Pienoismallit.net

Renault FT-17 mitrailleur

Pari vuotta sitten minulla oli lyhyt sotilaskalustokausi. Tein yhteensä 8 tankkia sekä 1. että 2. maailmansodan tiimoilta. Yksi kautta aikojen vaikein mallini oli puolalaisen RPM:n Renault FT-17. Muoviosia oli tankin kokoon nähden tuhoton määrä, muovi oli erittäin haperoa, ja osien yhteensopivuus oli huono. Ohjeet olivat lisäksi onnettomat. Päätin ottaa kuitenkin haasteen vastaan, ja vaikka pyyhe lensi pari kertaa kehään, sain tankin lopulta taisteltua valmiiksi. Malliin käytin lisäksi Eduardin fotoetsiosia, ja telat ovat Friulmodelsilta.

Renault FT-17 on mielestäni todella historiallinen panssarivaunu, joita Suomenkin armeijassa oli aikanaan käytössä. Innostukseni tuohon tankkiin lähti käynnistäni Verdunin taistelutantereilla.

Kommentit

On kyllä hieno. Maalauskuvio onnistunut hyvin. Ilmeisesti Ranskalainen kuvio,,,en tunne.
Säistäminen myös hillittyä ja se sopii tälle vehkeelle.

Muutamia saumoja olisi voinut ehkä litkuttaa. Siirtokuvan olisin itse jättänyt pois, rikkoo jotenkin tyylikästä pintaa. Maku kysymys.

Pisteet puhukoon puolestaan.

Hyllyssä Fiat 3000 odottaa vuoroaan. Se muistuttaa hyvin paljon tätä, valitettavasti myös kaikessa huonossa mitä kuvailit.
Tohveli 11.1.2009 14:00 Vastaa lainauksella
Taas hienoa jälkeä!
Esa Heikonen kirjoitti:
Siirtokuvan olisin itse jättänyt pois, rikkoo jotenkin tyylikästä pintaa. Maku kysymys.
Ranskalaisten tapa, ei voi mitään…

Tankki on kyllä söötti ja hyvin koottu sekä maalattu. Takatötterön ketjun voisi korvata vähän vähemmän korumaisella, vaikkakin semmoiset ovat kiven alla (toimiskos tuo uusi niksi kenties?)

Harmillista kun FT-17:sta ei ole tuon laadukkaampaa rakennussarjaa olemassa tässä mittakaavassa (ainakaan muovista tehtyä), kiinnostus olisi nimittäin kova. Samoin St. Chamond olisi ehdoton pakkohankinta.
T.L. 11.1.2009 15:29 Vastaa lainauksella
Ei voi muuta sanoa, kuin että upea!
Hienoa Tally-ho. Minulla ollut jo vuosia Rellu työn alla. Malli nyt tosin telakalla, kun yritän korjata pahimpia virheitä ja lisätä sisäosat. Täytyy todeta Jorman sanoin. Harmi, ettei tosiaan Rellusta ole sitä hyvää muovisarjaa. Merkittävä vaunu, muttei luultavasti rahallisesti.
Mukava nähdä, että joku saa tämänkin mallin valmiiksi. Näyttää kyllä ihan riittävästi esikuvaltaan.