapaa tulkinta aiheesta en.wikipedia.org/wiki/Four_Horsemen_of_the_Apocalypse
Punainen ratsukko on Gamezone Miniaturesin Chaos-sarjasta. Kaikki muut eri Rackhamin sarjoista. Pari päätä ja yksi kilpi vaihdettu. Hevosia väännelty hiukan vauhdikkaampiin asentoihin…

Vaaran ja vauhdin tunteen aikaansaamiseksi laitoin ratsut niin pieneen alustaan mahdollista (5.5 x 5.5 cm).
Maasto on tehty milliputista, pienistä kivistä, oksista ja eri siroitteista.

Maalaus akryyleillä (Vallejo ja Citadel).

Kommentit

Onhan tämä näyttävä tekele, jossa paljon pieniä hienoja yksityiskohtia.

Jotenkin en eka katselmuksella päässyt kiinni koko touhuun. Täytyy katsella vielä kierros/pari ennen pisteitä.
olpi 19.1.2009 08:37 Vastaa lainauksella
Metallican biisi, jee!
Hieno! Kivaa nähdä sultakin taas töitä. Hyvä idea tuo alusta, makeita korkeuseroja jne. Lisää vaaran ja kalmantuntua olisi tuonut tumma taustapahvi.
Onpahan taas makian näköistä jälkeä, varsinkin noin pieneen mittakaavaan.
Hitto, toihan olikin pientä skaalaa! Katsoin ensin olevan 54mm tai isompaa. Respect!
Takuuvarmaa, käsittämättömän siistiä maalaustyötä taas.
Apocalyptisen sekava pieni kokonaisuus. Ei aukea yhdellä vilkaisulla ;)
Tuohan on kuin suoraan Iron Maidenin levykannesta ;) Tuommoinen ryhmä kun tulee metsäpolulla vastaan,niin ei tarvitse olla raamatuntuntija käsittääkseen että kaikenlaista harmia on tiedossa.
Hienoa maalaustyötä tuohon skaalaan.
Huh huh, taas on Petri nähnyt painajaisia ja niiden pohjalta tehnyt taidetta! Hevoiset on kuin Puna-armeijan jäljiltä Talvisodasta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, hyvä! Odotan tämän näkemistä luonnossa.
Pekka N.
Heh… ensimmäisen kerran tuli tilanne, että istun minuuttitolkulla sormet näippäimistön päällä, miettien kommenttia. :)
En mieti enää sen kummemmin, vaan totean, että kokonaisuus on tässä sarjassa mielestäni täydellinen. Maalaustekniikka on virheetön ja tilanteessa on hurja vauhdin tunne. Ihan kaikki toimii 100% upeasti.
Minä juuri maalsin ensimmäiset figuni, mittakaavassa 1/48. Olin olevinani niin tyytyväinen lopputulokseen, mutta nyt ne näyttävät pelkältä töhryltä!

Oletpas Petri taas pipertänyt kolossaalisen hienoa jälkeä! Jos en olisi nähnyt sinua joskus elävänä, epäilisin, että olet itsekin semmoinen 5-10 senttinen ukkeli, joka maalaa lähes luonnolllista kokoa olevia patsaita!

Näitä ratsumiehiähän oli alkujaan yksi enemmän, mutta viides jäsen, Kaaos, lähti bändistä ennen kuin heistä tuli kuuluisia (ks. Terry Pratchett: Thief of Time) ;-)

Mikko
Mikko Koo 19.1.2009 11:54 Vastaa lainauksella
On kyllä erittäin tarkkaa ja taidokasta maalausta ja muutenkin teknisesti melkoisen erinomainen.
Itselleni ei kyllä heti tullut Raamatun hahmot mieleen, mutta kullakin toki näkemyksensä. Kukaan meistäkään ei (kai?) ole heitä luonnossa nähnyt.
Ehkä hieman yllätti tuo aika vaalea/värikäskin värimaailma mitä olet käyttänyt. Eipä silti - erittäin hieno.
mika t. 19.1.2009 12:59 Vastaa lainauksella
8-0
Hämmentävän hieno, eipä muuta juuri voi sanoa. Tällä kaverilla on ainakin figujen maalaus hallussa.
olpi 19.1.2009 13:26 Vastaa lainauksella
Onko muuten varma että tämä esittää neljää ratsumiestä. Aseet ja tunnusmerkit on väärin. Periaatteessa pitäisi olla hyypä valkealla pollella jolla on jousi ja kruunu (jonkin sortin kuningas), sitten punainen polle ja miekka, musta polle ukkeli jolla on sellainen oikeuden vaaka ja sitten vähän niinkusta vihreä polle elikkä niinkusta Mr. Kuolema.
HUH! Upeaa jälkeä. Juuri tällaiset mallit saivat minut kiinnostumaan miniatyyreistä lähes 20 vuotta sitten. Noilla taidoilla kannattaisi mennä jo kokeilemaan Golden Demoniin. Melkein puskee kuolemansynti nro kakkosta päälle. Tyhjensin tässä pöydän panssareista ja kaivoin pari keskeneräistä figua esille. Puhalsit kauan kyteneen kipinän liekkiin, kiitos siitä. :)
onpas tosiaa hallussa värit ja tarkkuus.. naM miten kaunista 5/5 points lisää tälläsia figuja
Onhan nämä hyvin tehty ja kun ottaa mittakaavan huomioon, niin loistavaa jälkeä. Mutta ei noista mikään muistuta Ilmestyskirjan neljää ratsumiestä. Onneksi sanoit tekstissäsi että "vapaa tulkinta".
Tosin jos olisit laittanut Akun ja ankanpojat vaikka Pulivarin selkään, olisi se ollut yhtä lähellä esikuvaa kuin tämä ;-)

Todenperäisyydestä 0 pistettä. Työstä ja maalauksesta sitten 3,5 pojoa. Loomaltapaluu-raha 1,5 pojoa. Verot -1,5 pojoa, eli loppusaldon saat laskemalla ;-)

(ja huomioi hymiöt kappaleiden perässä)
Vaikka en ole raamattutuntija tai örkkien ystävä niin pidän kovasti.Vauhtia,temmellystä ja yksityiskohtia riittää.
Tuo alustan pienuus on loistava idea,hevosethan tulee ihan silmille.
No enhän näittenkään päälle mitään ymmärrä. Mutta silmään näyttää kauhian komeelta katseltavalta. Taitaa kuulua sarjaan toiset tekee mitä osaa ja uskaltaa ja toiset mitä haluaa.
Tyypillistä Kovasta eli ihan pa.. rasta..:) Komposiitio hyvä ja pieni alusta toimii. Maalausjälki tuttua Petriä. Tykkään.:)
Kiitti kaikista kommenteista…
Täytyy kyllä ihmetellä miten noin pieneen tilaan saa noin hienoa ja tarkkaa jälkeä.
En ole tämäntyyppisten figuurien suurin ystävä, mutta tämä työ kyllä vetää hiljaiseksi.

Pienenä kehittymismahdollisuutena uusin malleihin voisi olla kosteuden tunteen saaminen joihinkin pintoihin. Esimerkiksi ratsulla näkyy lihaskudosta. Tuohon kun saisi vielä vähän semmoista märän ja mädän lihan näköä, niin malli alkaisi olla aivan täydellinen. Tässä koossa tuo ei helppoa, mutta pientä lisä haastetta tuleviin uusiin malleihin :)