Pienoismallit.net

Finnair MD-11 'Santa Claus'

Welsh Modelsin vacuform-sarjasta rakennettu malli. Siipimoottorit ovat polyuretaania, kopioitu Revellin 'A300-600 Super Transporter' -rakennussarjasta. Laippaohjaimet ovat myös polyuretaania. Wingletsit scratchinä, sarjan omat (valkometalliset) olivat karkeat ja niitä oli vaikea työstää sopiviksi. Valkometalliset laskutelineet jätin käyttämättä koska olisivat vain heikentäneet yleisvaikutelmaa. Antennit yms. pikkuosat scratchina. Pyrstömoottoria modifioitu runsaasti, imuaukossa käytetty messinkiputkea. Siipien yläprofiilia parannettu rungon läheltä.

Joulupukki Draw Decalin arkista, Finnair-tekstit ja liput Welshin arkista. Detaleja Skylinen CityBird-arkista.

Koneyksilö poistui hiljattain Finnairin laivastosta.

Kommentit

Eero H. 25.11.2008 18:21 Vastaa lainauksella
Hyvä kunnianosoitus OH-LGC:lle. Erittäin hieno mädäri.
Hyvä ja hieno malli! Vaikka en nyt mikään tuntija ole näitten suikumatkustajakoneitten kanssa, niin on kumminkin tullut joka kesäkausi käytyä Vantaan lentokentän laitamilla koneita katselemassa. Hauska nähdä noin hyvin tehty ja maalattu ja myös käsitelty MD-11 malli ! Ja etenkin Suomi aihe :) . Tähtiä neljä.
Tommi A 25.11.2008 18:54 Vastaa lainauksella
hieno. mikä on toi musta aukko tos peräs?! :)
?????
Kiitokset kommenteista!

Tommi:
Tuo musta kohta on syntynyt APU:n (varavoimayksikön) pakokaasuista. APU on pieni kaasuturbiini, jota käytetään moottoreiden käynnistykseen sekä myös sähköntuottoon kentillä, missä ei ole saatavana maasähköä.

Kai:
Mikä lakkauksessa meni pieleen?
Tosi hieno pienoismalli osista.Tämä onkin tuttu kone ja oli luonnossakin komeaa katseltavaa,kun odotettiin Finnairin Boeing 757;aa v,2000 Vantaalla.Erityisen hienoo olis malli ,jos itsekkin oon ollu lennolla,pikapyrähdyksenä Portugaliin 1995,,Suomen eka MD-11,,,OH-LGA,,eli "OLGA",,,,mahtavia koneita ja hiljaisia.
wade 26.11.2008 09:05 Vastaa lainauksella
Upeaa jälkeä vacusarjasta, tai mitä siitä nyt enää jää scratchina tehtyjen osien jälkeen. Tästä olisi kiva nähdä myös rakennuskuvia? Kiinnostaisi myös kuulla nuo siipien värisävyt, keskinäinen kontrasti on hyvin luonnollisen näköinen. Ja mikä on tuo viimenen lakkakerros, niin on kuin lasia katselisi!

Hillitty säistäminen täydentää hienosti noita lukuisia pikkudetaljeja, täytyy kai itsekin vaan alkaa kokeilla tuota säistämistä kun se näköjään on mahdollista tehdä myös 1/144-mittakaavassa.
Jotain rakennuskuvia pitäisi löytyä mutta voiko niitä laittaa tähän vallmiin mallin galleriaan vai teenko rakennublogin postuumisti? =)

Siivissä vaaleanharmaana on Xtracolorin BAC 707, Coroguard on itseasiassa maalattua blankkoa siirtokuvakalvoa, värisävyä en valitettavasti enään muista, mutta suht. neutraali tummahkon harmaa kuitenkin.

Lakkaa meni malliin reilusti koska halusin pinnoista aivan sileät. Ajatuksena tässä oli se, että saan dekaalit täysin peittoon. Lakkaus- ja hiontakertoja oli useita. Lopullisen, ohuen lakkakerroksen vedin mattapastalla sävytettynä. Sain pinnat kyllä tasaisiksi, mutta samalla niistä tuli lasittuneen oloiset.

Kaiken lisäksi maalipinnasta heijastuneet valosäteet siroavat paksusta lakkakerroksesta takaisin. Tämä aiheuttaa voimakkaiden kontrastirajojen kohdilla sen, että esim. valkoinen sävyttyy viereisestä, tummemmasta väristä. Esimerkkikuva (tarkastele V-kirjainta ympäröivää valkoista, ilmiö näkyy sinisenä utuna).
Tube 4.3.2010 19:50 Vastaa lainauksella
Hieno