Pienoismallit.net

Poilu, Champagne 1914

Lopetetaan vuosi 2008 eräällä parin vuotta sitten alkaneella projektilla, joka sai uuden kimmokkeen joulun aikaan nähdystä Päivä ilman sotaa elokuvasta. Figu sijoittuu Ensimmäisen maailmansodan aikaan ja tarkemmin vuoteen 1914. Tuolloin poilut eli ranskalais sotilaat oli vielä puettuna tummansiniseen ja punaiseen. Pian kuitenkin huomattiin kamppeiden värin soveltumattomuus nykyaikaiseen sodankäytiin ja väriksi vaihtui vaaleansiniharmaa eli Horizon bleu.

Figu on alunperin Andrean Beau Gestem, mutta jotenkin se ei viehättänyt ja rupesin miettimään vaihtoehtoa sille. Huomasin että aika pienillä muutoksilla siitä saisi 1MS aikaisen soltun. Ainoat muutokset itse figuurissa oli tyypillisen muukalaislegioonan helleliinan pois leikkaaminen lakista, sekä päätä kylmältä suojaavan hupun skulptaaminen pään ympärille. Alusta on itse massasta, tulitikuista ja maastotarpeista värkkäilty. Lapio on miljoonalootasta kuten on laatikon runkokin. Sitä on kyllä fiksattu aika paljon ja kannen jämä on muovisoiroista tehty. Lyhty ja tyhjät pullot on a la tamiya. Ruostuva säilyketölkki on ohuesta metalli levystä tehty.

Maalasin figun emaleja ja öljyvärejä miksaillen ja akryylejä käytin muutamiin detaljimaalauksiin. Kuvat jostain syystä näyttävät värit kirkkaampina kuin mitä ne luonnossa ovat. Salamaa en käyttänyt ja ei auttanut vaikka kuinka siirsin lampun paikkaa yms. Yritin "tappaa" värejä koska ei masentuneella fransmannilla masentavassa juoksuhaudassa voi olla kovin iloisen väriset kamppeet (varsinkin kun on punkkukin juotu jo edellisenä iltana;)). Joo,joo inorealismia mistä kaikki ei pidä, mutta kuratahroja olisi voinut olla enemmänkin mutta yritin nyt pitää ne kuitenkin kohtuuden rajoissa. Jopa mustavalko kuvista näkee että 1MS:n aikaiset soturit ovat olleet välillä todella likaisia jatkuvasta mudassa rämpimisestä johtuen.

Edit: Hyvää Uuttavuotta 2009 kaikille.:)

Kommentit

Mnojoo… kommentteja… Kaverilla vähän tyhjä katse.. mutta tuskimpa noissa (tai niissä elokuvan) olosuhteissa mitään riemunkiljahduksia tulisikaan. Värit on hyvät. Asento ja koko figun olemus on kans hyvä. Alusta vielä korostaa figun olemusta ja toimivuutta kokonaisuudessaan. Ainoa motkotuksen aihe on kiväärin tukki. Se näyttää rypyläiseltä (mutta tietysti vois kuvitella että sekin on likainen).
Täydet pisteet :-)
J Palmgren 31.12.2008 20:58 Vastaa lainauksella
Oliko piippu valmiiksi suussa vai onko omavalmiste?
Kiitos kommenteista! Piippu on ihan omaa valmistetta.
Vaikea kuvitella parenpaa esitystä aiheesta. Minulla on kyseinen elokuva DVDnä. Muta myös on toteutunut erittäin hienosti!! Fem boeeeng ja pöllö otsaan!!
Olin missannut tämän, no kehutaan nyt. Tässä on kyllä kaikki hyvän vinjetin ainekset eli vangitseva tunnelma, mielenkiintoinen ja onnistunut figuuri. Mukavasti oheis sälää ja onnistunut realistinen tausta.
En motkota mistään,
tässä on kyllä tunnelma hyvin vangittuna!!!
Tykkään!!!
Hieno on, sano…
Erityisesti nuo saappaiden kurat ovat vakuuttavia. Tamiyan valmisteeksi mainittu lyhty on todella hyvä esitys. Oletuskuvassa takin lieve vaikuttaa hiukan kiiltävältä, mikä vähän häiritsee, mutta kun muistaa mittakaavan ja sen kuinka hankalaa mallien kuvaaminen on, niin eipä tuo liene ongelma reaalimaailmassa mallia katsellessa. En tiedä pitäisikö juoksuhaudan olla vähän syvempi… parissa kuvassa näyttää siltä, että sankarimme tarjoaa päälakea naapurin tarkampujien maalitauluksi.