Pienoismallit.net

Tiger II (Henschel)

Lisäänpä kuvat muutama vuosi sitten valmistuneesta Kuningastiikeristä. Tämän jälkeen ei sitten ole 1/35 kokoista vaunua tullut tehtyäkään.

Malliin on käytetty Eduardin Kuningastiikerin etsiarkki ja telat on korvattu Dragonin kuljetusteloilla, lähinnä siksi että satuin kerran sellaiset alennusmyynnistä ostamaan.
Vaijerit, tykinpuhdistustangot ja kanki on tehty itse. Puhdistustangoista varsinkin tuli mielestäni kivan näköiset, injektioneulan sisään tökätty kitarankielenpätkä menee täydestä kierreosana.

Vaunun maalasin siten, että vedin malliin kauttaaltaan tumman, jotakuinkin maalaamattoman teräksen väriä vastaavan pohjavärin ja tämän päälle punaisen primerin. Nämä värit maalasin ruiskulla.
Vihreän ja keltaisen naamiovärin maalasin pensselillä, sillä katseltuani silmät punaisena tämän aikakauden (v. -44 loppu/ -45) valokuvia, tulin siihen tulokseen että saksalaiset eivät tähän aikaan maalanneet läheskään kaikkia vaunuja ruiskulla. Kuningastiikereiden kuvissakin erottuu sekä teräviä että sumeita värirajoja. Käytin Humbrolin ja Revellin väreistä silmämääräisesti sekoitettua värejä ja rajauksessa käytin paikoitellen apuna taiteilijoiden nestemäistä maskikalvoa. Olisi pitänyt ennemmin maalata vaikka käsivaralta, maskikalvon riekaleita on mallissa kiinni vieläkin!
Perusvärien maalauksen jälkeen lopputulos näyttää suorastaan törkeältä, mutta kun jokainen värialue on kuivapensselöity 3-4 kerta erisävyisellä öljyvärillä, ilme paranee huomattavasti. Käytännössä etenin siten, että vaaleimmat öljyvärisutimiset tulivat värialueiden keskelle ja koholla oleviin kohtiin.
Öljyväreillä toteutuin myös vaunun värihuuhtelut, käytin muistaakseni tummia harmaita ja ruskeita ja normaalien upposaumojen korostamisen lisäksi tein öljyväreillä valumia moottorin takakannelle ja telapyöriin sekä pystysuuntaisia sadevesi/likavalumia kuvaavia pystysuuntaisia rantuja vaunun panssarilevyihin.
Lisäksi malliin on tehty chippauksia tummalla harmaalla/teräksen värillä ja punaisella primerilla. Pölytyksissä on käytetty pastelliliituja. Pölytettyyn pintaan tein vielä jonkin verran valumia muistaakseni tärpätillä.

Malli kuvaa tehtaalta äskettäin tullutta vaunua, joka on juuri saapunut yksikköön. Valkoisessa takissa oleva ukko kuvaa tehtaan teknikkoa, joka on avustamassa uusien vaunujen käyttöönotossa. Molemmat figut rankasti muunneltuja.
Vaunulla ei ole varsinaista esikuvaa, vaan ulkoasu on koostettu usean Kuningastiikerin valokuvan pohjalta. Naamiovärien värirajoista löytyy yllättävän paljon yhteneväisyyksiä, mutta identtisiä ne eivät näytä olevan missään tapauksessa. Vaikka malli kuvaa uutta vaunua, kulutin ja likasin sitä kuitenkin jonkin verran, sillä uskoakseni pommitusten alaisena olevat panssarivaunutehtaat eivät olleet mitään kliinisiä laitoksia ja viimeistelyn ja koeajojen aikana vaunuihin varmastikin alkoin ilmestyä käytön jälkiä.

10.11 08: Löytyi parempia kuvia mallista, osa vaihdettu.

Kommentit

Axel 8.11.2008 11:58 Vastaa lainauksella
Vaude! Naamiomaalaus on komea, kuten telojen maalaus myös. Tee nyt kunnollinen dio tämän kanssa, saat varmaan hyviä kommentteja!
JepJep, no ei tästä kyllä minun suusta pahaa sanaa tule.
Loistavat telat, hieno tankki, hieno alusta ja todella tunnelmallinen ja tyylikäs tuo viimeinen kuva.
Kommeesti yli kolmosen tankki.
Topa 8.11.2008 12:41 Vastaa lainauksella
Tuosta yhdestä kuvasta olisi havaittavissa pientä telan "ilmassa roikkumista". Eli ei ole kosketuksissa kaikkiin pyöriin. Saattaa tietysti kuvakin hämätä. Mutta silti hienoa työtä.!!!
Kyllä, tyylikäs naamiomaalaus ja kapeat ketjut tuovat oman lisänsä tunnelmaan. Hieno.
Ai ai kun on hyvännäköistä pintaa! Hyvä esimerkki taas siitä, ettei se maaliruisku ole aina ihan välttämätön.
Kiitoksia kommenteista. Tela oli tosiaan poikki kuvanottohetkellä, on nyttemmin fiksattu.
Hieno malli. Tosiaan siveltimellä maalattu?? Realistinen pintakäsittely. Teloista eritysmaininta.
Ei nyt sentään kokonaan pensselillä, vaan sekatekniikalla. Kuten yllä totesin:
"vedin malliin kauttaaltaan tumman, jotakuinkin maalaamattoman teräksen väriä vastaavan pohjavärin ja tämän päälle punaisen primerin. Nämä värit maalasin ruiskulla. Vihreän ja keltaisen naamiovärin maalasin pensselillä" "Perusvärien maalauksen jälkeen lopputulos näyttää suorastaan törkeältä, mutta kun jokainen värialue on kuivapensselöity 3-4 kerta erisävyisellä öljyvärillä, ilme paranee huomattavasti."