Pienoismallit.net

Mercedes-Benz Atego sammutusauto

Nyt tuli aika aloittaa mallien rakentelu uudestaan usean vuoden tauon jälkeen. Tälläinen tuotos sieltä sitten tuli, auto on ensimmäinen raskaankaluston mallini. Malli esittää kuvitteellisen Saimaankaupungin SK11-pelastusyksikköä. Autoa on hieman ehostettu italerin tarvikkeilla sekä itse tehdyillä siirtokuvilla.

Kommentit

Todella komea malli. Taustaksi paloaseman kuva, ja ei erottaisi oikeasta.
On todella onnistunut ja upean näköinen sammutuskärry ja ideasta vielä plussaa ;) Saimaankaupunki… voi luoja onneksi ei!
Aivan hemmetin hieno.Tosi hyvin olet tehnyt kaiken tuon varustelunkin.Ois ollu hieno Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen tunnuksissakin.Oiskohan mistään saatavissa samantyylistä Scanian alustalle tehtyä paloautoa?Tekisin meidän Ruokolahden yksiköksi.
J Pokki 16.1.2009 16:57 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty Schlingmann, suomalaistamisesta plussaa. Eikös ollutkin todella hyvä tuo Revellin sarja. Valittiin muuten viime vuonna pariin otteeseen vuoden rakennussarjaksi eri paikoissa.

Paavo, Scania-alustaista autoa (esim. Saurus) ei ole valitettavasti 1/24-mittakaavassa saatavana. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää itse tekeminen, joko Italerin R- tai 4-sarjan Scaniasta ensin laskemalla ja jatkamalla hytti P- tai 4-sarjan miehistöhytiksi tai vähän helpottaen ostamalla resiininen P-hytti ja jatkamalla sitä. Olen tehnyt itse kuvatunlaisesta projektista jo suunnitelmat ja piirustukset joten homma on vain toteuttamista vailla…
Oikean etuoven nro 1529 ja teksti "SAIMAANKAUPUNGIN PELASTUSLAITOS" näyttäisivät olevan hieman eri linjassa toisiinsa nähden ja keulan rekisterikilvessä kirjaimet näyttävät pienemmiltä kuin numerot. Muuten tykkään kovastikin tästä mallista. Hieno peli!
Erittäin hieno pelastusyksikkö… Asiantuntevasti viimeistelty; onko sinulla palokuntataustaa? Ainoa miiinus on katon yksikkötunnuksen hopeointi. Miten olet muuten tehnyt nuo mainitsemasi omat siirtokuvat? Itsellänikin harkinnan alla tuo Revellin paloauto.
Kerrassaa hieno malli! Eivät nuo automallit noin keskimäärin ole yleensä kovin lähellä sydäntä, mutta tässä on paljon hienosti tehtyjä yksityiskohtia ja sitä oikeaa tunnelmaa.
Hyvää työtä, ja varsinkin luukut avonaisina pienoismalli on vaikuttava; ainoat puutteet ovat oikeastaan valaisimien pienoismallimaisuus ja renkaiden "korkea ilmanpaine". Ensimmäiseen olisi voinut auttaa lampun kupujen maalaaminen tummahkolla (metalli)värillä ennen "lasien" paikoille laittoa, mutta kuinkakohan onnistuu oletettavasti pehmeästä muovista valettujen renkaiden litistäminen?
NONI KERRANKIN OIKEEN MERKKINEN RASKAAN KALUSTON EDUSTAJA :D todella hyvä työnjälki ja paha mennä tähän hätään haukkumaan mitään kun ei ainakaan ekalla katselukerralla mitään kamalia virheitä löytyny :D ja extra plussat tulee siitä mitä löytyy luukkujen sisältä :D
Upean näköinen ajoneuvo. Unelmissa olisi tehdä saman merkkinen paloajoneuvo 40-luvulta, nyt kun on olemassa Zvezdan uusi 4,5 tonninen kuormuri.
Hyvä;
Pekka N.
Tally-ho 17.1.2009 09:37 Vastaa lainauksella
Vaikka en olekaan automallien harrastaja, niin tuo sinun sammutusautosi näyttää todelta aidolta. Kerrassaan hyvin tehty malli. Missä muuten se Saimaankaupunki oikein sijaitsee ;-)?
Kiitos kaikille positiivisesta palautteesta.
Pekka Muikku kirjoitti:
Oikean etuoven nro 1529 ja teksti "SAIMAANKAUPUNGIN PELASTUSLAITOS" näyttäisivät olevan hieman eri linjassa toisiinsa nähden ja keulan rekisterikilvessä kirjaimet näyttävät pienemmiltä kuin numerot.
No, niinpä näyttää olevan. Mallia kun tarpeeksi paljon katsoo tulee sokeaksi omille virheille.
Pitää harkita, jos vaikka korjaisi nuo pienet virheet :)
Petri Jaakkonen kirjoitti:
onko sinulla palokuntataustaa? Ainoa miiinus on katon yksikkötunnuksen hopeointi. Miten olet muuten tehnyt nuo mainitsemasi omat siirtokuvat?.
Palokuntataustaa on jo reilu 10 vuotta. Katon yksikkötunnuksen hopeointi? Kuva saattaa valehdella, mutta samalla tavalla se on tehty kuin kylkitunnusetkin. Siirtokuvat on tehty laser- sekä mustetulostimella valmiille kalvolle jota saa esim: Tietonikkarilta. Valkoiset yksikkötunnukset on leikattu valkoisesta siirtokuvakalvosta ja liimattu kirkkaan kalvon päälle. Kirjaimet oli näin helpompi asetella, koska muuten ne jäivät repsottamaan ainakin ovissa.
Mykistävän miehekäs laite! Revell käsittääkseni on vuosien varrella tehnyt montakin rakennussarjaa erilaisista pelastusajoneuvoista - niistä saisi vitriiniin komean rivistön.
pitikö maalata itse? hieno!!
Olli-Pekka kirjoitti:
pitikö maalata itse?
Kyllä tuo on alusta loppuun itse maalattu.
Komia peli helpottaahan tuo kuvitteellisen auton rakentaminen hiukan työtä, ei oo niin helppo arvostella jotain pikkunippeliä… (ei sisällä mallaajan aliarviointia)
Piruviete ku muilta harrastuksilta kerkeis keskittyn siihen keskeneräseen scanian hytin jatkamisprojektiin. On kyllä alkanut kiinnostaan toi valmis kalustokaappi. Sain siis hullun idean alkaa rakentaan identtistä mallia erään pienen kunnan sammutusautosta. Ollu vaan viimeaikoina inspis hiukan hukassa.