Pienoismallit.net

Marder II

Malli oli perus Dragon laatua, tosin mallissa oli hauska virhe, nimittäin polttoainekorkin puuttuminen. Tämä johtuu siitä, että esikuvana toimineessa museovaunussa se puuttui. Tein korkin soveltaen muovilevyä ja jämäfotoetsiä. Referenssien puutteessa kelpaa hyvin ja korkki on luonnollisen näköinen. Toinen paha virhe oli ylä- ja alarungon huono yhteensopivuus josta johtuen jouduin kiinnittämään rungot toisiinsa ennen telojen asentamista, sillä muuten en olisi saanut rakoa kitattua.

Telat aiheuttivat päänvaivaa hajoamalla käsiin kasausvaiheessa. Sainpahan hyvän syyn hankkia friulin ketjut. Muuten kasaus sujui hyvin ja lisäsin vain radioon johdotukset, vaijerin nyysin vanhasta nelospanssarista (tämä puuttui mallista) ja tein sivulevyissä sekä takakannella olevat lenkit kuparilangasta. Työkalukiinnikkeet sarjan fotoetsiarkilta. Konekiväärin kiinnike valmistui muovitangosta ja metallilevyn suikaleesta.

Malli on maalattu lifecolorin ja vallejon maaleilla. Filtteröity, litkutettu, naarmutettu ja kaikki muu kiva päälle. Vanhan koulukunnan mallarit tietysti haluavat lynkata minut liian likaisen mallin rakentamisen vuoksi. ;)

Kommentit

Iltsu 24.12.2008 21:36 Vastaa lainauksella
Wow, on komia
ASA 24.12.2008 21:51 Vastaa lainauksella
Malli kokonaisuutena mieleiseni, hillitysti kurattu, mutta käyttökelpoisen näköinen. Saksalaisten kalusto oli pääosin hyvässä kunnossa kaikenlaisten panssaritarkastajien ja kovan kurin vuoksi, eikä vihollinenkaan armahtanut kaluston toimimattomuutta.
Kuvassa 5/6 näkyvät 75 PAk 40 laukaukset seisovat lähes nallillaan - tähän ei kenenkään rohkeus riitä, tämän kokoluokan patruunalaukauksia käsitellään huolella. Hylsyjä voi sen sijaan olla lähes missä vain, kun eivät vain haittaa toimintaa.

Se mikä puuttuu on miehistön henkilökohtainen materiaali - reput,tornisterit, karttalaukut, leipälaukut yms, sekä saksalaisten ongelma eli polttoaine - jerry kannut tai tynnyri sekä avoajoneuvon välttämätön pahe, eli peite, jota ilman elämä vaunussa talvella tai huonolla säällä on lähes sietämätöntä.

T ASA
Kiitos hyvästä ja rakentavasta palautteesta. Häpeäkseni myönnän, että tuollainen ammusten pystyssä pitämisen vaarallisuus ei tullut mieleeni. Varusteitakin olisi voinut lisäillä enemmän. Seuraavassa mallissa paremmin!
Boneheed 24.12.2008 22:26 Vastaa lainauksella
Elävän näköinen vaunu suorastaan kirkuu figuureita paikalle. Upea malli.
Kasimir K 25.12.2008 00:59 Vastaa lainauksella
Kerpeles onpas nätti! Mukavan kulunut mutta ei liian rähjäinen.
Erinomaisen hienosti toteutettu malli! Ainut asia mikä minulle sattui silmään, on noi kansallisuustunnarit(palkkiristit). Eikös ne ole vähän liian isot?? Oliko sinulla, Jukka referenssejä? Kuraus on muuten tosi hienosti toteutettu!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Erinomaisen hienosti toteutettu malli! Ainut asia mikä minulle sattui silmään, on noi kansallisuustunnarit(palkkiristit). Eikös ne ole vähän liian isot??
Palkkiristit ovat suoraan sarjan siirtokuva-arkilta. upload.wikimedia.org…-197-1238-16%2C_Russland-Mitte%2C_Panzerj%C3%A4ger_%22Marder_II%22.jpg
Omaan silmään näyttävät melko samankokoisilta, kun vertaa ristin kokoa työkaluihin.
Oikiassa olet. Sorry!
Hieno tankki, suorastaan huutaa dioraamaa. Harmillista ettei näissä nykymalleissa ole figuja mukana, edes sitä yhtä… Emmää löydä tästä negatiivista, mallista siis :-)

Itseltä löytyy hyllystä tsiisuksenwanha Tamiyan vastaava, saapa nähdä jaksaako koskaan valmiiksi tehdä.
Kiitos kehuista. :) Yritin lisätä vaunuun paria figua, mutta eivät mahtuneet millään sisälle. Silvoin yhdeltä figulta lähestulkoon kaikki ruumiinosat, mutta ei siitä huolimatta saanut sitä sijoitettua järkevästi paikoilleen. En tiedä mihin vaunuun figut oli tarkoitettu, nimenä vain german spg crew.
mallaaja 7.4.2012 10:03 Vastaa lainauksella
oisko vanhennus vinkkejä?