Pienoismallit.net

Predator

Se ensimmäinen predator, jota iso arska mätti turpaan.
Jonkun thaimaalaisen pajan vinyylinen copykit, oli yllättävän hyvälaatuinen.
ei ollut isompia valuvirheitä tai muita vastaavia, pois lukien wristbladet jotka olivat jotain tinan tapaista.

Isoin moka minkä tein alkuvalmisteluissa oli että leikkasin veitsellä liikaa osien reunoista pois, korjasin vuolemalla puusta sovitepalat jotka liimasin sitten osiin kiinni, tuli ainakin tukeva.

mallin koon takia tämä oli helppo maalata ruiskulla, ensin vaalea pohjaväri, johon sitten pikkuhiljaa lisäilin aina tummempaa ruskeaa ja tais sinne mennä vähän vihreääkin sekaan.
Silmät, suu ja muut "yksityiskohdat" maalasin öljyväreillä, poislukien nuo "panssarit" ja aseet jotka ovat revelin emaleja.

Kypärä kuvissa on vain sinitarralla kiinni kädessä, kun en parempaakaan paikkaa sille keksinyt, pitäis varmaan tehdä joskus tälle jalusta, jokin viidakko aiheinen.

kuvia rakennus vaiheista alla olevasta linkistä (ei montaa, kamera hajos taas)

kuvablogi.com/blog/7390/18/

Kommentit

Otuksen naama ja muu iho näyttää hyvältä, mutta nuo metalliosat kaipaavat enemmän kontrastia ja saumojen esille tuontia.
Tuo komea irvistys kyllä vie katselijan huomion, joten ehkä turhaa mutinaa ;)
Komea fig… tai siis ei todellakaan komea, mutta hieno figu. Varsinkin pään maalaus on hyvä. Isorovan mainitsemat "verkkosukat" ovat todellakin hieman pelottavat..:)
Taidolla tehty ja taidolla kuvattu! Itseä ainakin kiehtoo tuo värirajojen häivytys, se miten väri vaihtuu toiseen. Ja vastoin Jounin mielipidettä, kyllä noi metalliosatkin metallilta näyttää, aika vaikea minun parannettavaa keksiä.
Verkkosukathan tuovat glamouria, kysykää vaikka häneltä ;) Sorry, oli aivan pakko! :)

Predator on yksi suosikkimonstereistani, ja tämä näyttää kyllä esikuvaltaan. Tälläisen ympärille kun tekisi vielä vähän viidakkoa niin tulisi vielä näyttävämpi. Ja ehkä vähän lisää gorea, irtopää tms. No niin… jospa rauhoittuisi. :)
Tervo Salminen kirjoitti:
kyllä noi metalliosatkin metallilta näyttää, aika vaikea minun parannettavaa keksiä.
Lähinnä tarkoitin tuota vasemmalla olkapäällä olevaa härveliä. Panelirajat ja kulmat ovat vähän samaa tasapaksua väriä kuin muukin osa. Mutta ei paha puute.
Hyvin maalattu saalistaja. Vähän häiritsee liian iso pää ja lyhyet jalat, mutta sehän on valmistajan syytä, ei sinun. Ekassa Predatorissa itse saalistaja oli koko sarjan uhkaavimman näköinen otus. Vieläkin tulee kylmä hiki lopun käsirysyn aikana (ja olen nähnyt elokuvan vähintään 30 kertaa). Kakkosessa silmät teki siitä jotenkin koomisen näköisen. Alien vs. Predator nyt on pelkkä lastenelokuva josta ei sen enempää (hepun naama työstetty tietokoneella, yäks), mutta requiem oli jo askel parempaan suuntaan. Tosin ei senkään saalistaja(t) yllä ykkösen tasolle. Stan Winston rules!
Teemu Siltanen kirjoitti:
Verkkosukathan tuovat glamouria, kysykää vaikka häneltä ;) Sorry, oli aivan pakko! :)
Oliko tuo tarkoitettu vitsiksi?! Jutta Urpilainen on ehdottomasti eduskunnan kuumin mirri. Pääsisi meitsin punkkaan koska tahansa. Mmmiaauuu!!!!!
Kristian Koskela kirjoitti:
Tämä on todella hyvin tehty rumilus. Metalliosat onnistuneet todella hyvin, mutta vasemmalla olkapäällä olevaa Plasma casteria voisi jatkokäsitellä. Sen asento on hieman outo ja rajoja voisi korosta hieman.
juu olen samaa mieltä, siksipä laitoinkin tuon lähikuvan että näkee millanen malli on kyseessä, kaikki valettuna yhteen möykkyyn, olis voinut olla erillinen osa tuo "tykki". ja vaihtoehtoja sen asentoihin.
Hienosti maalattu kroppa ja varsinkin naama. Ja uskon että ei kasauskaan helpoimmasta päästä ole ollut. Tähän skaalaan saumojen siistiminen voi olla työlästä, kaikki kun todellakin näkyy. Korostuksia oisi voinut tehdä maalaten vielä sinne tänne ja jotenkin toi metallin yksitoikkoinen väri häiritsee. Revell ei ole ideaalein metallimaalivalmistaja. Mut muutenkin ois voinu ruiskulla ja maskeilla viel leikkiä lisää. Alustan vaatii alleen.
Aivan loistava! Noista verkkosukista vois heittää enemmänkin tarinaa, mutta antaa nyt olla, eihän siitä loppua tulisi. Viidakkoa vaan vääntämään…
Trivia tietoa, tiesittekö että predatoria piti ensin näytellä jean claude van damme (oikeasti),joka lopetti hommat kun hän kyllästyi juoksemaan punaisessa kumipuvussa kuumassa viidakossa. (tehostepuku camo efektiä varten)

Ja että eka versiossa predator oli pitkäkaulainen yksisilmäinen lisko ennen kuin Stan Winston tuli kehiin
(näkyy muuten special edition dvd:n bonuslevyllä).
Kristian Koskela kirjoitti:
Stan Winston pelasti Predatorin. Millä värillä olet litkuttanut?
tumman ruskealla oljyvärillä ihon ja mustalla metalli osat.
^ Eikö täällä vasta ollut aikamoista peitsientaittoa pelien käytöstä referensseinä? ;)
Mutta joo, molemmat AVP:t (PC) ovat ehdottomasti hankkimisen arvoisia. Ykkös-AVP on mariinilla pelattuna ehkä yksi pelottavimpia pelejä koskaan.

Hieno figuuri! Itselläni on tuo sama vielä kasaamatta, alkuperäinen Billiken. Näytti käyneen säkä sulla kopion kanssa, vaikutti näitten ja blogisi kuvien perusteella kohtuu-hyvältä.
Ruiskumaalaus onnistunut oikein mallikkaasti. Metalliosat voisivat olla minusta ehkä aavistuksen kuluneemman ja nuhjuisemman oloisia, mutta hyvä näinkin (kai sitä metsästäjä nyt varusteistaan huolta pitää)

Tuliko tässä kopiossakin muuten mukana vaihtoehtoinen suu kiinni oleva naama?
Itse taidan laittaa omaani joko sen tai sitten maskin, jotenkin tuon avoimen suuvaihtoehdon alaleuka tuntuu liian ulkonevalta.
Hieno Predator! Komppaan muita metalliosissa. Muuten hienosti maalattu. Ruiskua vaatii maalaus tässä skaalassa ehdottomasti… Predator on muuten Steve Wang nimisen herran luomus. Oli siis duunissa Stan Winstonilla… Thaimaasta Narinilta tulee hienoimmat Predator mallit nykyään…

Tämä Billikenin malli taisi olla ihan ensimmäisiä…
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Tuliko tässä kopiossakin muuten mukana vaihtoehtoinen suu kiinni oleva naama?
Itse taidan laittaa omaani joko sen tai sitten maskin, jotenkin tuon avoimen suuvaihtoehdon alaleuka tuntuu liian ulkonevalta.
tuli tässä matkassa ne vaihtoehto leuat, piti tähänkin vähän laittaa milliputtia leuan saumoihin, jäi sellanen reilun millin rako kun olin liimannut sen paikoilleen.
Hyvin sait sauman piiloon.
Miten muuten sovitteiden kanssa? Työvaihekuvista päätellen osissa ei näyttänyt olevan kupliakaan paljoa.

Billikenissä on kanssa tuon suuosan kanssa pientä täyttämistä tiedossa, sen suljetun suun kanssa (avoimen sovite lähestulkoon moitteeton), ei tosin ihan millikaupalla, mutta sen verran että milliputtia taidan käyttää. Jos laittaa maskin, näyttää joutuvan veistelemään naamaa hieman. Vielä en ole mitään tehnyt, kun en tiedä laitankin maskia päälle, vai sen suljetun suun.
Alaleuan ulkonevuudella tarkoitin tosin kyllä alunperin sitä että tuntuu tuo avoin suu kärsivän alapurennasta. Alaleuka tuntuu liian pitkältä.

Nyt kun tuota katsoi uudemman kerran, tuli mieleen pari pientä lisäystä joilla saisi yleisilmettä nostettua helposti, nimittäin johtoja.
Kypärään muutama (leffassa irrotti pari ennen maskin irrottamista, en muista tähän hätään montako), ja rintapanssarin ja vasemman olkapääsuojan väliin (toisiaan vastakkain oletan aukot, plasmaheittimen alla). Jälkimmäiseen kävisi esim. kitarankieli.
Kyllä sopi osat aika hyvin toisiinsa, vinyylissähän on se hyvä puoli että sitä voi kuumalla vedellä oikaista, tai muuten parantaa osien istuvuutta.

Johdotus kävi minullakin mielessä, mutta jätin sen nyt toistaiseksi tekemättä, on noita muitakin projekteja joihin pitäs vähän panostaa. (ettei pöytä taas täyty keskeneräisistä malleista)