Pienoismallit.net

Albatros D.V jasta 5

Tässä tekemäni sulavalinjainen värikäs kaksitaso. Eduardin sarjasta löytyi kaikki tarvittava etsiosia myöten. En paljon tiedä kyseisen ajankohdan koneista joten seurasin orjallisesti Eduardin ohjeita. Selvä virhe oli laittaa liian paksua lankaa siipien väliin, mutta silloin ei ollut sopivampaa käsillä joten käytin sitä. Siirtokuvat oli todella hyvät kunhan oli huolellinen niiden asettelussa. Micro Settiä ja Sollia kehiin niin hyvä tuli.

Kommentit

Huh huh, jopas onkin nätti malli. Erityisesti siirtokuvien asettelun olet hoitanut erimerkillisen erinomaisesti! Yksi lentokonemalleissa eniten omaan silmääni pistävä häikkä on se, että usein siirtokuvat eivät mukaile alla olevia muotoja, vaan "leijuvat" paneelilinjojen ym. päällä tökerösti. Oletko käyttänyt pelkästään pehmennintä, vai jouduitko leikkelemään siirtokuvia tms. jippoja?
Käytin vain noita pehmentimiä ja kärsivällisyyttä. Mukavan ohuita oli nuo siirtokuvat mutta kuitenkin riittävän vahvoja mallin päällä liikuttamiseen.
Himmel ! Hienoa työtä olet kyllä tehnyt. Mitä materiaalia käytit siipien "vaijereina"? Minulla samainen Albatrossi on edelleen laatikossaan (pilkkisiiman kanssa) odottamassa inspiraatiota.
Just sitä eli "vaijeria" eli teräslankaa paksuus muistaakseni 0,3mm pätkittynä sopiviin mittoihin ja pikaliimalla sekä pinseteillä tähdätty sinnepäin paikoilleen. Seuraava tekniikka on kyllä joku muu kuin tuo.
Hieno malli. Todella siistiä työtä!