Pienoismallit.net

ratikka

Asean ns pikkuruotsalainen 1910-luvulta, joita oli kaikissa Suomen kolmessa ratikkakaupungissa - Helsingissä liikenteessä vielä 1950-luvulla. Mittakaava 1:60 johtuu siitä, että ratamateriaali on HO-kokoa ja raideväli todellisuudessa 1000 mm. Vaunu on kokonaan scratch-hommaa, sillä mitään valmista ei siihen löydy. Jan Jangön kirjassa Hej Spårvagn on puutteellinen piirros, mutta muuten sitten vaan museovaunun mittauksia, vähäisiä valokuvia ja jonkinlaisia muistikuvia peliin. Tämä vaunu liikennöi dioraamassani Snadikatu, joka löytyy googlaamalla tai linkistä vaunut.org/kuvasivut/43617 . Okeastaanhan se ei ole dioraama, koska siinä on liikettä, eikä se ole pienoisrautatie koska siellä ei ole mitään junaa - turkulaiset puhuvatkin kiskoliikenteestä.

Kommentit

Onpa tyylikäs, tätä jää vaan jotenkin töllöttämään.

Maalipinta ei ole ihan tasainen joka paikasta se vähän miinustaa.

Näistä rätsi hommista ois aina mielenkiintoinen kuulla mitä materiaaleja niihin on käytetty.
Hienosti nikkaroitu projekti, olisi mukavaa nähdä kuvia rakennusvaiheista mikäli sellaisia on.
Hyvän näköinen malli ja varmastikin muistuttaa suuresti esikuvaansa. Rakentaminen on myös varmaan vaatinut paljon enemmän työtä ja paneutumista, kuin normaali sarjasta rakennettu pienoismalli.
Lopputulos olisi ollut vieläkin parempi paremmalla maalipinnalla, nyt pensselinjäljet erottuvat selvästi varsinkin vihreässä pinnassa. Samoin ikkunat olisivat kernaasti voineet olla kirkkaat, tosin en tiedä sisustan detaljoinnin määrää ja olisiko siitä tullut "ongelma" kirkkailla ikkunoilla. Todella hieno malli tällaisenakin.
Ratikkamalleja harvemmin näkee vaikka syytä olisi, hienoa työtä. Maalauksesta kuitenkin samat huomiot kuin edellisilläkin. Nämä vanhemmat ratikat ovat sentään kulmikkaina hiukan mallariystävällisempiä kuin esimerkiksi Helsingin uudet ratikat.
Sympaattisen näköinen spora,näkee että aiheeseen on paneuduttu tosissaan.Skrätsi hommat ei itseltäni luonnistuisi,siksi on vaan ihaillen katseltava tälläistä viitseliäisyyttä.Hyvänmielen malli.
Näppärää käsityötä. Liian tarkat kuvat eivät ehkä anna ihan kaikkia pienen mallin virheitä anteeksi. Rakennusjälki on ihan ok, mutta maalaus vähän kuultaa läpi.
Aika hieno,kun ei ole valmismalli,,ei varmaan parin illan työn tulos ole,,,suunnitteluakin vaatinut varmasti.Nämä itserakennetut ovat aika aarteita.