Pienoismallit.net

Fw 190 D-9

Trumpeterin ison skaalan pitkänokka wulffi. Onhan näitä "Langnasen Doria" tullut jo aika monta tehtyä pienemmissä mittakaavoissa, mutta tämä mittakaava vielä puuttui.
Paras rakennettava on ehdottomasti tähänastisista ollut tuo Hasegawan 1:32 mittakaavainen, mutta katsotaan mitä tämä tuo tullessaan.
Muilta sivustoilta ongittu tietoa että ongelmia on tiedossa: esim laskutelineluukkujen sisäpuolen detaljointi ja mootorin yläpuoliset pellitykset ovat pielessä.
Samoin moottorin kaapeloinnit ja letkut puuttuvat tyystin, mikä haittaa siksi että moottorin takaosa näkyy laskutelinekuiluista. Moottoria itseään ei saa näkyviin ellei tee isoja muutoksia ja tietysti moottori itse on hyvin detaljoitu. Mutta kuten norjalaiset sanoo, "stay tuned on the channel" niin katsotaan mitä ja miten nopeasti tästä valmistuu ;-)

merkinnät

Viimeistelyvaiheessa ruisku lopetti toimintansa, joten pakokaasuvanat ym. on tehty pastelliliitujen jauheella. En sotkenut konetta kovin paljon, koska tämä kone valmistui hyvin sodan lopulla, joten tuskin se kovin pitkään ehti lentää. Lakkaukset tehty GW:n mattalakalla. Kiiltävä lakka sen alla JOhnssonin parkettilakkaa. Paneelirajat litkutettu GW:n Washeilla. Kokonaisuutena malli oli miellyttävä rakentaa. Eihän tämä tietenkään TAMIGAWAn laatua ollut, mutta ei niin hirveän huonokaan.
Kone nyt lakattu ensiksi kiiltävällä lakalla. Siirtokuvien laiton ja paneelilitkutusten jälkeen oli puoli-himmeän lakan vuoro. Seuraavaksi loput osat ja lopullinen sotkeminen / aidonnus (tai kuten Lontoon murteella sanotaan: weathering) Valitettavasti joidenkin pikkutekstien pohjat hopeoituivat, joten MicroSettiä peliin, niin nistäkin päästään.
Nyt kone vihdoinkin sai maalia pintaansa. Kun löysin kuvan tästä JG2:n koneesta keväältä 1945 päätin toteuttaa sen. Koneella ei ole isoa numerotunnusta rungossaan ja rungossa ei ole "rintamatunnus" nauhaa. Se mikä tekee yksilöstä mielenkiintoisen, on koneen historia. Aloitti A-6 mallina, modifioitiin A-8:ksi ja viimein D-9:ksi. Maalaus on sitten sen mukainen. Alapuoli normaali RLM 76, yläpuoli RLM82 ja 83, mutta D-9 modifioinnin jälkeen maalattu ainoastaan RLM 81:llä. Ja iso osa uusista (ja uusituista) alumiinipelleista on jätetty ilman maalia. Ennekuin pääsi maalaamaan, piti korjata useampi mallissa ollut virhe, mm. kaarevat…
Tässä on nyt niitä 2 euron kolikon kuvia, joita haluttiin nähdä. Kolikon ohessa näkyy myös ohjaamo. Sinne sai tehdä itse lisää detaljeja ja syöksyvyöt piti kans lisätä. Mallissa kun niitä ei ole mallinnettu mitenkään. Vöyt on tietenkin Eduardin 1:24 Luftwaffe seat belt paketista.
Moottori pistetty kasaan. Harmi että kaikki moottorin detaljit jää piiloon pellitysten alle. Ja moottorin takaosa mikä näkyy laskutelinekuiluista on vailla johdotuksia ja letkutuksia. Eli kovasti pitää jaksaa tehdä itse detaljia jotta saa hyvän. Laskutelineiden jousitus on valmistajan tavan mukaisesti tehty "toimivaksi", mutta koska saksijousen kiinnitys on tehty liian heppoiseksi, on ne käytännössä liimattava kiinteäksi. Itse tein kuitenkin - hetken mielijohteesta - päätöksen tehdä ne toimiviksi, eli porailua ja akselitapit venytetystä valurangasta niin toimivuus on taattu.