Pienoismallit.net

Fiat 131 Abarth 1978

"Jyskälä"-kokoelman 14. jäsen, Italerin Fiat 131 Abarth (alkuperäinen malli ESCIn), koki jonkun verran muutoksia, jotta ovi aukeaisi kokoelmaan. Mallin lokasuojien levitykset ovat asvalttiversiot, ja Jyväskylässä -78 Fiatissa oli oleellisesti kapemmat levitykset. Täytin levitysten sisäpuolta muovilevyllä ja Tamiyan kaksikomponenttikitillä. Haluttua muotoa hain sitten viilalla ja hiomapaperilla. Lopputulokseen päädyin ihan silmämääräisesti, mitään mittoja kun ei ollut tiedossa. Ehkä olisivat voineet olla vieläkin kapeammat.

Muita näkyviä muutoksia ovat vanteet, jotka ovat hartsikopiot erittäin harvinaisen Fujimin Abarth-mallin vanteista. Nämä löytyivät ruotsalaisen mallarin varastosta, ja hän ystävällisesti teki niistä kopiot. Ovi- ja konepeltinumerot sekä rekisterinumerot ovat itse piirusteltu ja tulostettu dekaaliarkille.

Italerin sarja ei kauheasti kehuja ansaitse, osien sovitukset ovat vähän niin ja näin. Mallin lasiosa oli jotenkin oudon lyhyt, etulasi kun oli kohdallaan niin takalasi oli liian syvällä ja päinvastoin. Sahasin lasin osiin ja käytin etu- ja takalasin irrallisina sekä tein sivulasit asetaatista. Kaaria piti myös justeerata tovi ennenkuin ne istuivat hyväksyttävästi.

Jokunen detaljointiosa on Renaissancen etsiarkilta ja konehuoneeseen tein täytettä miljoonalaatikosta.

Kommentit

KimmoR 24.11.2008 22:51 Vastaa lainauksella
Todella asiallisen näköinen. Palaa nuoruuden Jyskälä reissut mieleen.
Axel 25.11.2008 07:40 Vastaa lainauksella
Muistuttaa Lancia Stratosta siirtokuvien puolesta. Kunnon malli, kunnon tähdet!
siirtokuvien yhden näköisyys stratokseen on selitettävissä samalla pääsponsorilla :D ja on meinaan varsin asiallisen näköönen malli..
Todella hyvän näköinen Fiatti! Ja sitten vaan kahva edellä mutkaan! :D
Tästä on kuva uusimmassa mopilistissa.
komea peli