Pienoismallit.net

F-16 MLU

Tässäpä tämmöinen välipala projekti tankkien väliin. Kyseessä on Revelin 1:72 F-16 Mlu Hollannin ilmavoimien tunnuksilla. Kyseinen koneyksilö osallistu Kosovon kriisiin, jossa pudotti yhden MIG-29:n. Merkintä pudotuksesta on nähtävillä koneen kyljessä ohjaamon kuomun alla.

Koneen maalasin Lifecolorin väreillä ja mattalakka Vallejolla ruiskua käyttäen. Litkutuksessa käytin öljyvärejä, akryyleja sekä tavallsia vesivärejä, jotka toimivat yllättävän hyvin.
Koneen laatu oli tyypillistä Reveliä eli hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Ilmanottoaukon kohdalla vaadittiin melkoisenpaljon kittailua/hiomista, sekä laskutelineet tuottivat jonkin verran hankaluuksia. Muuten osien sopivuus oli hyvänlaista. Yksi suuri harmi oli kirkasosien valurangat, jotka olivat paksuja ja varsinkin kuomun takaosassa isolta alueelta kiinni läpinäkyväksi jäävässä osassa, jonka takia yhdessä kuvassa näkyy varsin ruma jälki.

Kommentit

Tupe 11.12.2008 20:05 Vastaa lainauksella
Näyttää todella hyvältä noin pieneen skaalaan, mutta onko tuo todella Hollannin ilmavoimien? Tunnukset näyttävät erehdyttävästi Tsekin tunnuksilta.
Tuomas Hirvilammi kirjoitti:
Tunnukset näyttävät erehdyttävästi Tsekin tunnuksilta.
Samaa vilkuilin minäkin. Kaikenkaikkiaan hieno malli.
mika t. 11.12.2008 20:09 Vastaa lainauksella
Hollantilainenpa hyvinkin 322 Sqn Leeuwarden. myönnettäköön, että tunnukset alkuun hämäsivät myös allekirjoittanutta.
mielenkiintoista :) No hollannin lipun värit siinä on :)
-Sami- 11.12.2008 20:24 Vastaa lainauksella
Kyllä osaa olla hyvän näköinen, vaikka itse henkilö-kohtaisesti en juuri ole nyky-ajan hävittäjistä kiinnostunutkaan. Pitänee koittaa itsekkin tälläinen nyky-aikainen tehdä, niin jospa vaikka kiinnoistuisi näittenkin näpertämisestä. Hieno!
Juha A 11.12.2008 21:18 Vastaa lainauksella
Jep, Tsekin ja Hollannin tunnukset ovat hämäävän samanlaiset:

en.wikipedia.org/wiki/Image:Netherlands_roundel.svg
en.wikipedia.org/wiki/Image:Czech_roundel.svg

Ja vielä vinkiksi niille, jotka eivät ole tätä itse löytäneet:

en.wikipedia.org/wiki/Roundel#Roundels_of_national_air_forces
Ihan siisti Viperihan tuosta on tullut. Noista lasiosien käsittelystä sen verran, että niitä saa ja pitää uskaltaa hioa, eli noi valurangan jämät (jos ei kuoppia tai murtumia tule), voi tasoittaa veitsellä ja sitten ihan raakasti hioa kuten tavalliset osatkin. Noilla autokorien kiillotukseen käytetyillä MicroMesheillä ja kiillotustahnoilla noi hiomajäljet saa näkymättömiin. Esim. noissa japsien F-16 -malleissa tahtoo kulkea valusauma vielä keskellä lasia pitkittäin, ja senkin saa em. menetelmällä hävitettyä.
Hauukootus,,tää Lockheed on super-hienon näköinen,,,päivä ja weekend uus koittaa,,,kehtaanko näin upeen koneen jälkee laittaa,,,Bae Sea Harrieria tuomittavaksi kupoleineen ja ohjaamoineen?? Nighty night and new day.
mika t. 12.12.2008 06:25 Vastaa lainauksella
Valitettavasti lasiosassa on sekä kuoppa että murtuma, sillä lasiosa oli osittain vääntynyt irti rangastaan jo ennen varsinasta irroitusta.
On hienosti onnistunut, maalipinta on mielestäni hyvin realistisen näköinen ja todella hyvin olet saanut pienetkin yksityiskohdat näkyviin. Itseasiassa luulin ensin tätä 1/48 koneeksi ennen kuin vilkaisin mittakaavaa.