Pienoismallit.net

IAF F-4E Phantom

Rakentamani malli esittää Israeliin hätäapuna USA:sta lähetettyä Phantomia. Yom Kippur sodassa (lokakuussa 1973) IAF menetti kahdeksan ensimmäisen päivän aikana 23 Phantomia lähinnä SAM-ohjusten alasampumina. IAF ei ollut lainkaan varautunut arabimaiden tehokkaaseen ilmatorjuntaan. USA alkoi lähettää 14.10.1973 hätäapuna USAF:n Phantomeita taisteluissa tuhoutuneiden tilalle. Yhteensä koneita lähetettiin 34 kappaletta. Phantomit olivat Vietnamin sodan maalauskaaviossa, ja ne lähetettiin sellaisenaan välittömästi taisteluihin. Vain maatunnukset ja muutamat varoitustekstit maalattiin koneisiin. Kesti yli 10 vuotta ennenkuin kaikkiin Phantomeihin oli maalattu IAF:n maastoväritys. Kaikilla IAF:n koneilla on oma hepreankielinen kutsumanimensä. Phantomia kutsutaan sanalla "Kurnass" eli leka ja jenkkivärityksellä maalattuja koneita kutsuttiin lisäksi sammakonpojiksi (karpada).

Tein mallin Hasegawan erinomaisesta rakennussarjasta, mutta käytin myös hyvin paljon lisäosia. Ohjaamossa on Eduardin ja Verlindenin etsiosia, suihkuputkien päät ovat Cutting Edgeltä ja dekaalit Isradecalilta. Normaalien siirtokuvien lisäksi käytin heidän "stencils"-arkkiaan, josta sain koneen eri puolilla olevat kymmenet pientekstit. Apuna käytin myös Ospreyn kirjoja "Israeli F-4 Phantom II Aces" ja "Modelling the F-4 Phantom".

Phantom on mielestäni yksi komeimman näköisistä hävittäjistä. Kulutin paljon aikaa tähän koneeseen, ja se on ehkäpä urani suuritöisin projekti.

Kommentit

Tohveli 17.1.2009 12:40 Vastaa lainauksella
Hienoa taas, tässäpä Viikon Malli!
Toukkanen kirjoitti:
Hienoa taas, tässäpä Viikon Malli!
Hieno on malli, mutta olet tänään julistanut jo kaksi viikon mallia.
1/48 skaalassa tämä on isokokoinen vempain. Milläs olet tuon tuulilasin "vihertänyt"?

edit: tulilasista tuulilasi
Tally-ho 17.1.2009 13:30 Vastaa lainauksella
Väritin tuulilasin kiiltävällä lakalla, johon olin sekoittanut hieman kiiltävää vihreää emalimaalia
Tally-ho kirjoitti:
Väritin tuulilasin kiiltävällä lakalla, johon olin sekoittanut hieman kiiltävää vihreää emalimaalia
Däng juu - tuotahan voisi itsekin treenata joissakin malleissa.
Tosi hienosti rakennettu/maalattu Phantomi.Tuo kone kuuluu "nykyaikaisista" koneista myös omiin suosikkeihin.Varmaan aika iso tuossa skaalassa.
Tally-ho 17.1.2009 14:10 Vastaa lainauksella
kyllä Phantomilla on tosiaankin aika paljon kokoa mittakaavassa 1:48. Mutta sitä näyttävämpi se on hyllyssä sirompilinjaisten koneiden rinnalla :-)
Tupe 17.1.2009 14:13 Vastaa lainauksella
Näyttää kyllä kivalta. Mikä virka tuolla vihreällä kuomun lasilla on?
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Näyttää kyllä kivalta. Mikä virka tuolla vihreällä kuomun lasilla on?
Veikkaisin olevan jonkinmoinen heijastuksien esto?
wade 17.1.2009 14:35 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Veikkaisin olevan jonkinmoinen heijastuksien esto?
Mä taas veikkaan että tuo (laminoitu?) lasi itsessään on kyllä ihan kirkas, mutta niin paksu että sivummalta katsottaessa siihen tulee tuo vihertävä sävy. Mikä pienoismallissa kompromissina tietenkin toistetaan sävyttämällä eli ihan ok.

Mutta muuten itse mallista, että järjestelmällinen ja huolellinen työ miellyttää silmää ja lisäpisteet myös vähemmän ilmeisestä eli ei-amerikkalaisesta kohteen valinnasta. Siirtokuvat istuvat myös luontevasti maalaukseen ja kokonaisvaikutelmaan, ei tule ollenkaan levotonta tilkkutäkkiä vaikka stencileitä on ripoteltu joka puolelle.
Hyvin rakennettu, etenkin nuo ohjaamon kuvat näyttivät hyviltä. Joissain kuvissa näytti ikäänkuin olisi jäännyt pölyä mallin pintaan maalikerroksen alle. Vai onko niin että usein.. käynti optikolla riittää..? Mutta Tally-Ho jatkaa tätä mielenkiintoista hivenen harvinaisempaa linjaa näissä leko-malleissaan, mikä sinällään on hieno juttu!

t.Hessu
Jälleen todella maukas malli!!!

Olen jostain syystä itse mieltynyt niin kovasti tuohon Phantomin ulkomuotoon, että on "ihanata" nähdä sellainen taas upeasti rakennettuna!

(onko tuo ruudutus-dekaali revennyt hiukan?) Jokatapauksessa todella hienoa työtä, taas!!! ;)
Tally-ho 17.1.2009 15:07 Vastaa lainauksella
Kiitos mukavista kommenteista ja tarkoista huomioista. Pölyä on varmaankin jossain kohtaa jäänyt maalin alle. Sille ei nyt enää mitään mahda. Ruudutusdekaaleissa on todellakin pieniä hiushalkeamia. Ne paikaan ensi tilassa
KimmoR 17.1.2009 16:38 Vastaa lainauksella
Hieno! Ei voi muuta sanoa.
Hätä apu? Eiks toi oo jo hätävarjelun liioittelua ??? Ei mutta tosi hienosti rakennettu Phantom.Minä olen vast tilaamassa Phantomia lähitulevaisuudessa,se 1:72 sarjaa,jota kerään nykykoneista.Hienoin lentokoneesi täällä,odotellaan seuraavaa hienoutta.
Kehutaan nyt nuo kuvatkin vielä.
Tally-ho kirjoitti:
Kulutin paljon aikaa tähän koneeseen, ja se on ehkäpä urani suuritöisin projekti.
Kärsivällinen pakertaminen tuo yleensä parhaan lopputuloksen. Uskon, että olet itsekin melkoisen tyytyväinen tähän malliin.
Pyrstössä olevassa vaaleassa pitkässä dekaalissa on hopeointia, mutta se on mielestäni olemattoman pieni naarmu hienossa kokonaisuudessa. Todella upea malli jälleen ja todistaa, ettei fantastinen F-16 ollut onnenkantamoinen.
Tally-ho 17.1.2009 22:50 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille kolleegoille koneeni arvioinnista. Olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen, mutta kun konetta itse katselee, niin aina huomaa parannettavia kohtia. En usko, että Hobby Expossa tuolla koneella pystiä saisin, mutta koneen tekeminen ja taustojen tutkiminen oli todella mukavaa ja rentouttavaa.

Mitä siihen "hätäapuun" tulee, en halua politiikkaan ottaa kantaa, mutta tuohon(kin) aikaan Lähi-Itä oli suurvaltojen temmellyskenttänä. Yom Kippur sodan aikana Neuvostoliitto tuki voimakkasti hyökkäyksen aloittaneita arabimaita ja USA puolestaan vastavuoroisesti asetoimituksilla Israelia.
--Kaunis ja erittäin hyvin onnistunut maalaus, ja onnistunut mittaristo, jossa huomaa ja tunnistaa suurimman-
osan mittareista. Huomaa kyllä, että aloittaessasi koneen rakentamisen teet jokaisen vempeleen hartaudella-
ja kaiken lisäksi annan Sinulle 10 pistettä siittä, että tutkit koneidesi Taustat, ennen kuin alat tekemään niitä.
Tässä on monelle mallarille oppimista,sekä nuoremmille että vanhemmillekin. Kärsivällisyys on erikoisuus-
joka monelta puuttuu ! Vie kaikki valmiit IAF-koneesi keväällä, model-expoon ja ellei joku malleistasi voita,-
niin silloin on syytä SÄÄLIÄ tuomaristoa, ja pyytää katsomaan peiliin !
T: Henry Kujansuu.
Tally-ho 18.1.2009 10:51 Vastaa lainauksella
Kristian,

Kiitos kommenteistasi.

Kuomujen ulkoreunoja kiertävä keltainen ohut raja ei ole maskiteippiä (jo sitä tarkoitit). Phantomien kuomuissa oli kyseinen värillinen alue. En varmuudella tiedä mikä sen käyttötarkoitus oli, mutta olettaisin, että se liittyi kuomun tiivistykseen. Itse asiassa aika monissa missakin hävittäjissä on vastaavat rajat.
AJ 18.1.2009 12:33 Vastaa lainauksella
Kuten jo edellä on useasti todettu, kerrassaan hieno malli; voittajamalli Model-Expoon! AJ
PhantomII 20.1.2009 09:29 Vastaa lainauksella
Hieno malli ja erityisesti sen vuoksi, että on maalattu SEA-kaavioon. Tekee kivan lisän IAF:n koneiden joukkoon, samoin kuin "alkuperäisillä" amerikkalaisilla harmailla oleva IAF:n F-16. Kai sellainen on jo tulossakin sinulta? Itselläni on Phantomeita 1/72 mittakaavaan "muutamia" odottelemassa IAF:n koneiksi valmistumista. Aika näyttää…
Tally-ho 21.1.2009 16:47 Vastaa lainauksella
Luulenpa, että Vantaanjoessa ehtii virrata aika paljon vettä ennenkuin rakennan IAF:n harmaan F-16 :-). Jossain vaiheessa keväällä tulen nimittäin rakentamaan Kfirin. Siitähän ei löydy rakennussarjaa mittakaavassa 1:48, mutta hiljattain Isracastilta tuli resiinikonversiosarja, jolla Italerin Mirage IIIE:stä saa tehtyä Kfirin. Lisäksi Isradecal on julkaissut dekaalit Kfiriin. Olen jo hankkinut kaikki tilpehöörit, ja nyt kerään voimia projektin aloittamiseksi :-)
Tässä kaivelin tämän Tally-hon rakentaman IAF:n F-4E jutun esille kun tuli hankittua kesäloma lukemistoksi aivan uusi suomenkielinen kirja nimeltään Jyrisevä Taivas, kirjan on kirjoittanut Pentti Perttula. Kirjaa lukiessani satuin muistamaan että tally-ho mainitsi noiden hätäapuna toimitettujen Phantomeiden joutuneen välittömästi taistelulennoille mukaan. Tuossa kirjassa taas sivuilla 145-146 kerrotaan että ainoat koneet jotka otettiin suoraan käyttöön noista hätäapu toimituksista olivat C-130 koneet. Niihin vaihdettiin ainoastaan kansallisuustunnukset. Skyhawkeihin ja Phantomeihin piti tehdä jotain muutoksia ennen operatiiviiseen käyttöön ottoa, mitä?? Sitä kirjassa ei kerrota. Tämä siis koskee Yom Kippur sotaa.

t.Hessu
Tally-ho 17.6.2009 11:18 Vastaa lainauksella
Heikki M Jäntti kirjoitti:
Phantomeihin piti tehdä jotain muutoksia ennen operatiiviiseen käyttöön ottoa, mitä?? Sitä kirjassa ei kerrota. Tämä siis koskee Yom Kippur sotaa.

t.Hessu
Moi Hessu,

Mainintani siitä, että "hätäapu-Phantomit" otettiin heti käyttöön, perustuu lukemaani tekstiin Ospreyn teoksesta Israeli F-4 Phantom II aces. Sivun 46 kuvateksti on seuraavanlainen: "The first of 34 emergency aid ex-USAF F-4Es arrived in Israel on 14 october 1973. Allocated tail numbers prefixed 3, the highly appreciated reinforcements were committed to combat almost immediately"

Melkein välittömästi ei ole sama kuin välittömästi, joten siinä olet Hessu oikeassa. Mitä koneille tehtiin ja kuinka kauan siinä meni, siitä meikäläisellä ei ole tietoa.

Juhannusterveisin,

Tally-ho
Moi Tally-ho,
Valitettavasti tuosta Jyrisevä Taivas kirjastakaan ei selviä tuo että kuinka kauan meni ennen kuin F-4E:t lensivät ensimmäiset lentonsa. Eikä myöskään se mitä niille piti tehdä ennen käyttöön ottoa. Iipothan eivät yleensä paljoa kertoile tälläisistä asioista edes jälkikäteen.

Eilen tulleessa Feeniks-lehdessä oli C.F.Geustin matkakertomus käynnistä Israelin Ilmavoimien museossa, hänen kysyessään musossa olevasta "007" MiG 21 F:stä että mikä on koneen valmistusnumero, niin oppaat eivät olleet ymmärtävinään kysymystä. Kun Geusti sitten tarkensi että häntä kiinnostaisi olisiko museon MiG mahdollisesti samaa valmistuserää suomalaisten MiGien kanssa. Niin siinä vaiheessa oppaat siirtyivät esittelemään muita koneita.. .

Kyseisestä "007" MiGistä on sanottu ettei se olisi se sama koneyksilö minkä tuo Irakilainen lentäjä lensi Israeliin. Konehan meni jenkeille tutkittavaksi, mutta olisivat kuulema palauttaneet jonkin toisen koneyksilön Israeliin.

Tuon Jyrisevä Taivas kirjan lähdeluettelossa mainitaan tämä Ospreyn; Israeli F-4 Phantom II Aces kirja.

Kuin myös Juhannusterveisin!

Hessu

ps. kummasti tuo sinun Phantomisi kuvien katselu sai aikaan että piti kaivaa esiin yksi pitkään kesken ollut oma F-4C projekti esille.. :)
Heikki M Jäntti kirjoitti:
… Skyhawkeihin ja Phantomeihin piti tehdä jotain muutoksia ennen operatiiviiseen käyttöön ottoa, mitä?? Sitä kirjassa ei kerrota. Tämä siis koskee Yom Kippur sotaa.

t.Hessu
Muistaakseni "Cheetah" Cohenin kirjasta "Israel's best defense" löytyy maininta, että koneiden "elektroniikkaan" piti tehdä muutoksia, mutta ei sen tarkempaa. Tiedän, että ainakin radiot, erityisesti IFF-transponderit piti vaihtaa.

Amerikkalaisten lähteiden mukaan koneilla lennettiin heti rintamalentoja, mutta israelilaislähteiden mukaan ei. Olen kirjassani valinnut luottaa enemmän israelilaisten antamiin tietoihin tässä asiassa. Kaikenlaisia huhuja on paljon, mm. Phantomeista, jotka luovutettiin AGM-65A Maverick -järjestelmineen, ohjuksineen ja pikakursseineen. Näillä ohjuksilla olisi sitten tuhottu yhteensä 87 Egyptin psv:a - 50 vaunua pelkästään 14. lokakuuta! Egyptiläiset väittivät myös amerikkalaisten lentäneen joitakin sotalentoja israelilaisten puolesta. Jne. jne. On aivan reunaton suo selvittää kaikkia jopa kirjoissa esitettyjä väitteitä.

Kirjani enimmäispituudelle asetetut rajoitukset myös hankaloittivat hieman yksityiskohtien käsittelyä, varsinkin kun loppuvaiheessa piti yhtenä viikonloppuna poistaa suuria määriä jo taitettua tekstiä, noin 60 sivua, jos en väärin muista.