Pienoismallit.net

Schnellboot S-100

Italerin massiivinen Schnellboot S-100. Hyvin rakentuva, vähäinen kitin tarve.
Rungon puoliskot kiinnitetään ruuveilla toisiinsa ja samoin kansi.
Maalattu parjatuilla Revellin maaleilla ja suurimmaksi osaksi siveltimellä.

Kommentit

Itselläni odottaa sama projekti vielä paketissaan, tosin tarttee siivota pöytä että yleensä mahtuu rakentamaan (koka riittää). Eikös Italeri luvannut jossain välissä, jonkinlaista ukkeli pakettia kyseiseen veneeseen?

PS.Hienosti rakennettu ja todella näyttävä vene.
Mallilla on kokoa ja näyttävyyttä ja mahdollisuus ois kikkailla detaljeilla kyllä. Siististi rakennettu mutta pintakäsittelypuoli jättää aikalailla toivomisen varaa.
No huhuh . Sekö on nyt siinä. Itsellä sama projekti vielä kaupan hyllyssä.
Varmaan ollut mielenkiintoinen rakennettava. Täytyyhän tuota ihaillen katsella. Tästä olisi kiva kyllä nähdä vielä enemmän kuvia. Eka mulkaisulla näytti tosi laatu työltä, paitsi tuossa kannella maalaus jotenkin tökkii.

Tarkastelenpa kuvat vielä pariin kertaan ennen pisteitä.

Tommi katoppa näitä

www.luckymodel.com…aspx?search=Y&q_brand=ITA&q_category=&q_scale=35&q_word=

Äh ei ihan linkki toiminut, no siitä kelaa eteen päin niin löytyy jotain 1/35 merimies figuja
jovain on iso paatti ja hyvin olet tuon tehnyt ja maalannut,mitänyt juuri nuo esille tulleet valitukset kyllä silmään osuikin
Jospa tämä ei vielä kovin paljon ehtinyt olla mukana toiminnassa ja on sen takia noinkin siistissä kunnossa? Missä välissä sinä olet tämän ehtinyt väsätä, eikös tämä tullut kauppoihinkin ihan vasta hiljattain?
Tally-ho 5.1.2009 14:06 Vastaa lainauksella
Mahtavan kokoinen kiulu ja oikein siististi rakennettu. Maalauspuoli pudotti vähän meikäläisen pisteitä. Säistäminenkin olisi tuonut lisää realismia..mutta kaiken kaikkiaan onnittelut hyvästä lopputuloksesta!
AJ 5.1.2009 14:08 Vastaa lainauksella
Mahtava malli ja erittäin hyvin tehty!
Mielestäni maalauspuoli on hyvinkin realistinen. Intissä olin Hangossa H-2 yhteysaluksella,luppopäivinä maalailtiin kansirakenteita eikä lopputulos ainakaan yhtään siistimpi ollut.
Eki Vaari kirjoitti:
Mielestäni maalauspuoli on hyvinkin realistinen. Intissä olin Hangossa H-2 yhteysaluksella,luppopäivinä maalailtiin kansirakenteita eikä lopputulos ainakaan yhtään siistimpi ollut.
1:1 ja 1:35 potskeilla nyt on kyl aikalailla kokoeroa. Et maalauskin suhteutettuna sen mukaan.
Pore 5.1.2009 15:02 Vastaa lainauksella
Eihän näihin pieniin puurunko aluksiin tullut kuluma jälkiä tai ruostetta,korkeintaan likatahroja.
Tankkimallarin pintakäsittely ja säistäminen on syytä unohtaa.
Joulukuun alussa ilmestyi työpöydälle.
Jestas sentään mikkä malli tarttee kyllä antaa täydet pinnat. Siinä sen näkee että kyllä penselilläkin pystyy kunhan on kunnon sutinöörii käskemäs. Mukava nähädä ja kertoo siitä että ei ruisku autaaksi tee. Taidan itsekin vaan jatkaa penselilinjalla ja satunnasesti paukkupulloilla maalata autonkorit.
kivan kokonen ja hyvin vanhennettu.
Jälleen kerran upean laivan olet rakentanut. Missäs muuten säilytät näitä kaikkia laivoja? Vie varmasti paljon hyllytilaa.
Pore kirjoitti:
Eihän näihin pieniin puurunko aluksiin tullut kuluma jälkiä tai ruostetta,korkeintaan likatahroja.
Tankkimallarin pintakäsittely ja säistäminen on syytä unohtaa.
Joulukuun alussa ilmestyi työpöydälle.
Ei tässä nyt mistään ruosteista puhetta ollutkaan.:) ja kyllä niihin kulumajälkiä tuli, niitä ei vain ole pakko toteuttaa jos ei halua. Tarkoitin kyllä sillä pintakäsittelyllä ihan puhtaasti maalausjälkeä. Ja kyllä ne valot ja varjot laivamalleihinkin kuuluu. Sillä ei edelleenkään ole mitää tekemistä säistämisen kanssa.:)
Onhan se iso. Omasta vastaavasta en ole vasta kuin rungonpuolikkaat laittanut yhteen. Mutta näin kasattuna on tosi vaikuttavan näköinen. Hyvä ja hieno, mutta nyt seuraa myös arvostelua. En kirjoita näitä ilkeyksissäni enkä tarkoita henkilökohtaisesti vaan ikäänkuin "opiksi ja ohjeeksi":
Nekatiivista
Sie taisit vähän hökeltää tätä tehdessä. Maali on paikoitellen levinnyt semmoisiin paikkoihin mihin ei olis pitänyt. Etenkin komentosillan päällä lankutuksen päälle on mennyt valkoista maalia. Alemmat maalikerrokset paistaa läpi. Etenkin keulapuolen lankutus on jäänyt tummemmaksi kuin komentosillan lankutus (mikä on valkoisen maalin päällä kun taas keulan lankutus on tummanharmaan maalin päällä). Ja alempi maalikerros ei sais näykyä alta, you see ;-) Paikoin olen näkevinäni myös epätasaisuutta maalipinnassa.
Plussaa
Lippu on hyvin ja oikeanlaisesti roikkuva. Aseet on hienot ja niissä on myös käytön jälkiä. Kokonaisuus on hyvä.

Mun mielestä kolmen pisteen suoritus.
Näkeehän tämän maalattunakin :) Oma on vasta kasattuna odottamassa maalausta.

Kyllä maalaus pensselilläkin onnistuu. Valkoinen väri on levinnyt hyvin, mutta etukannen harmaa on vähän huitaistun näköinen.
Tuo lankutuksen sinapin keltainen väri ei oikein miellytä, mutta makuasia…
Pienillä sävyeroilla, ja litkutuksilla/valumilla malli pomppaisi pykälää paremmaksi.

Vielä malliaan rakentamattomille tiedoksi:
Sain eilen lainaksi Schnellboot in action-läpyskän, ja taas lisätieto tuo tuskaa… Ha-Ju ja Lang veneistä löytyy muutama kuva antautumisen jälkeen, ja molemmissa on savunheitintankit takana keskellä, ja miinanlaskuraiteet sivuilla kaarevasti tykille saakka. Ei niin kuin sarjassa, lyhyet kiskot keskellä ja tankit sivuilla.
Molemmissa on myös takakannentykin suojakilpeen on hitsattu lisälevyt sivustasuojaksi. Se siitä laatikosta rakentamisesta :(
Taidan tehdä boottiin tuulesta temmatut tunnukset.
olpi 5.1.2009 23:51 Vastaa lainauksella
Kauanko tällaista rakentaa? Ei vissis mene viikossa kasaan?
Juke 1.6.2012 20:59 Vastaa lainauksella
Pyytää kommentoimaan, kun annoin poikkeavan pisteytyksen. Mielestäni on juuri sellainen, kun pitää, kannessa pientä kulumaa, maalausjälki juuri sillä tavalla sopivan krouvia = voisi kuvitella että sakupoika on pesselillä korjaillut jotain kohtia (kuva 3 esim) ja sitä rataa… Tämän mallin olen itse tehnyt vain Wespen resiinisarjasta 1:87, ja lähtökohta oli jo detaljeiltaan sen verran heikko, että ei kehtaa foorumille laittaa vaikka muutama miljoonalaatikon etsiarkki saikin kyytiä sitä tehdessä… Tosin nyt voisi jo toisen tehdä kaveriksi…