Pienoismallit.net

Kirjelaatikko

Postin kirjelaatikon ohi kävelee päivittäin lähes jokainen ihminen.Kirjelaatikko on tavallistakin tavallisempi arkipäiväinen asia, niin jokapäiväinen, ettei sen olemassaoloa huomaa tai muista ja kysyttäessä neuvoa missä on kirjelaatikko ei siihen kykene vastaamaan, ihminen on vain outona ja ymmyrkäisenä…
Kirjelaatikko on tehty 1,5 mm polystyreenilevystä, sivut on liimattu toisiinsa ja kulmat hiottu ja pyöristetty. Samoin on toimittu betonisokkelin kanssa. Laatikon kansi on 0,5 mm polystyreenilevyä. Kierjeluukkua varten porasin ja viilasin oikean kokoisen aukon, johon upotin 2 mm styreenitangon, josta jätin osan näkyviin. Tangon alalaitaan liimasin toisen 0,5 mm paksun styreenitangon kädensijaksi.Syvennykselle tein myöskin aukon, johon upotin palan polystyreenilevyä. Tyhjennysluukun saumat nakersin kaapimella. Lopuksi hioin luomukseni tonnisella vesihiomapaperilla ja otin siitä silikonimuotin. Tällä hetkellä minulla on seitsemän valmista kirjelaatikkoa…!? Kuvan maalattu laatikko on siis polyuretaanihartsista valettu, pohjamaalattu, pintamaalattu sekä lakattu hieman kiiltäväksi, ehkä hieman auringon haalistamaksi. Postin tunnus on sinistä kontaktimuovia, tarraleikkurilla leikattu.

Kommentit

J Pokki 27.11.2008 20:00 Vastaa lainauksella
Kirjelaatikkohan se! Siisti ja simppeli, niinkuin esikuvansa, eikä ihan jokapäivänen näky pienoismallina. Oliko tällä projektilla vielä yhteys johonkin suurempaan kokonaisuuteen tai muu vastaava tarkoitus, vai ihanko vain tekemisen ilosta tehty? Tuota mittakaavaa vain katselin, poikkeaa kohdallasi totutusta…
Pekka 27.11.2008 20:31 Vastaa lainauksella
Etkös ole vielä saanut noista tarpeekseksi? ;)
Jarmo 27.11.2008 20:40 Vastaa lainauksella
Kun ei oikea kylki näy, niin on pakko tulla viisastelemaan… Onko tossa "ovi"-osassa, oikeanpuoleisen kulman takana, korkeussuunnassa jotakuinkin puolivälissä laatikkoa pieni pyöreä reikä avainta varten?

Oikeasti kyllä erittäin hyvän ja aidon näköinen.
(nimimerkillä tommosia ihan liian monta kertaa tyhjentäneenä…)
Lainaus:
Jarmo kirjoitti:
Kun ei oikea kylki näy, niin on pakko tulla viisastelemaan… Onko tossa "ovi"-osassa, oikeanpuoleisen kulman takana, korkeussuunnassa jotakuinkin puolivälissä laatikkoa pieni pyöreä reikä avainta varten?
Avaimelle toki löytyy se pieni pyöreä reikä sieltä oikealta.
Komea loota :) Tekstit puuttuu syvennyksestä, mutta eipä niitä välttämättä tarvitse. Jos en aivan väärin arvaa, tälle tulee puu kaveriksi?
Lainaus:
J Pokki kirjoitti:
Oliko tällä projektilla vielä yhteys johonkin suurempaan kokonaisuuteen tai muu vastaava tarkoitus, vai ihanko vain tekemisen ilosta tehty? Tuota mittakaavaa vain katselin, poikkeaa kohdallasi totutusta…
Joo, tämä mittakaava ei ole minulle mitenkään tyypillinen, kirjelaatikko on osa harjoitustyöstä 1:35 mittakaavassa. Kyseessä on sellainen pieni dioraama. Täytyy todeta, että on hyödyllistä rakentaa eri mittakaavoihin, sillä jokainen skaala vaatii omat erityishuomionsa. Tietenkin tässä on mukana myös tekemisen iloa, kuten aina…
Lainaus:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Komea loota :) Tekstit puuttuu syvennyksestä, mutta eipä niitä välttämättä tarvitse. Jos en aivan väärin arvaa, tälle tulee puu kaveriksi?
Terve Lappis. Tekstit pitäisi kyllä laittaa, jotta mummot tietäisivät milloin laatikko tyhjennetään- ei tarvitsisi koko päivää verhon takana kytätä. Olet oikeassa, että puu tulee kaveriksi, tässä tapauksessa vaahtera.
Tyylikäshän se, itselläkin löytyy jo yksi kopio tätä hartsista miniatyyriä :)
Pasi Kiiski 27.11.2008 23:00 Vastaa lainauksella
Ihan hyvä ikuistaa nämäkin lootat pienoismalleiksi.Meidän kylältä postilaatikko lähti jo vuosia sitten.Kohta loputkin lootat muuttuu Itellalaatikoiksi kunnes katoavat Itellakonttoreiden kanssa kokonaan.Jäljelle ei jää kuin iso organisaatio Itellahallintovirkamiehiä ja Itellapomoja.
Pienoismallissa sentään loota jää elämään.
Terve Untamo. Olen ihan oikeasti liikuttunut. Minun hlökohtaisista töistäni ei ole kukaan koskaan ole aikaisemmin valmistanut pienoismallia. Nyt on. Sinä olet tehnyt upean pienoismallin kirjelaatikostamme jonka minä ja ystäväni olemme muotoilleet ja suunnitelleet vuonna 1996!

Voitimme työllämme (edesmenneen) Suomen Postin kirjelaatikon muotoilu- ja suunnittelukilpailun. Pienoismalli on aivan älyttömän hieno ja herkkä toteutus! Kiitos siitä.

Ps. jos sinulta löytyy vielä useampi valmis pienoismalli kirjelaatikosta, saisinko niistä yhden? Voit myös pyytää maksun.
[email protected]