Pienoismallit.net

Nieuport 17

Kokonaan alumiinivärillä maalattu Nieuport 17 jolla Rene Dorme lensi vuonna 1916.
Eduardin tuplapaketin toinen puolisko maalattu perinteisesti Humbrolilla ja sudilla.

Kommentit

Mitähän tästäkin sanois?
Jos BEBE miellytti silmää, niin tämä kyllä miellyttää silmiä (Raimo elä kysy, että niitä kaikkiako?)
Mallissa en löydä mitään pahaa sanottavaa,voisko olla jopa viikon malli?
Kerrassaan upeaa työtä.
Mikko A 23.11.2008 21:27 Vastaa lainauksella
Hieno malli! Tästä sai kipinää alkaa miettimään josko itsekkin jotain tän tapaista yrittäisi.
Kaunis on esi isien putkilo.Vois olla munkin mielestä viikon malli jos ei mitään uskomatonta spökhuset dioraamaa ilmaannu näyttämölle.Hienot alu,metal maalaukset jne takiloinnit sun muut palikat kohdillaan.Näis vanhois malleissa eniten aina ihmetyttää renkaiden väri,,kuin lastenvaunuissa,mutta onhan SR-Blackbirdissäkin vaaleammat renkaanreunat.Kaunis ekan maailmansodan lentokone.
Kaikin puolin hieno kone. Sopivaa taustaa vasten menisi läpi aitona koneena. Ei tästä oikein muuta osaa sanoa.
Timo Kekki 23.11.2008 22:51 Vastaa lainauksella
Potkuri on maalattu ohuella taiteilija-akryylillä vaalean emalin päälle ja sitten kirkasta lakkaa.Vanha ja hyväksi havaittu keino,vähän kun puuseppien käyttämä ootraus.Parasta tossa tekniikassa on se että sitä on helppo korjailla maalausvaiheessa melkein loputtomiin jos ei anna akryylin kuivua pintaan.
Pasi Kiiski 23.11.2008 22:54 Vastaa lainauksella
Todella hyvin onnistunut alumiinimaalipinta.Hieno sävyero moottorinsuojuksessa ja rungossa.Siirtokuvat erinomaisen onnistuneet.Yläsiiven iso 12 näyttää ihan oikeasti maalatulta.
Oliko ne alkuperäisessä maalanneet koko koneen kauttaaltaan siipien alapintoja myöten alumiinimaalilla?Kaikkea se ranskalainen keksii.
Moitteeton lentolaite.
Timo Kekki 23.11.2008 23:34 Vastaa lainauksella
Pasi Kiiski kirjoitti:
Todella hyvin onnistunut alumiinimaalipinta.Hieno sävyero moottorinsuojuksessa ja rungossa.Siirtokuvat erinomaisen onnistuneet.Yläsiiven iso 12 näyttää ihan oikeasti maalatulta.
Oliko ne alkuperäisessä maalanneet koko koneen kauttaaltaan siipien alapintoja myöten alumiinimaalilla?Kaikkea se ranskalainen keksii.
Moitteeton lentolaite.
Joo,moni Nieuportti oli maalattu kokonaan hopeiseksi,siitä ne saikin lempinimen "hopehaukka".
Erinomaista Timo!

Minä olen aikanaan pari Nieuportia myös sivellyt Humbrollin hopealla ja osaan arvostaa työsi jälkeä. Tasaisen pinnan saaminen metallivärillä ja pensselillä on nimittäin todella vaikeata!

Yleensä pelkkä metallimaali antaa Nieuportien alumiinimaaliin liiankin metallisen sävyn - värin murtaminen vaaleanharmaalla on usein paikallaan - mutta sinä olet tyylikkäästi filtteröinyt mustanpuhuvalla litkulla liiat kiillot pois. Moottorisuojuksen hapettunut alumiini on myös tyylikäs.

Jos olisit vielä lisännyt perän laskutelineeseen metalliliuskan ja asiaankuuluvat sellofaaniruudut yläsiiven tähystysikkunaan, niin vot, johan olisi malli!

Vaan hienohan se on nytkin!

t. Mikko
Komean Nieuportin on "tehtaasi" jälleen valmistanut. En minä tuosta "huonollakaan" tahdolla löydä moitittavaa, joten onnittelut viikon mallista. Lisää tällaisia. Minultakin valmistuu tässä lähiaikoina vielä yksi Smer-tuotos, Sopwith Camel, mutta sen jälkeen siirryn Eduardeihin ja Rodeneihin.
Timo Kekki 24.11.2008 15:14 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kehuista ja vinkeistä..vai viikon malli…enpä osannut odottaa moista.
Eduardin hyvistä sarjoista on hyvä rakentaa,suosittelen kaikille.
Erityiset kiitokset Mikolle mainioista "Lentävät kangaspuut"-sivuista,paljon tietoa ja hienoja koneita,innostaa tekemään lisää.
Tämä näyttää kyllä hienolta! Etenkin moottorisuojus on onnistunut loistavasti. Jotenkin muu metalliväritys näyttää karkealta mutta taitaa itse asiassa toimia näissä kangasvehkeissä niinkuin pitääkin.
Lauri P 29.11.2008 18:24 Vastaa lainauksella
Wo'o'o'o'ow!!!!!!!!!!!!!!!!