Pienoismallit.net

Klim Vorosilov 2

Tässä minun näkemykseni alkupään KV-2 vaunusta. Rakensimme siis Pihlajan Jaakon kanssa kumpikin yhden viikonlopun aikana oman versiomme toimintaa nähneestä Klimistä. Rakentelun kulkua en rupea tässä sen enempää setvimään, koska siitä on oma bloginsa. Tampereen messuille mennessä pitäisi Klimini olla sijoitettuna dioraama alustaan.

Kommentit

Kertakaikkisen hienosti rakennettu tankki.Erittäin realistisen oloinen.Vielä kun olisi jonkin sortin tunnuksia niin se olisi piste iin päälle.
KimmoR 3.1.2009 20:06 Vastaa lainauksella
Ihan hyvin tehty malli mutta pitäisikö kyljissä näkyä lokasuojien ja niiden kannattimien jonkinlaiset kiinnitysreiät tai vastaavat siinä kohtaa, mistä lokarit puuttuu?
KimmoR 3.1.2009 20:08 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Kertakaikkisen hienosti rakennettu tankki.Erittäin realistisen oloinen.Vielä kun olisi jonkin sortin tunnuksia niin se olisi piste iin päälle.
KV-2:ssa oli harvoin mitään merkintöjä tornin kyljissä. Ainakaan niissä kuvissa, mitä olen nähnyt, ei ole ollut mitään merkintöjä ja värikin niissä parissa värikuvassa todella tumma vihreä.
Ahaa,sitten se on vieläkin parempi:)
Tupe 3.1.2009 20:22 Vastaa lainauksella
KimmoR kirjoitti:
pitäisikö kyljissä näkyä lokasuojien ja niiden kannattimien jonkinlaiset kiinnitysreiät tai vastaavat siinä kohtaa, mistä lokarit puuttuu?
Voi tietty olla, että tuon kuravuoren alla on ne reiät ? =)
OH 3.1.2009 20:27 Vastaa lainauksella
Hieno vaunu…dioraamaa odotellessa. Telapyörien käsittely eri pigmenteillä(?) rikkoo todella hienosti mahdollisesti muuten monotonisen vaikutelman. Rapa on myös lentänyt sopivasti ja luonnollisen näköisesti. Voimakkaat ruostevalumat eivät ole henkilökohtaisesti minun mieleen, mutta muuten mm. tornin pinta on onnistuneesti elävöitetty. Mitä vaunun takana alaosassa oleva musta aine kuvaa?

Suoraan laatikosta rakennettaessakin saa näköjään tehtyä priimaa. Loistava lopputulos lyhyessä ajassa.
Tomi Kovanen kirjoitti:
Paistaako oletuskuvan keskimmäisestä telapyörästä muovinväri läpi vai pettääkö mädäntyneet silmäni minua?
Taitaa olla äärimmäisen pölyinen pyörä…
OH kirjoitti:
Mitä vaunun takana alaosassa oleva musta aine kuvaa? Suoraan laatikosta rakennettaessakin saa näköjään tehtyä priimaa.
Tutustuttuamme tarkemmin klimin rakenteeseen totesimme että jäähdytysilma puhalletaan tuota takakautta ulos, joten on erittäin todennäköistä, että moottoritilassa leijuva öljysumu jne. löytyvät tuolta kohdilta…

Kyllähän suoraan laatikosta saa erittäin hyvännäköistä aikaiseksi. Täytyy vain osata keskittyä olennaisiin kohtiin…
Kiitoksia palautteesta kaikille.
Ja sitten vastauksia. Lokarien poisrepeytyneiden tukirautojen paikalle porasin luonnollisesti kiinnityspulttien reijät (huom. katso rakennusaikainen blogi), ja ne näkyvät osittain läheltä katsottaessa, tosin kurakerros peittää varsin tehokkaasti. Kuran alle jäi myös vasemman puolen puuttuvan telapyörän yläpuolelle suurella vaivalla väsäämäni varsin onnistunut sirpalekranaatin iskemä. Tämän iskemän oli tarkoitus kuvastaa räjähdystä, joka on repäissyt polviakselin ja kannatinpyörän irti, katkaissut telan ja rei'ittänyt lokarin sirpaleilla. Valitettavasti taitoni eivät riittäneet toteuttamaan uskottavan näköistä tuoreen räjähdyksen efektiä muutoin kuraiseen kylkipanssariin. Lisää harjoitusta…
Ja niistä merkinnöistä, Klimeissä harvemmin nähtiin minkäänlaisia numeroita tai joukkuetunnuksia. Yleisimpiä olivat erlaiset iskulauseet, mutta enpä sellaistakaan tuohon laittanut.
Kuten Pihlajan Jaska jo mainitsikin, Klimin jäähdytysilman ulospuhallus tapahtuu takapanssarin "rännin" kautta, ja panssarimuseon molempien Klimien ulospuhaltimen sisäpuoli on edelleen paksun öljyisen "scheissekerroksen" kyllästämä, joten aktiivikäytössä koko takalevy on varmasti ollut kaikkea muuta kuin siisti.
Oikein mukava oli seurata tämän ja toisen Klimin valmistumista :)

Näppärän näköisesti rakennettu, myös tuo vaurio..

"syyllistyn" yhteen kritisointiin, tai ennemminkin kysymykseen,.. Mikäli vaunu on nähnyt noinkin paljon "äksöniä" kuin tämä yksilö.. Etuvalaisimen heijastin, sekä "kuuppa" ovat säilyneet lähes suhteettoman hyvässä kunnossa :P

Kysymyksessä oli varmaan lähes mitätön seikka, sillä kun en tulevasta diosta tiedä, voihan olla että lasi on "juuri rikkoontunut" samoin tornissa oleva sirpaleen osuma, on saanut aikaan todella kirkkaan metalliseoksen paljastumisen.. Kiiltää lähes tinamaisesti :P Sekä alimmainen tikas, joka on repeytynyt toisesta reunasta, ei näytä olleen kiinni ollenkaan, sillä se kohta josta se on irronnut, ei näy.. vaan se ikäänkuin leijailee ilmassa :)

Pahoittelen "mutinaani", malli on todella hieno kokonaisuus !!! :)
no tää on kyllä hieno, mut pystykö ketjut oleen noinki löysällä..? kysyy tyhmä lekomies…
Hieno vaunu rumuudessaan, ja hienosti toteutettua taisteluarpea. Tuossa aiemmin mainittiin hyvänä pysynyt ajovalo, mutta onhan niin että sota on arvaamattomuudessaan pyörremyrskyä vastaava mullistus; jotain se säästää ja jotain hajottaa :-)
Vääntyneen tikkaan kiinnityskohdassa on kyllä hento repeytymisjälki, mutta myönnän, että valmiissa mallissa ja näköjään varsinkin valokuvissa se ei juuri erotu. Siispä ehostan sitä.
Kranaatin iskemät ovat taas niitä makuasioita. Suorat panssarikranaatin iskemät jättävät yleensä tummahkon metallisen jäljen, kun taas panssarista kimpoavat kranaatit pyyhkäisevät metallin kirkkaaksi.
Ajovalo ja vaunun alusta saa lopullisen sävytyksensä dioraamaan asettamis vaiheessa.
Tomi mainitsi sodan arvaamattomuudesta, siitä hyvänä esimerkkinä on eräs valokuva, jonka Israelissa asuva sukulainen näytti. Heittimen kranaatti oli pudonnut suoraan liikennemerkin putkeen, mutta ei ollut räjähtänyt, vaan kuorinut putken siististi kahteen osaan puoleen väliin asti ja kranaatin pyrstö sojotti keskellä.
Semmoinen huomio että kun laitat tankin alustalle, ota homioon että vasemmalta puolelta puuttuu yksi pyörä, joten sen puolen muiden pyörien jousitukseen kohdistuu 20% suurempi kuorma kuin oikean puolen vastaaviin. Tästä johtuen tankin pitäisi olla kallellaan jonkin verran vasemmalle puolelle.
Muuten todella hyvä vekotin.
En näistä vihanpito vehkeistä mitään ymärrä mutta viikonloppu rojektiksi oikein loistavaa työtä. Todella hyvän näköisesti on tuhoaminen onnistunut ja vanhennuksen yms.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Semmoinen huomio että kun laitat tankin alustalle, ota homioon että vasemmalta puolelta puuttuu yksi pyörä, joten sen puolen muiden pyörien jousitukseen kohdistuu 20% suurempi kuorma kuin oikean puolen vastaaviin. Tästä johtuen tankin pitäisi olla kallellaan jonkin verran vasemmalle puolelle.
Muuten todella hyvä vekotin.
Pilkun viilausta. Ei tuo 20% painuma käytännössä näy… Ja dioraamasta tätä ei edes paljain silmin erota
Kärsineen näköinen rumilus. Osumajäljet sopivan hillityt.
Väri on hieman liian kirkas meikäläisen makuun (makuasia..) Tuo lokari on ehkä liian siisti, jos alta on ammuttu pari telapyörää?

Muuten oikein onnistunut Klimi.
Terve.Taidokkaasti rakennettu viikonloppu työksi.Kovat on olleet taistelut ja mielestäni aika realistisesti oot onnistunut luomaan tommoisen rintama oloissa rähjääntyneen vaunun.puuttuva telapyörä ja vaseliinitahrat pyörässä hyvin tehty.Minusta koovee kakkonen on hienoimpia tankkeja mitä on tehty.Muutama tonni puhdasta neuvosto iloa:)