Pienoismallit.net

Toyota Carina ED autopista

Tässä malli jota olen tehnyt muutaman suurempi töisen ohella tässä pari kuukautta, tämän tein suoraan laatikosta, lukuunottamatta vanteita(päivitin vähän nykyaikaisemmiksi), jarruja(sarjassa ei ollut omia joten lisäsin milj.laatikosta) ja penkkien niskatukia, joita hieman muokkasin(laitoin oikean verkon umpimuovisen tilalle).

Malli on maalattu Mastonin spray-maaleilla ja mustat listat ja koko sisusta Revellin tuotoksilla. Mallin tekemisessä ongelmia tuotti oikeastaan vain nuo kromifoilaukset mutta ajan kanssa nekin onnistuivat suht hyvin.

Tamiyan vanha sarja oli hyvä rakentaa ja yksityskohdat olivat paikallaan lukuunottamatta jarruja ja huonosti sopivia lamppujen lasiosia

Kommentit

Onpa muuten siististi rakennettu malli! Kaikki näyttää niin kiiltävältä ja puhtaalta kuin autonäyttelyssä. Plussaa myös kivasta väristä.
Onpa foilaus tosiaan onnistunut, kuten malli muutenkin. Ainut mikä pistää silmään on toi vilkkujen väri, ovatko oikeesti noin keltaiset?
Hieno tojo,,,väri on rauhallisen vihree,,ja mikä upeaa,,sisustus sävyyn sopiva,,,oon itse ajanu viimeeksi vuoden 1969 mallista Corollaa,,,oli 90 luvun alkupuolel,,Toyota pienoismalleja on harvakseltaan kaupoissa.Erittäin siististi rakennettu.
Kiitoksia vaan, väri on niin lähellä paketin kuvan väriä kuin mun silmillä Mastonin hyllystä löytyi, oli omastakin mielestä hyvä valinta.

Vilkut vetäisin Revellin clear orangella, pitää tilata tuota Tamiyaa kun niin kehutaan.(on joskus purkki sitä ollutkin mutta en tiedä miksi en löydä mistään vanhasta mallista jotta voisi verrata)
Makuasioista: mustat taustapeilit ja kromatut ovenkahvat näyttävät hieman Bilteman tarvikeosilta oletuskuvassa. Ainakin ovenkahvat saisivat mieluusti olla samaa väriä korin kanssa. Makuasioita siis..

Mallailutekniikasta: kojelaudan ilmanvaihtoritilät(vai mitkä läpiviennit ne onkaan) näyttävät umpinaisilta, niissä pitäisi maalilla kus.. hämätä silmää. Muuten näyttää erittäin siistiltä työltä kaikin puolin. Hieno Toyota-malli!
Ovenkahvat ovat kromia koska oikeassakin on näin, peilit taas Tamiyan ohje käskee maalaamaan mustiksi, hassua kyllä niin valkoisen värivaihtoehdon peilit sitten taas valkoisiksi, tässä luotin ohjeisiin koska tästä vihreästä en löytänyt kuvia. Luulen että ovat voineet olla korin värisetkin, omastakin mielestä näyttäisivät paremmilta niin.

Täytyypi katsoa jos vielä litkuttaisi noita ritilöitä oikein kunnolla, jos katsot oikein tarkasti niin huomaat että hieman uskalsin jo yrittää, mutta oikeassa olet ei niistä sitä hirveästi huomaa. Vai meinaatko että ihan maalaisi?
Seppo Nurminen kirjoitti:
jos katsot oikein tarkasti niin huomaat että hieman uskalsin jo yrittää, mutta oikeassa olet ei niistä sitä hirveästi huomaa. Vai meinaatko että ihan maalaisi?
Ohjauspyörän molemmin puolin huomaa hieman jälkiä litkutuksesta, on vain jäänyt pieniksi pisaroiksi. Vastaavan tyyliseen kohtaan jossakin mallissa käytin todella kapeakärkistä mustaa cd-tussia. Sellainen voisi(ehkä) toimia tässäkin tapauksessa. Heti tuoreeltaan pitää silloin pyyhkäistä esim. apteekin bensalla tms. ohentimella kostutetulla kankaalla ylimääräiset tussin jäljet pois, jolloin väri jää vain syvennyksiin.
Nordu 27.12.2008 20:27 Vastaa lainauksella
Moroo,
perkuleen makee Toy ota!!!!!
^^Jaha, kävit katsomassa kuvan jonka laitoin? Piti korjata heti, jäi sen verran kaivamaan, onneks en liimaile noita koreja koskaan alustaan kiinni:)
Seppo Nurminen kirjoitti:
^^Jaha, kävit katsomassa kuvan jonka laitoin?
Jep, ruuvasin siis arvosanaakin samalla. Mielestäni onnistuit hyvin tuossa fixauksessa. Kun kuvassakin näyttää noin hyvältä, ei varmasti livenäkään jätä moitteen sijaa. :)
hei! ratti on väärällä puolella. tosi hieno maali pinta ja kaikki
Katselin uudelleen, myös tuota korjausta. Itse olisin ehkä tehnyt tuon "paikon" vähän enemmän harmaaseen taitetulla, toi musta tulee ehkä vähän turhankin paljon esille.

Onko toi vaihteenvalitsin väärin päin? Näyttää jotenkin luonnottomalle, että pikkulillillä joutuisi tuota lukitusnappulaa käyttämään. Ja muotoilukin viittaisi 180 astetta käännettyyn versioon.
Komea Toyo! Hieno ja maltillinen väri miellyttää ainakin minun silmääni kovasti.
Jos nyt jostakin pitää rutista, niin vaihdekeppi taitaa olla väärinpäin, kuten Tervo jo mainitsikin. ;)
-osku
Aargh! Olisitte eilen illalla sanoneet vaihdekepistä, :) pitäisiköhän vielä kerran avata tuo, näkyykö mitään muuta?

Toi ritilöiden väri tosiaan voi olla kuvassa vähän hyökkäävä mutta mielestäni kun katselee näin kasattuna ja vähän yläviistosta niin on riittävä mulle.
käsittämätön! :O on se sitten nätin näkönen :P
Tää on kyllä täydellinen.
ihan tajuttoman hieno! on kyllä esi kuvansa näkönen :D
Kiitos. Viel pitää tehä tölkit ja köysi perää kiinni niiku hääautois yleensä =) ja pikku korjauksii. (maalaussaumoja jne) On muute komee carina tää. siistin näköne maalipinta myös ! huomena jos kerkeis laittaa mitsu lanser evosta kuvia ku sattu eile valmistumaa. tai siinnäki on viel loppuviimeistelyt tekemättä. siitä on sit kuvia eri rakennus vaiheista.
ootko tehny noi penkkien siirtokuvat ite vai oliko jossakin sarjassa.
Moi Roope,

siirtokuvat tulivat sarjassa mukana.