Pienoismallit.net

M8 Greyhound

Tamiyan hyvin nippuun menevä Greyhound. Lisäosina on käytetty Eduardin etsejä. Ammukset ovat itsevalettuja kopioita, masterina on käytetty sarjan mukana tulevaa ammusta. Pyörissä olevat lumiketjut on tehty mm. laivamalleihin tarkoitetusta ankkuri tms. ketjusta.

Kommentit

no niin…tässäpä onkin sitten uusi "viikon malli"
-kun sen alansa mestari tekee niin eipä jäävalituksille aihetta..täyteläisen upea,hienostunut ja elegantti
Upea malli, vaikka onkin tehty jo kuusi vuotta sitten, tästä näkee sen, ettei hienoon lopputulokseen tarvita välttämättä mitään filttereitä tai valmiita washeja yms. nykyajan kikkoja. Huovat, pressut ja laatikot ovat erittäin aidon näköisiä. Jos jotain narinaa pitää löytää, niin tuo hinaus tms. vaijeri näyttää jotenkin jäykältä, noin paksuksi se on vetäisty aika tiukalle, kun se ei juurikaan roiku. Lumiketjujen renkaan ja maan väliin jäävään osaan olisi voinut tehdä jotain kulumaa. Tokihan ne voivat olla vasta-asennettuja, joten makuasiahan se lienee.
No just. Niin hyvää ettei sanotuksi saa. Yritän raahata ihailusta vapisevat kädet tuonne vitosen paikkeille.
No, tuosta hinausvaijerista en sinänsä narise. Tuon paksuinen vaijeri kun ei ole ihan siltä löysemmästä päästä oikeastikkaan.

Sen sijaan kohdentaisin narinan tuohon M2 kahvoihin. Ne näyttävät liian ohuilta ja peukalolevyt ovat ihan jossain muualla kuin pitäisi…
Ei mitään epäilystä, viikon malli! Paikkansa ansainnut. Nuo lumiketjut ovat hieno lisä, olivatko vaikeat toteuttaa niin, että olit tyytyväinen? ;)
Kari Tapio 12.11.2008 20:03 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
… ettei hienoon lopputulokseen tarvita välttämättä mitään filttereitä tai valmiita washeja yms. nykyajan kikkoja…
Häh?? Eihän filtterit ja washit ole mitään uusia keksintöjä vaan nykyajan käyttämiä uusia nimityksiä sellaisille pintakäsittelyille, mitä silloin junnuina jo tehtiin enemmän tai vähemmän vahingossa. Tosin silloin lopputuloksen hallinta oli tuurinkauppaa, wasia kun en käyttänyt varjojen luomiseen vaan johonkin ihan muuhun. Nyt filtterimörköt pois kaapeista ja äijät kokeilemaan.

Sitä paitsi Jakella on tuossa OD-väripinnassa jokin käsittely, olipa sitten ruiskulla tai millä hyvänsä tehty, eli siis filtteri!!! Ainakin siltä se näyttää, Jake varmaan korjaa jos olen ihan väärässä. ;-D

Mitä malliin tulee, se on upea! Ja itse kateellisena ihailen valmista Greyhoundia, kun omaa säilytetään 1/48 mittakaavaisena vielä ilmeisesti Lucky Modellin varastossa…

Kagi

alias K. Tapio
Jösses! Kyllä on meikäläisellä ja monella muullakin hieno esikuva!! Ei oikein löydy sanoja, sormet menee maitohapoille justiinsa!! U P E A !!!!!
Filttereillä ja washeilla tarkoitin lähinnä näitä valmiita litkuja mitä voi kaupasta ostaa, toki samanlaiset pintakäsittelytekniikat ovat olleet käytössä kauemminkin, mutta nyt niistä on tullut jonkinlainen kaupallisten tuotteiden sanelema trendi.
Hei ja kiitos kaikille mieltä lämmittävistä kommenteista ;)

- huovat, pressut yms. ovat näyttöpääteliinoja, jotka on värjätty eri sävyisillä ja ohuemmilla tai paksuimmilla akryyliväreillä.
- lienenkö tutkaillut M2:n ohjeita päälläni seisten vai miten lienee käynyt. No moka mikä moka.
- lumiketjujen valmiiksi saaminen oli todellakin tuskan takana. Ketjut on tehty siten, että vannetta mukaellen on ensin soviteltu tuo ketjun muodostama kuusikulmio, joka on sitten sinitarralla kiinnitellyt tilapäisesti paikoilleen. Tämän jälkeen on tehty renkaan yli menevät osuudet ja kun ne olivat sopivan mittaisia ja myös sinitarralla tilapäisesti kinnitettyinä, tein lopuksi ketjusta renkaan takana olevan vastaavan kuusikulmion kuin mitä on renkaan edessä. Yhden kappaleen kun sain valmiiksi, niin sen mukaan oli jo helppoa tehdä muut koska nyt piti enää laskea lenkkien lukumäärä per ketjun osa. Lumiketjujen eri osat on kiinnitetty toisiinsa siten, että yhtä tiettyä lenkkiä, joka kiinnittää osat toisiinsa, on avattu veitsen terällä ja painettu taas pinseteillä takaisin kiinni sen jälkeen kun lenkki on pujotettu esim. tuohon kuusikulmion kulmassa olevaan lenkkiin.
- Kyllä vain Kagi ja Antti, pintakäsittelyhän mallissa tietysti on. Malli on litkutettu akryyliväreistä (Tamiya) itsetehdyillä erivärisillä ja eri vahvuuksisilla litkuilla. Jotkut litkuistani ovat todella paksuja ja jotkun aivan läpikuultavan ohuita. Näihän me mallarit olemme tehneet jo "kymmeniä" vuosia. Nykyään noita washeja ja filttereitä saa ostaa valmiiksi tehtyinä, eikä itse tarvitse vaivautua sotkuja sekoittelemaan, mutta periaate niiden käyttämisessä on edelleen sama. Ei silti, olen itsekin hankkinut noita valmiita washeja ja filttereitä, ja jossain mallissani kokeilen myös niitä. Mallin vimeistely on toteutettu ihan perinteisellä kuivapensselöintitekniikalla ja pintaa on vielä elävöitetty kevyesi pastellijauheilla.

t. Jake
Autenttinen malli. Jakelle ansaitusti pojot kotiin .
Jep, sanattomaksi vetää. On se niin poikkeuksellisen hieno!
Axel 13.11.2008 07:32 Vastaa lainauksella
Komea on, viikon malli on löytynyt. Hieno maalaus.