Pienoismallit.net

BR-52

Etsiosien ja putkistojen lisäämistä

Veturin ulkopuolen etsiosien kiinnitys on ollut työn alla useamman viikon. Innostuin myös referenssikuvien perusteella lisäämään paineilma-ja hiekoitusputkistoja. Veturin paineilmakompressorin rakensin kokonaan uudestaan lisäämällä putkistot, venttiilit ja kompressorin takaosan tukilevyn. Liimailin vielä resiinimutterit kompuran molemmin puolin. Lisäsin paineilmasäiliöihin meneviä putkia tehtynä 0,8mm tinalangasta. Eilen aloitin hiekoitusputkiston kiinnittämisen ja huomasin ko. osat valmistetuksi ns. ämpärimuovista johon ei tartu sen paremmin muovi-kuin pikaliimakaan. Kun homma menisi sarjan omillakin osilla sellaiseksi ähräämiseksi niin päätin tehdä hiekoitusputkiston 0,8mm tinalangasta. Putkistosta on olemassa hyvät referenssikuvat joten homma onnistunee omistakin tykötarpeista tehtynä. Suuren ongelman pienoismallin käsittelyssä alkaa pikku hiljaa muodostaa veturin ulkopuolelle kiinnitettävien ja helposti vaurioituvien etsi-ym. osien määrä. Siksi olen tehnyt pari kasausjigiä mallin ylä- ja alapuolen osien kiinnittämisten helpottamiseksi.

Kommentit

Herkullisen näköistä detailjointia!
P.Lankinen 29.11.2010 21:27 Vastaa lainauksella
Onko suositella jotain "loistavaa" refenssi lähdettä / kirjaa detaileihin. Itsellä sama malli ja kasa etci arkkeja odottamassa ikuisuuden alkamista. Toi yksityis kohtien määrä on sen verran suuri etten ole löytänyt vielä sopivaa tietolähdettä. Tosin en ole edes vielä hakenutkaan, hieman hirvittää tuon mallin aloitus vielä toistaiseksi.
Kokonais valtainen tietolähde kyseiseen höyrypataan hakusessa :-)
Nuo referenssit tuntuvat olevan aika tiukassa. WWP:n on pitänyt julkaista BR52-läpyskä jo ties kuinka pitkään mutta vieläkään ei ole projekti heidän osaltaan valmistunut :( Netistä löytyi joskus saitti jossa kuvia museovehkeestä. täytyy selata onko url vielä tallessa.
Tulee todella hienoa jälkeä, mahtavasti detaljoitu. Hienoa työtä,
Turkasen hyvän näköinen kompura! Ei tosin ole ainoa näyttävä kohta, mutta hyvänä lisänä…
P.Lankinen 30.11.2010 22:43 Vastaa lainauksella
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Kiitos linkeistä. Odotan mielenkiinnolla kuvia projektisi etenemisestä. Hienoa jälkeä nätissä mallissa joka tuo mukavaa vaihtelua malli valikoimaan.
Kiitokset kaikille! BR-viiskakkosta rakennettiin sodan aikana Saksassa useammassa tehtaassa suuria määriä joten referenssikuvien veturien yksityiskohdat poikkeavat toisistaan. Myös joistain museoiduista vetureista on poistettu putkistoja yms. pikkusälää. Tämä antaa mallarille hieman vapaammat kädet detaljointien suhteen :) Tietysti pyrkimys on kuitenkin mahdollisimman suureen autenttisuuteen. Sen minkä nyt taidot ja hermot periksi antavat :)