Tapoitko (turhaan) kiillon noista raptoreista tuossa valmis-kuvassa? Toi kolmoskuva antaa ainakin omiin silmiin hyvin matelijamaisen kiillon, viiminen on jo turhan matta, vai peittääkö valo kiiltoa?
Joka tapauksessa todella eläväksi olet tuon värimaailman saanut, myös tuossa triceratopsissa.
DinoPark
Nahan luonti
Dinot saivat värit pintaansa ihan pensselöimällä.Triceratopsille maalasin mustan pohjavärin päälle kevyesti Vallejon Desert Yellow akryylimaalilla "paksun" litkutuksen. Tarkoitus oli saada väri kunnolla nahan koloihin. Maha sai ihan kunnon peittävän pinnan samalla värillä.
Värin kuivuttua otin esiin Burnt Umber- öljyvärin, jolla sudin yläpuolen siten, että se peitti osaksi kohollaan olevan ihon suomut. Väri ei peittänyt kunnolla, ja ihosta tuli jo hieman eläväisempi, kun musta pohjamaali ja Desert Yellow paistoivat sieltä täältä läpi. Tämän maalauksen jälkeen kyllä löytyi korjattavaa.
Jouduin vielä paikkailemaan muutamaa saumaa. Samoin havaitsin, että olisi pitänyt suihkaista musta pohjaväri myös saumojen päälle tekemiini surfaser täpliin. Öljy ei oikein tahtonut peittää ko. täpliä…
Ajattelin , että teen luupanssarit ja sarvet vaaleiksi. Laitoin pohjalle väriksi Yellow Ochre öljyvärin, mikä ei lopuksi ollut hyvä ratkaisu. Väri oli liian voimakas.
Sarvet ja nokan sain korjattua sudittua luut kevyesti valkoisella öljyvärillä. Niistä tuli mukavan läpikuultavat. Keltainen hävisi lähes kokonaan. Pienemmissä luissa tämä ei onnistunut voimakkaan keltaisen takia.
Velocitraptorit sudin samaisella Yellow Ochrella kevyesti harmaan pohjamaalin päälle.
Tämän päälle töpöttelin pienellä pyöreällä siveltimellä epätarkkoja tiikeriraitoja, punertavalla ruskealla, Burnt Sienna öljyvärillä.
Puhdistin siveltimen, ja otin ihan vähän kerrallaan siveltimen kärkeen havun vihreää, Viridian Green-öljyväriä. Tällä tein hieman tummia raitoja ja täpliä rikkomaan tylsän punaruskean värityksen.
Vatsapuolelle litkuttelin Burnt Sienna litkulla väriä koloihin. Iho tuli huomattavasti elävämmäksi.
Tämän jälkeen olisikin mennyt tupakkia, jos polttaisi…
Öljymaali ei kuiva nopeasti, ja maalia oli paksusti. Lisäksi rakennustilani ei ollut ihan huoneen lämpöinen. Kahden viikon kuluttua kyllästyin ja pakkasin dinot pahvilaatikkoon hyvin suojattuna. Tämän jälkeen ne saivat lämmitellä viikon verran karvaisen kollikissan vieressä leivinuunin päällä .
Loppusilaus Velocitraptoreille oli kevyt sutiminen Mig:n punaruskealla pesulla, ja silmien teko mustalla öljyvärillä. Silmiin lisäsin pienet valkoiset pisteet luomaan heijastusta. Samalla varovasti valkaisin näkyviä hampaita.
Kynsiin laitoin mustaa öljyväriä, ja päälle sekoitin hieman valkoista himmentämään väriä.
Triceraptorin viimeistely meni kokeiluksi.
Litkutin koko otuksen Yellow Ochre-öljyvärilitkulla. Tarkoitus oli taas saada suomujen välit vaaleammaksi. Litkutuksen päätteeksi pyyhin paperilla korkeammalla olevista kohdista.
Samantien otin Burnt Umber väriä pensseliin, ja sudin ruskeaa kohollaan oleviin kohtiin. Väri valui myös suomujen väleihin, mutta välit jäivät kuitenkin hivenen vaaleammaksi.
Maalin hieman kuivuttua pyyhin paperilla koholla olevista paikoista tumman ruskeaa pois, näin sain hieman valoa ja varjoa aikaan.
Sitten nahka olikin luotu.
Nahassa olevat pienet luupiikit olivat ongelmalliset. Kokeilin laittaa alusväriksi mustan, ja päälle sudin kevyesti valkoista. Silti ne näyttivät päälle liimatuilta kiviltä. lopuksi sudin nekin samalla Burnt Umberilla. Tämän alta jai kevyesti hohkamaan valkoinen väri, ei ihan luun väri , mutta eniten silmää miellyttävä kokonaisuus.
Öljyväreissä on kieltämättä se hyvä puoli, että pitkä kuivamisaika antaa korjausaikaa, ja aikaa kokeilla eri sekoituksia. Pieleen menneen värin voi helposti pyyhkiä pois.
Taidan siirtyä figuurimaalauksessakin öljyväreihin. Ainakin valojen ja varjojen teossa. Asun pohjavärin voi kyllä maalata akryylillä tai emaleilla.
Tätä kokeillaan uteliaissa tutkimusmatkailijoissa.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.