Pienoismallit.net

Mazda Drifteri

Joo, elikkäs täsätä lähtee seuraava rojekti. Eli sarja on Aoshiman HPI FC3S RX-7 D1GP, eli ei sen vaikeampi nimi. Ja kuskina on "Drift Samurai" niminen melkein hullu, mutta taidokas driftaaja Japanista.

Sarjahan on valmis drifteri, mutta sisustasta puuttuu turvakaaret, taka-vakaaja ja sisällä on vielä takapenkki (joka jo melkein poistettu). Vanteitten keski-osan maalasin eri värillä kuin oikessa on, mutta näyttää mielestäni paremmalta noin. Ja muuten autosta tulee keltainen ja kaikki sarjan siirtokuvat olisi tarkoitus käyttää.
Turvakaaria rupean tekemään kun vaan saan niihin värkkejä. Mallihan on curbside eli mallissa ei ole moottoria. Se osittain helpottaa rakentamista ja osittain vaikeuttaa. Tämä malli on myös hieman terapia malli tuon FXX.än jälkeen, sille sen rakentaminen oli pitkä ja eräällä lailla stressaava homma.

Turvakaaret on nyt tehty.

30.11.08
Siirtokuvapehmennintä haisteltu, eli siirtokuvat paikallaan.

merkinnät

Viikonloppuna tuli pistettyä tämänkin kasaan. Spoilerin maalasin ja laitoin kiinni, ikkunat, konepellin ja kaikki muut pienet tilpehöörit. Pakoputkikin piti laittaa uudestaan kiinni, kun tuli se vahingossa rakentamisen ilossa revittyä irti :D. Tässä kuvat:
…kuin mummo sumussa:) Projekti lähenee loppua hiljaa mutta varmasti. Koria maalailin tuossa pari kertaa ja konepelliä myös. Peilit, roipeli ja ttoisen tulevan projektin pohjapanssarit odottaa maalia. Konepellin teen valmiiksi ensin. Ei ole tullut laiteltua noita siirtokuvia pitkään aikaan ja hieman epäilen että on jo ehtinyt taidot ruostumaan… Microsolia taitaa kulua noihin siirtokuviin hiemna, sillä sivuhelmojen reunat on aika terävät ja muuten on epätasaisia pintoja paljon. Siirtokuvat aika pitkälti laitettu. Voisi sanoa, että melkein valmis. Kommentteja??
Kori on tietääkseni sama kuin vakio RX-7, mutta tässä on uudet puskurit. Todellisuudessa korisarja on tietääkseni BOMEX-merkkinen, tai joku muu:). Korista tulee siis keltainen. Siirtokuvia tässä rakennus-sarjassa on aika monta. Ja niiden laitta misessa taitaa kulua hieman micro solia. Konepellin tuuletusreijän aukaisin ja asetin siihen verkon esittämään syyläriä tai välijäähdytintä (kumpi siinä sitten onkaan). Etukulman vilkut onnistuin hajottamaan (älkää kysykö kuinka), eli kittiä lisää:) Laittakaa kysymyksiä ja kommentteja ihan rauhassa:)
Sisustastahan tulee riisuttu versio. Apukuskin penkki ja takapenkki jää pois. Vaikka takapenkki piti leikata irti ja kitata reikä umpeen. Laattiasta ja ja reunoista tulee korin väriset. Taakse tulee vakaaja ja sammutus pullo. Turvakaaria alkaan tekemään varmaan ensi viikonloppuna. Sisusta on kiinni jo pohjassa jostain syystä, varmaan hullu päähän pisto. Turvakaaret on nyt tehty. Ne on yksin kertaiset, mutta ovat kuitenkin. Takavakaaja om niittiä vaille valmis. Ja kummastakin puuttuu vielä maali.
Joo eli tässä hieman ensimmäisiä koe sovituksia. Kuvat kertoo aika hyvin minkälainen auto on kyseessä. Renkaista paremmat kuvat on alusta-merkinnässä. Väriksi tosiaan tulee keltainen ja sarjan omat dekaalit päälle (joita muuten on aika paljon verrattuna siihen mihin olen tottunut). Sisustaan tulee turvakaaret joista kuvia sitten kun vaan saan hommattua värkin niihin.
Alusta on aika simppeli. Se on yksi iso pala muovia jossa on kaikenlaisia uria ja kohoumia. Pakoputkesta poistin kromin heti alkuun. Taka-akseli ja jousitus on yhdessä "paketissa". Etu jousitus on myös aika simppeli. Aion laitta myös jarruputket ja muita johtoja pohjaan, että se näyttäisi aidommalta.