Pienoismallit.net

Stuka G-2

Tämä projekti kesti turhan pitkään. Olin nimittäin hukannut mallin lasiosan ja siksi Pitkätikku-Stuka jäi odottelemaan päivää parempaa. Noh, yllättäen kaivattu osa löytyi ja sain vedettyä tämän loppuun. Muutoin malli meni kasaan mukavasti mutta seuraavia huomioita: ohjaamo on täysin tyhjä. Siivekkeet ja solakot aivan liian paksut, olisi pitänyt hioa ohuemmiksi. Tykinputket hieman paksut. Silti kaiken kaikkiaan hyvä rakennettava. Vaikein osa oli juurikin tuo lasiosa, jonka maskaamisessa päädyin lopulta Parafilmin käyttöön. Teipit olivat joko liian paksuja(Tamiya) tai eivät pysyneet kiinni(Scotch).
Monta virhettä mallissa, joita saa tuoda esille:)

Pari kuvaa lisätty :) Antennilanka ja muut heebelit puuttuvat edelleen. Pitot-putken maalasin mutta yläpintaan tuli väärä väriä mukaan. Pitää sekin korjata.

Kommentit

En meinannut heti uskoa että kyseessä on 1/144-mittakaavan malli. Loistavaa jälkeä!

Hasen aloitettu 1/48 suksiversio on roikkunut meikäläisen nurkassa jo useamman vuoden. Pitäisiköhän asialle tehdä jotain?
Jyri No 29.11.2008 19:53 Vastaa lainauksella
Tässä mittakaavassa tuon ohjaamon sisustaminen kyllä on jo silkkaa masokismia.. ;) noi kuomun raamit on kyllä hienosti onnistuneet. Varmaankin noi teipit on tähän mittakaavaan vähän karkeita. Ei moittavaa mallista löydy mittakaava huomioon ottaen. (Näitähän muuten mahtuu vitriiniin vaikka kuinka paljon, siipien väli vissiin 8 cm kieppeillä?)
Hieno kone näinkin pienestä,,mistäs meinaat tähän mittakaavaan saada antennilangan,,näkyykö ees silmillä katsottuna ilman linssejä ? ;-,,Hiusten halkominen kai,,heh.
J Pokki 29.11.2008 20:05 Vastaa lainauksella
Voi kiesus. Eikös taikominen ole säännöissä kiellettyä ;-) Yllätyin todella, kun katsoin tuota mittakaavaa, enpä tule näin hyvännänköisiä koneita aina isommissakaan mittakaavoissa vastaan. Virheitä en löydä, enkä kyllä tunnistaisikaan vaikka olisi punaisella ympyröity. Mutta työnjälkeä ei voi kuin ihastella.
Tähän voisi todeta tylsästi, että WAU
Aivan mahtavasti tehty stuka, tuossa kabiinin maskaamisessa on varmasti ollut puhaa :)
Viikon Malli-tittelin tämä ansaitsee kyllä, juuri niin pienoismallin näköinen kuin pitää ollakkin, tuollaista siistin "pehmeää". Ja mittakaavakin tuo pointseja! * * * * *
Häkellyttävää! Tämä olisi hieno malli 1/48 skaalaisenakin. Tuo kuomun maskaaminen ei mahdu allekirjoittaneen käsityskykyyn!
Vaikea uskoa silmiään. Aivan mahtava. Lasiosa on minultakin hukassa 1/48 stukassa, eikä tunnu mistään löytyvän korvaavaa. On ilmeisesti ostettava kokonaan uusi loota. Kymmenen pistettä ja pöllö otsaan sinulle!!!! Tai siis 5 tähteä.
Viikon mallia pukkaa.;) Loistavaa työtä veli.:)
Jouni Koski 30.11.2008 11:12 Vastaa lainauksella
Nuo mainitsemasi pikku puutteet tuskin häiritsevät katsojaa kun konetta katselee livenä. Itse olisin tyytyväinen jos saisin tuollaista jälkeä aikaan isommassakin mittakaavassa :)
Kasimir K 30.11.2008 11:18 Vastaa lainauksella
Uskomattoman hieno! Laittaisikko vielä kuvan josta saa käsityksen mittakaavasta vaikka 2e kolikko viereen?
Kuvia lisätty vertailtavaksi;D Ja pitot-putki on 0,2 mm:n messinkilankaa. Maskaamiseen hukkasin aikaa kun yritin tosiaan ensin teippejä. Lopulta Parafilmillä onnistui loistavasti.
Taitaa olla suklaamakeinen tuo 10 sentin kolikko =)
ppp 30.11.2008 14:21 Vastaa lainauksella
1:144? Sanattomaksi tässä jää.
Eip' kyllä muuta moitittavaa keksi kuin mainitsemasi tykinputkien paksuus. Loistava malli Stukasta.
1:144? Ei uskoisi, että niinkin pienessä kokoluokassa kun on niin hieno.
nätti pinta tos. ihmettelen vaan koko valintaasi?
Teemu Jokinen kirjoitti:
nätti pinta tos. ihmettelen vaan koko valintaasi?
Terve,
mikäpä siinä ihmetyttää :)

Niko
Alex 5.12.2010 11:03 Vastaa lainauksella
upea malli siirtokuvat on onnistunut ja maalaus ja kuviot ja vielä nuo ohjaamon raamit
Aleksanteri.Tuuponen kirjoitti:
upea malli siirtokuvat on onnistunut ja maalaus ja kuviot ja vielä nuo ohjaamon raamit
Kiitokset :)
Tykkistuka ,,Jawohl…Wunderbar!!!!Kanonenvogel-das Beste!!