Pienoismallit.net

FAI-M

ACE:n valmistama pikkuruinen FAI-M panssariauto oli koostaan huolimatta, tai ehkä siitä syystä haastava rakennettava. Mikään osa ei sopinut heittämällä paikoilleen. Veistä, hiomapaperia ja puristimia joutui käyttämään jokaisen palikan kiinnittämiseen. Mukana tuli myös pienin koskaan näkemäni etsiarkki joka sisälsi 4 vetokoukkua.

Kuvissa näkyvä alusta ei kuulu tähän malliin, vaan auto tulee tulevaisuudessa hautautumaan muutaman muun mallin kanssa Talvisota-aiheiseen dioraamaan.

Kommentit

Miten yritit litkuttaa? Akryyleillä? Öljyväreillä? Mikä maali pohjalla?
Pohjalla Revellin emali, litkuttaa yritin Migin washilla.
Kokeileppa joko aksyyli maali tai lakka ja sen päälle esim hajuttomalla tärpätillä reilusti ohennettua öljyväriä. Toimii ainakin minulla. Toi migin wash on kai tinneri tms ohenteinen? Sekin vaatii alleen akryylikerroksen. Jos emalin päälle vetää tinneri ohenteista washia niin tosi tosi varovasti ja ohuelti. Ja jos pinta on matta niin se imee washin aika tiiviisti itseensä ja jättää ruman jäljen. Mielummin joko kiiltävä tai satiinilakka alla. Muutenkin washeja kannattaa laittaa harkiten eikä vetää koko pintaa sillä. Eikun rohkeasti tulta päin vaan.:)
Hienon mallin olet saanut aikaan. Onhan se aika pieni enkä siksi ole vielä omaani aloittanut. Näillä nakeilla siitä tuskin esittelykelpoista saa..
Kiitos kommenteista.

Mikko: Tuo washi tosiaan levisi urista ja imeytyi pintaan saaden aikaiseksi törkeitä läikkiä. Vaatisi varmasti alleen ainakin kiiltävän lakan jos ei muuta. Lisää harjoittelua noiden suhteen.

Tomi: Juu toi on Revellin 10 litran perhe- / heavyuser-pakkaus. :)
-Sami- 14.12.2008 21:34 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen vinejetti (?) , varsinkin kun ottaa huomioon mittakaavan. Vanhennuskin näyttää ihan hyvältä.
Oletuskuvassa näyttäisi, että vasen takarengas on vähän oudossa asennossa(kuvakin voi valehdella). Hyvältä näyttävä pikkuskaalan peli, kuten edellä kerrottu. Kannattaa huomioida myös alusta, joka(varsinkin skaala huomioiden) on todella hyvin toteutettu.
Tuo alusta ei tule jäämään malliin. Tarkoitus on myöhemmin upottaa malli T-26:n kanssa hankeen.
Tuosta washien käytöstä, yksi tapa on käsitellä maalipinta ensin ns white spiritillä joka täyttää maalipinnan huokoset ja näin tumma pesu ei sitten tummenna pintaa liikaa. Ja tietty se käsiteltävä pinta pitää olla kuiva, mieluiten vähintään 24h.
mika t. 15.12.2008 10:34 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen vehje, kun vielä huomioi, että mallin koko ei järin suuri ole. Mallin säistäminenkin on onnistunut hyvin, joskin pientä litkutusta kaipaisi, joten sitä harjoittelemaan :)
Mutta onko tuo takarengas, josta Muikkukin jo totesi jotenkin hassussa asennossa?
Takarengas on kyllä ihan suorassa, mutta renkaan ja lokasuojan välissä on ehkä hiukan reilusti ilmaa. Säistämiseen käytin ainoastaan pastellijauhetta. Nyt ajatellen esim. kuivaharjaamalla olisi voinut saada yksityiskohtia paremmin esiiin.

Noita washeja ja litkutuksia täytyy tosiaankin harjoitella vielä melkoisesti.