Pienoismallit.net

Hautakiviä

Verlindenin hautakivet tulevat 1/35 kouludioraamaan. Kivet ovat maalattu ensin mustiksi jonka jälkeen lähdin kuivasivelöimään eri harmaan sävyillä pintaa. Kivissä on myös litkutuksia. Sammaleet ovat hienoksi jauhettua vaahtomuovia, jotka ovat ruiskulla maalattu vihreeksi.

Kommentit

Duoda…

Missäs se diorama on? Vai pitäsikös tän olla kirjoitusten/arvostelujen puolella..?

Tosi hyvän näkösiä kiviä
elämä on 20.11.2008 11:40 Vastaa lainauksella
mistä materiaalista nuo on tehty
… … miks just hautakiviä
Raimo Leino 20.11.2008 11:48 Vastaa lainauksella
Tätänykyä on kyllä aika uskaliasta kirjoittaa nettiin yhdistelmä - koulu/hautakivet. Joku voi saada paniikkireaktion.

Aidon näköisesti vanhennettu kylläkin. Jätän tosin arvostelematta, koska tämä mielestäni ei ole valmis pienoismalli. Sorry.
Kiitos kommenteista. Laitoin dioraamat osioon nämä, koska nämä ovat osakokonaisuus vasta. Kivet ovat hartsivalua, jäi se muuten sanomatta.

Hautakivet tulee dioraamaan joka kuvaa hautausmaata:P
Eli kysymyksessä olis siis blogi..?
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Eli kysymyksessä olis siis blogi..?
Öö tuota, ei varsinaisesti. Ajattelin vaan laittaa nämä valmiit kivet valmistuneiksi malleiksi. Dioraamasta tulee valmis malli tänne.
Raimo Leino 20.11.2008 12:47 Vastaa lainauksella
Antti kirjoitti:
Ajattelin vaan laittaa nämä valmiit kivet valmistuneiksi malleiksi. Dioraamasta tulee valmis malli tänne.
Jaaha, no nyt meni vihdoinkin jakeluun minunkin himmeään kupoliini - siispä arvostelutähtiä laittamaan.

Tässä on siis vähän samantapainen jutska kuin viime viikolla lisäämissäni Panther-tankin kuvissa - niissä on siis kuvattuna valmiiksi merkitty malli, mutta kun väsään myöhemmin tankille alustan ja laitan kolme figuuria viereen pällistelemään, niin sen jälkeen se tietenkin muuttuu dioraamaksi ja laitan uudet kuvat dioraamaosioon. Tyhmä minä ;-)
Mulla pisti silmään nuo ranskalaisilta kuullostavat nimet yhdistettynä englanninkieliseen RIP lyhenteeseen. Ehkä ovat sitten englanninkielisessä maassa haudattuja ranskalaisia… Niin tai ehkä Kanadalaisia :-). Nojaa…unohtakaa koko kirjoitus.

edit: muuten ovat siis mielestäni hyvin onnistuneet.
Tero Tyni 20.11.2008 13:51 Vastaa lainauksella
RIP on itse asiassa latinaa: requiescat in pace, "levätköön (hän) rauhassa". On sille toki englanninkielinenkin käännös.
Tomi Filppu 20.11.2008 14:22 Vastaa lainauksella
Niinno, noniin no… Meneehän nämä yksittäistapauksina, mutta aika hassuksi meininki menisi siinä vaiheessa kun jokainen dioraaman osakokonaisuus lisättäisiin Galleriaan omina malleinaan. :)

Joka tapauksessa oikea kategoria lienee Muut, koska dioraamahan tässä ei ole kyseessä.

Ja mitä itse hautakiviin tulee, niin hyvältä näyttää. Ehkäpä voisi kuitenkin koettaa hakea vielä enemmän oikeaa materiaalituntua. En ole tosin hautakivien asiantuntija, joten voin olla väärässäkin, mutta uskoisin, että nuo tekstit ja koristekoukerot olisivat varmaankin jostain metallista tehtyjä? Niitä voisi siis käsitellä metallisemman oloisiksi. Kiviaines vaikuttaa puolestaan aika tummalta. Esimerkiksi pigmenttikäsittelyillä voisi kokeilla vaalentaa kiven sävyjä ja samalla saada niihin hieman vaihtelua, ettei jokainen olisi aivan samanvärinen. Pinnasta voisi myös tehdä himmeämmän. Vai näyttävätkö kivet vain siltä, että ne eivät aivan mattapintaisia ole? Mutu-tuntumani sanoo, että tuollaiset vanhat hautakivet eivät ole ihan samalla tavalla kiiltäväksi hiottuja kuin nykyiset. Aiheeseen sopien pinta voisi siis olla ns. dead flat. ;)
Tomi Mynttinen kirjoitti:
aika hassuksi meininki menisi siinä vaiheessa kun jokainen dioraaman osakokonaisuus lisättäisiin Galleriaan omina malleinaan. :)
Tässä tapauksessa kun on vielä kyseessä sellaiset osat, joissa ei ole mitään kokoamista. Hyvännäköinen sammal noissa kuitenkin on.
Tero Tyni kirjoitti:
RIP on itse asiassa latinaa: requiescat in pace, "levätköön (hän) rauhassa". On sille toki englanninkielinenkin käännös.
Aina oppii jotain uutta..:-)
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Niinno, noniin no… Meneehän nämä yksittäistapauksina, mutta aika hassuksi meininki menisi siinä vaiheessa kun jokainen dioraaman osakokonaisuus lisättäisiin Galleriaan omina malleinaan. :)
Näitä mietteitä itsellänikin heräsi…
Enemmän nämä kyllä ovat vain osa dioraamaa, eivätkä välttämättä kokonainen malli. Tietysti jos nämä eivät tulisi mihinkään dioraamaan, se olisi eri asia. Kokonaisuutena hautausmaasta voi saada todella näyttävän dioraaman. Pari referenssiä Birminghamista.
www.pienoismallit.net/profiilit/12/kuvat/kuvapankki/kuva_45255/
www.pienoismallit.net/profiilit/12/kuvat/kuvapankki/kuva_45256/
www.pienoismallit.net/profiilit/12/kuvat/kuvapankki/kuva_45257/
Kiitos kommenteista. Joo nyt kun katson niitä niin ne ovat liian tummia. Oikeat kivet ovat ehkä vaaleampia ja monivärisempiä. No niitä voi olla monenlaisia. Ja,kyllä. Vetäsin fiksatiivin päälle ihan testimielessä ja tarkoitus ei ollut että niistä tulee kiiltäviä.
Jouni Koski 21.11.2008 19:13 Vastaa lainauksella
Antti kirjoitti:
Joo nyt kun katson niitä niin ne ovat liian tummia. Oikeat kivet ovat ehkä vaaleampia ja monivärisempiä. No niitä voi olla monenlaisia.
Nämä tummat kivet sopisivat hyvin johonkin synkkään, öiseen, kreivi Krapula dioon.