Pienoismallit.net

Mustang P-51 D Big Beautiful Doll

Jotta meikäläinen ei leimautuisi pelkästään IAF-faniksi, päätin laittaa välillä kuvan vanhemmasta tekeleestäni, eli mielestäni Spitfiren ohella tyylikkäämmästä WWII-hävittäjästä, Mustang P-51 D:stä. Malli on Hasegawan ja siirtokuvat muistaakseni Superscalelta (tuohon aikaan Tamiyan mallia ei ollut vielä saatavissa ). USAF:n hävittäjät varsinkin sodan loppuvaiheessa olivat usein yhtä värikkäitä kuin taitolentokoneet, ja tekemäni malli kuuluu selvästi tähän kategoriaan.

Mallin esikuva on varmasti monille tuttu, ja sitä on jo näillä sivustoilla käsitelty aikaisemminkin. Hävittäjä kuului Lt. Col. John Landersille 78th Fighter Groupista, joulukuussa 1944. Hän saavutti ässän arvonimen sekä Tyynenmeren- että Euroopan sotanäyttämöillä.

Kommentit

Jouni Koski 28.12.2008 11:34 Vastaa lainauksella
Siistin näköinen kone, mutta kuvien punaisuus jotenkin sumentaa kuvat.
Tally-ho 28.12.2008 13:02 Vastaa lainauksella
Jouni Koski kirjoitti:
Siistin näköinen kone, mutta kuvien punaisuus jotenkin sumentaa kuvat.
Kiitos kommentista, Jouni. Yritin poistaa punasävyä kuvista, ja nyt galleriasta löytyy vähemmän kylläinen sävytys
Hieno on kone. Kyllä tämäkin saitti kaipaa ainakin yhtä IAF-fania. Se on ehdottomasti rikkaus..ei köyhyys. Kaikkien kannalta.
Jouni Koski 28.12.2008 16:50 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Yritin poistaa punasävyä kuvista, ja nyt galleriasta löytyy vähemmän kylläinen sävytys
Ei turha toimenpide. Nyt paljon paremman näköinen:)
Tally-ho 28.12.2008 17:37 Vastaa lainauksella
Kristian Koskela kirjoitti:
Esikuvan mukainen, hyvä pinta ja hillitty sotkeminen. Tuliko ruudukko siirtokuvana, vai maalasitko itse? Niittejäkään ei ole korostettu liikaa ja plussat siitä. :P
Moi Kristian,

Ruudukko tuli siirtokuvana, ja ihme kyllä sain sen istumaan mielestäni erittäin hyvin koneen nokalle ja siipiin. Välillä meinasi kuitenkin tulla itku silmään. Nykyisin pyrin välttämään esim maihinnousuraitojen ja muiden isojen siirtokuvapintojen käyttöä, jos vain pystyn maalaamaan ne itse.
Tally-ho 28.12.2008 17:43 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Hieno on kone. Kyllä tämäkin saitti kaipaa ainakin yhtä IAF-fania. Se on ehdottomasti rikkaus..ei köyhyys. Kaikkien kannalta.

Kiitos kannustuksesta. Täytyy vielä ennen vuodenvaihdetta kaivaa joku mielenkiintoinen IAF-hävittäjä galleriaan.
Oikein hieno toteutus vaikeasta mallista.Nuo siirtokuvat erittäin aidon oloiset.Millaisen raakileen itse saan,kahdesta Airfixin,1:48 Mustangista,,,Missouri Armada ja Old Crow dekaalit jo valmiina.Hirvittää jo etukäteen.Tämä D malli on kai moderneimpia WW2 hävittäjiä,lentomatka huomioiden.Kyllä niitä Israelin koneita ois kiva nähdä lisääkin,,,kuka tekis F-15 Strike Eaglen,1:48,joka laskeutunut Israelin kentäl ja koko oikea siipi repeytynyt tyvestä asti ja molemmat pilotit turvallisesti istuimissaan,,,uskomatonta,mutta totta.Filminpätkäs kone oli Yhdysvaltain laivaston tai merivoimien sininen muistaakseni,mut Israelilaisten Eagle.
PhantomII 28.12.2008 21:00 Vastaa lainauksella
Siisti, ja hienosti säistetty vai oliko se sääistetty. Kuten lienee otettu huomioon siiven yläpuolisissa luukuissa, esimerkiksi tässä mallissa, oli Mustangien siiven yläpuolet AINA maalatut metallin värisellä maalilla, vaikka kone muutoin olisikin ollut maalaamaton. Näin siksi, että siiven yläpuolet (ainakin) olivat suojatut korroosiota vastaan ja ilmeisesti, jos rajusti vanhennettaisiin mallia, pitäisi kai siiven yläpinnalla näkyä "hopean" alta lähinnä keltaista/vihreää väriä, jota Amerikaanot tuohon aikaan käyttivät mm. ohjaamoissa ja laskutelineiden koteloissa. Onks joku muu lukenut saman asian jostain joskus? Ja tottapa tosiaan, IDF:n Mustangeja peliin vaan.
Hienosti tehty "musse"! Kollatessani tänään dekaaleja niin törmäsin laatikossa samaan dekaaliarkkiin ja siellä on tämä ko. yksilön dekaalit myös. Renkaita vois vähän elävöittää tässä mallissa…
AJ 5.1.2009 14:30 Vastaa lainauksella
Upea 'Stang, muuta ei voi sanoa! Pitäisi itsekin kyhätä jossain vaiheessa hamassa tulevaisuudessa Tamiyan samasta mittakaavasta oleva 'Stang; erityisesti kapt. Weaverin kone 362nd FS/357th FG. Dekaalit ja malli odottavat kokoomista, mutta tuo "natural aluminium metal" maalaus pistää hieman miettimään toteutusta.

Sinulla on tuo vaikea metallimaalaus onnistunut erinomaisesti "BBD" koneessasi - kuten jo sanottu erinomainen ja upea toteutus "BBD" 'Stangista - selvää näyttelykamaa!
Jere O 22.11.2009 17:19 Vastaa lainauksella