Pienoismallit.net

BR-52

Baureihe-52 Mit Steifrahmentender valmistui.

Veturi on sitten valmis. Aikaa meni ja olisi mennyt tupakkaakin ellen olisi tupakkalakossa ( kestänyt 36v :). Homma koetteli hermoja vielä ns.kalkkiviivoilla kun onnistuin viimeistelyvaiheessa savuefektillä sössimään kattilan etupään. Korjatessani ko. sutta sain maskiteipillä vielä revityksi irti peukalonkynnen kokoisen palan maalia valmiista kattilankyljestä :( Koko etupää piti sitten maalata ja säistää uudestaan. Oli mukava muistella että millaisia maaliseoksia tulikaan aiemmin käytettyä. Meinasi alkaa harmittaa. Viikko vierähti korjaustöitä tehdessä. Vaan eipä mitään. Lisäsin pigmenttejä sepelikiviin ja rakensin veturin ja tenderin kiinnitys-systeemit rata-alustaan. Veturi ja tenderi ovat nyt kiinni yhteensä neljällä kappaleella 1mm rosterilangasta väännetyillä koukuilla jotka ovat toisesta päästään kiinni rata-alustan alapuolelta 3mm mutteri/prikkavirityksellä.
En suosittele tätä Trumpeterin veturia ensimmäiseksi malliksi enkä vielä toiseksikaan :) Mallailuharjoituksia veturi tarjosi runsaasti ja samalla hermojen hallinta kehittyi omaksikin hämmästyksekseni varsin korkealle tasolle :) Nordic Challengen uhkaava lähestyminenkin pisti kiristämään vielä mallailuturboruuvia :)

Kommentit

Mykäksi vetää, todella upeasti rakennettu malli. Blogia seuranneena työmäärä on ollut melkoinen, maalaus ja säistys hipoo täydellisyyttä. Kertakaikkisen mahtava sotaveturi, ehdottomasti livenä oisi nähtävä jotta saa kaiken irti. Viikon malli ehdottomasti hieno työ vikoja en löydä kehumista senkin edestä.
Just kun minä ehdin hetken hekumoida, että eilen valmistuneella 1/35 Pibberilläni olisi ehkäpäjopakenties mahiksia Viikon Malliksi, niin sitten Erkki pläjäyttää tänne tällaisen! Eikä tässä voi muuta kuin pistää viisi tähteä tuikkimaan - vaikka noista itsemaalatuista hakaristeistä tulee hieman mieleen suomalaisten panssarivaunujen hakaristityyppi, niin tuo on pientä tämän muuten aivan tajuttoman upean mallin kohdalla.
AJ 5.11.2011 14:07 Vastaa lainauksella
Moi Erkki,

Blogiasi on ollut todella mukavaa ja miellyttävää seurata - erinomainen rakennusblogi, nautittavaa luettavaa ja katseltavaa.

Lyhyestä virsi kaunis, kuten sanotaan - Baureihe-52 Mit Steifrahmentender eli BR-52:si on täyden viiden staran pienoismalli mielestäni. Aivan uskomatonta jälkeä, ei mitään narinaa, nurinaa tai moitittavaa, päinvastoin pelkkää kehuja; kaikki on kohdallaan niin kuin pitää - mallin rakentuminen, modulaatiomaalaus ja huikea viimeistely.

Onpa myös huikea päivä tämä lauantai, sillä juuri ihailin Raimo L:n huikeaa PBR "Pibberiä", joka jäi mielestäni pienen kosmeettisen asian vuoksi miinusta vaille täydet viisi staraa ja nyt pamautat tämän täyden viiden staran BR-52:n saitille. Kyllä on harvinaista huippulaatua tänään tarjolla tällä saitilla oikein urakalla.

Väistämättä mieleeni tulee asia, että minkälaisen dioraaman/mallin te kaksi huippumallaria, sinä ja Raimo L, yhdessä tekisittekään - ei vain voi olla futsimatta sitä…

Jokatapauksessa tämä Baureihe-52 Mit Steifrahmentenderisi on mielestäni ehdottomasti 5 staran malli kaikilta osin - ei tästä pystene parempaa BR-52 veturia tekemään - Huippumalli viidellä staralla. kyllä diggaan!

Parhain terveisin, AJ
Kantri 5.11.2011 14:38 Vastaa lainauksella
Onnittelut iso työ takana toi ison onnistumisen.
Vetää hiljaiseksi. Tätä mallia kun katsoo niin voi haistaa rasvan, teräksen ja kyllästetyt ratapölkyt. Uskomattoman aidonnäköiset vanhennukset kauttaaltaan! Tämä pitäisi nähdä livenä, että näkisi kaikki detailit.

Junista en tiedä mitään. että voisin alkaa oikeellisuutta sanomaan tässä mallista.

Pisteitä ropisee!
Tiivistän kaiken kahteen sanaan: Olen sanaton. :D Voin jo kuulla lähestyvän junan äänen radan vierellä.
Late 5.11.2011 15:25 Vastaa lainauksella
Kaiken edelläkirjoitetun voisi ilman muuta toistaa, mutta herääpä uusiakin ajatuksia: Suomalaiselle rautatiefanille tällainen jättiveturi on hyvin vieraan näköinen, eli onko kenelläkään tietoa vastaavanlaatuisesta, hyvästä rakennussarjasta jonka esikuvana olisi pienempi ja ehkä tutumman näköinen veturi? (Googlesta ei oikein löytynyt).
Tiivistän pelkillä tähdillä.
*****
Viiden tähden blogi, viiden tähden malli. Toivottavasti saat mallin jollain tavalla mukaan QMA:an ja NC2011- tätä olisi mukava tutkailla lähempää ja ajan kanssa.

Loistava työ.

/marko
Onneksi olkoon prokjetin loppuun saattamisesta. Työ jälki on ollut loistavaa, samoin paneutuminen itse rakennettuun kohteeseen. mitä pidempään olen seurannut rakentamistasi sitä syvemmälle kaappiin olen tunkenut oman vastaavan projektin :-) viisi tähteä
Kiitos kaikille! Tässä menee mallari sanattomaksi palautteestanne. Antaa valtavasti potkua tulevien mallien rakenteluun.
Malli on nähtävillä NC-2011-tapahtumassa. Pakkaustyöt meneillään :)
Yritetään saada mallilaatikko sisältöineen ensi torstain QMA.aan
RaimoK 5.11.2011 18:14 Vastaa lainauksella
Blogisi seuraaminen on ollut todella mielenkiintoista ja lopputulos loppumetrien vaikeuksista huolimatta huikea. Tässä tekemisessäsi riittää muille tavoittelemista… :)
Petri Lyy 5.11.2011 18:57 Vastaa lainauksella
Sääli, että tämä valmistui, koska blogia oli mukava seurata. Lopputuloksesta on kaikki jo sanottu. Semmoinen idea tuli, että tuon perään voisit ruveta keräämään avovaunuja, ja niihin lastiksi panssarivaunuja, lentokoneita osina ja kaikkea muuta sotakamaa. Kai noita raiteita voi jatkaa moduuleina. Veturimiehet heiluttaa.
Reppavan näköinen lopputulos… ei taitaisi itsellä hermot kestää moista nysväämistä, vaikka kirjoituksia lukiessani käväisikin mielessä, että mitäpä jos ostaisi sarjan ja rakentaisi sen metallista.
ps…tutustu stadi mallarien sivuihin ja konekantaan, meiltä löytyy nävertimiä (sorveja) tuonkinkokoisten osien koneistamisiin.
Enpä kyllä muista minäkään milloin olisin nähnyt noin painavan näköistä muovia. Tuskin koskaan. Illuusio on likipitäen täydellinen.
Esko P. 5.11.2011 21:18 Vastaa lainauksella
Aivan uskomaton…
Kaikki ylistykset taisi jo tulla tuossa edellisissä kommenteissa, tästä lisää kumarruksia. Täydellisyyttä hipoo.
Kaiken vaivan ja rakentamisen väärti. Taatusti unikkimalli kotimaisissa ympyröissä. Toivottavasti me muutkin innostuttaan näistä. Tarvikesälää on nykyään jo melko mukavasti saatavilla.
Kiitos ja kumarrus kaikille! Tavallaan harmittaa että markkinoille tuli liian myöhään kunnollinen referenssikuvakirja BR-viiskakkosesta (WWP-Publications , Kriegslok BR 52; Train in Detail No.1) Hommasin muutama viikko sitten ko. kirjan Kuivalaisen mainiosta putiikista. Kirjasta oli kovasti apua säistys-systeemien viimeistelyssä. Trumpan mallissa oli tolkuttomasti kitattavia ejektorinjälkiä ja virheitä löytyi sekä tietyissä detaljeissa että mitoituksissa. Elikkä yhteenvetona haastava ja töitä teettävä malli. Vaan sitähän pienoismallailu yleensäkin on ja kaiketi juuri ne asiat ja haasteet tekevät mallailusta todella mielenkiintoisen ja antoisan harrastuksen. Eikä tässä hommassa tule koskaan "valmiiksi" Aina löytyy uutta opittavaa :)
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Junista en tiedä mitään.
Minä sen verran, että aika lailla tuolta ne näyttää livenäkin. Harvassa on ne keinot jolla savolaisen saa hiljaiseksi mutta tällainen malli on yksi niistä.
olen pahoillani, annan arvion mutta kommentointi jää vähäiseksi koska yksinkertaisesti en osaa sanoa mitään :)
Upea malli! ainoa miinus jonka mallista keksin niin ääni puuttuu:)
Tosiaankin viiden tähden malli syvä kumarrus mestarille.
Todellakin mestarillinen malli. Olen seurannut tuota pitkää marssia, sen kärsivällistä ja havainnollista esittämistä ja nyt voikin todeta, että lopussa aina kiitos seisoo. Kaikki on ollut varmasti sen vaivan arvoista. Oletko ajatellut ryhtyä alkemistiksi; sen verran hienosti on muovi muutettu metalliksi? Aiheeseen on paneuduttu erityisellä huolellisuudella ja monia osia on veturiin tehty kokonaan itse -se nostaa pisteitä. Siksi siis täydet pisteet.
Valmiista mallista ei voi päätellä mittakaavaa, mikä on merkki onnistuneesta työstä. Erityisen hyvin olet onnistunut pyörästössä, mikä on monesti muovista valmistettujen mallien kompastuskivi: metallipinnat näyttävät erehdyttävästi metallisilta, kuten niiden pitääkin näyttää. Kankikoneisto on myös erinomainen. Kiskotus ja radan sepelöinti ovat myös yhtä uskottavia kuin muukin malli. Yksityiskohtia on lisäilty kiitettävästi (niitähän höyryvetureissa piisaa) ja mitä ilmeisimmin olet myös joutunut perehtymään höyryveturitekniikkaan (ja sehän on vain plussaa). Maalaus ja viimeistely ovat tasapainoisia, mitkä vain lisäävät esikuvanmukaisuutta. Yksi parhaimmista koskaan näkemistäni malleista — ja vielä itselleni tärkeästä aihepiiristä. Viisi tähteä ja papukaijamerkki.
Kiitokset kaikille! Veturini saama positiivinen palaute on ylittänyt kyllä moninkertaisesti kaikki ennakkoarveluni. Olen kyllä häkeltynyt ja sanaton.
Lainasin keväällä kirjastosta Mikko Ivalon Veturimiehen Oppaan ja luin sen pariin kertaan kun alkoi kiinnostaa veturin tekniikka ja se, mitä osia olin kiinnittämässä veturimalliin ja mikä oli niiden toiminta sekä tarkoitus.
Olisi mukavaa kun esim Tamiya tekisi jonkin Suomalaisen veturimallin 1/35:) Sellainen olisi mielenkiintoinen kohde rakennettavaksi. Trumpeter on toistaiseksi ainoa 1/35-veturimallien tekijä (BR 52 sekä pienempi veturi muistaakseni BR 86?)
Erkki

Kuten Petri sanoi niin muutit muovin raudaksi:) Olisi kiva jos tekisit pieni muotoisen artikkelin noista vanhennuksista ihan step by step ja rautalangasta väännettynä. Tulisi tarpeeseen varmaan monillekin moinen.
Paras 1/35 BR-52, mitä olen koskaan nähnyt. Kuin näkisi sotamuistomerkin paikoilleen ajettuna ja kiskot ympäriltä purettuna. Vain tuli, vesi ja höyry puuttuvat.
HUH HUH! Kaikki on jo sanottu edellä :-)
AJ 11.11.2011 16:48 Vastaa lainauksella
Moi Erkki,

Lyhyenä lisäkommenttina vielä, että nyt kun tämä vuosi 2011 lähestyy loppuaan ja uusi vuosi 2012 kolkuttaa jo ovea, niin tämä 1/35 BR-52 veturisi blogeineen lienee tämän saitin paras pienoismalli tänä vuonna 2011, huolimatta siitä, että saitilla on tänä vuonna nähty aivan huikeita malleja.

Parhain terveisin, AJ

PS BR-52:n vedettäväksi ja jatkoksi sopisi vallan mainioisti joko Leopold 280mm K5 tykki tai Schwere Platform Type SSYMS 80 ja platformin päälle joku tankki/tykki/auto/kuorma-auto tms…
Aivan mieletön luomus! Mittakaava todellakin unohtuu kuvia katsellessa… Vuoden parhaimmistoa!
Kiitokset :) Projektina olisi mielenkiintoista tehdä lisäosia veturin jatkoksi mutta nykyisen vitriinini ulkomitat tulivat vastaan jo pelkällä veturilla (alustoineen 79,5cm :) eli tilanpuute vaivaa. Veturiprojekti tyhjensi muutenkin mallailupajatsoni vähäksi aikaa ja aion "hengähtää" rakentelemalla hyllyssäni olevia pienempikokoisia 1/35-malleja. Seuraava isompi projekti on ehkä Saksalainen Thor-mörssäri joskus ensi vuoden puolella. Saapas näkee.
Täytyy myös miettiä sitä artikkelia vanhennus/säistyshommista. Suurkiitokset kaikille kommentoijille sekä pisteiden antajille. Kaikki kynnelle kykenevät sitten ensi viikonloppuna (19-20.11) Hämeenlinnaan Nordic Challengeen pienoismallailun suureen tapahtumaan!
elmo.v 13.11.2011 21:22 Vastaa lainauksella
Ehdotan vitriiniin laittamista ettei noin upea malli pölyynny. Aivan uskomattoman hieno malli…
On se vaan niin, että tämä on ihan sikamaisen hieno malli! Poikkeava aihe, upea maalaus, taidokas detaljointi. Tätä kyllä kelpaa katsella.
Hieno on! Kun sitä katsoo, se on kuin katsoisi oikeaa junaa! Tätä ihaillaan sitten NC:ssa.
Pertsaaaa 16.11.2011 09:53 Vastaa lainauksella
Upea malli. Minulla on jotenkin pieni aavistus siitä mikä malli tulee kilpailemaan NC:ssä Best of Shown tittelistä… :)
Tämä rakennusblogi oli elämys seurata ja nyt kun tämä malli on nähty livenä NC:ssä ei voi kuin todeta että kyseessä on todella huikea teos,huippumalli.
Kiitokseni kaikille kommentoijille! Palautteenne mallistani asettaa minulle positiivisia paineita tulevien mallien suhteen:) Joka tapauksessa seuraava mallini tulee olemaan kooltaan sellainen ettei sitä tarvitse käydä kääntämässä välillä olohuoneen puolella kun maalailen mallin kylkiä :) Vielä kerran kiitokset!